Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Mora - Frölunda

952397 · » Till forumet


Sv: Mora - Frölunda
PappaKeno: Det är sant vi är inget kvalserielag vi spelar stundom som ett mittenlag, sedan darrar vi till enormt i vissa lägen och där verkar vi ha sämst närver i es. TYcker det gäller oss mik supportrar oxå vi blir lätt
Mellankoliska
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
henrikj: Kurvinen skadad . Vad är detta har de börjat att tillämpa skadestrategi mot Våra backar?!
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Felet med Mora idag ligger nog i psyket. Vi är fan så mycket bättre när vi ligger under med två mål än när vi leder med tre. Vi kan INTE hålla en ledning. Skyll på tränare eller Lindström, felet är att vi underskattar oss själva. Hade jag varit Arvedsson hade jag bett laget att släppa in ett mål i mitten av andra, och sen kämpa för att slippa förlora. För att hålla en ledning, det pallar vi inte.

Ganska intressant ändå, om man får se till den senaste tidens mål. Satt och snackade med en polare om just den saken. I fotboll kan man snacka om att ett lag är svaga i mitten, på vänsterkanten eller högerkanten. Men i hockey finns det inget sådant. Däremot verkar det ju som att Mora IK är som ett såll på egen vänsterkant, eller då på högerkanten för motståndarna. Vi släpper fan markering i tre fall av fyra där! Hur fan kan det hända?
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Fan vilket skit! 2 säkra pinnar som rann ut i sanden...

Orkar inte sitta och vara negativ så får ta lite positivt istället.
#11!
Hans andraperiod är bland de mäktigaste jag sett på länge. Synd bara att han inte lyckades peta in en, två eller tre baljor...
Karln är ju heeelt makalöst bra!
Tänk om det gick att klona honom. Vilken drömvärvning det vore!
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Knogen: Tankar från eftermiddagens drabbning finns nu på bloggen....
Nu skiter jag i det här och går och knyter mig......
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
insu:
Jag hoppas vid min gud att ni har rätt och att detta lag klarar oss undan ks. Tyvärr så tror inte jag det men jag hoppas att jag har fel.
I en mening så skriver du och knogen att det inte finns så mycket att handla där ute, samtidigt länkar du till en artikel som säger precis motsatta saken. Kjell samuelsson säger: I farmarligorna vimlar det av spelare som tvingats inse att de aldrig kommer att ta sig till NHL och som skulle bli stjärnor i elitserien. Fast det har många svenska klubbledare ingen aning om. För de har aldrig varit här.
Det finns spelare där ute även på närmare håll, man kanske måste ge sig ut och söka. Vad är det man säger om berget och muhammed?
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
...och ser man på - när jag satt och skrev så plitade Knogen ner exakt samma sak, fast med lite andra ord ;-)
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Jag tror att nästan alla av oss vill att Simons ska handla - men det finns inte så jävla mycket kvalitet där ute att köpa till ett rimligt pris.
Nyström skriver i Expressen om vilken amatörmässig scouting som svenska elitserielag har, och förmodligen har han rätt. Mora har likväl gjort det bättre än de flesta hittills med några undantag, och Simons har säkert konstant utkik efter nya spelare. Men att baxa hit ännu en Krestanovich eller Wessner eller Fabus skulle inte göra någon av oss glad, bara skapa spänningar inom gruppen. Och inga Magic Johnson-värvningar som Leksand, tack!
Om det skulle dyka upp rätt spelare vid rätt tillfälle hoppas jag att Simons hugger. Men förmodligen är det det här gänget som ska göra det. Och jag tycker det finns tillräckligt mycket kvalitet i laget för att vi åtminstone ska slippa kvalserien i vår.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Knogen:
Fumlar in en puck bakåt skulle det vara ja...
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
PappaKeno:
Självklart är vi inte bättre än tabelläget visar, om man ser det så. Det vore ju rätt förmätet att påstå det. Om man så spelar ut ett lag i 59 minuter och 55 sekunder och ändå fumlar in en puck på slutet så har man bevisligen inte tagit den chans man hade.

Däremot tycker jag att Mora ska kunna vara bättre än tabelläget visar just nu. Men det tycker vi nog båda två.

Forever MIK, zeb:
Ni kan nog vara helt förvissade om att Simons sonderar terrängen. Men återigen så måste jag säga att det är ruskigt naivt att tro att det bara är att knalla ut på marknaden och hitta en världklasspelare. Återigen - hur många världsspelare finns det som:

*Är lediga?
*Vill flytta till Mora?
*Kan passa in i laget?
*Kan passa Mora IK:s ekonomi?
*Är veritabla målsprutor alt. backgiganter?

Lycka till att hitta den superklippan!
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Forever MIK: Nja snarare är väl att man vill hålla i pengarna,rädd att hitta fel spelare.Eller så vill man möta Leksand och tror att man ska klara av ett kvalspel,Nej nu är det allvar det tror jag att simons och comp.. inser också SKARPT LÄGE
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Visst vi låg skrynkligt till ifjol också men klarade oss till slutspel. Men det hade lika gärna kunnat vara ks vi hamnat i, vi klarade oss tack vare att vi hade ett håglöst Harald Modo i de två sista omg. Fortsätter vi att dansa där nere så kommer vi att hamna i ks. Därför anser jag att Simons måste handla och det NU. En ks för våran del innebär nog bay es (tror jag). Sen att Simons har kulor för en full satsning i allsvenskan är en skör linje, Lillebror misslyckades trots en full satsning första året. (tyvärr så har dom kulor till ytterligare ett försök som nu pågår) Det värsta är om vi hamnar i ks och inte gjort något, handlar vi nu och ändå hamnar där så har Simons i alla fall inte stått handlingsförlamad och vi kan inte anklaga honom för att inte försökt.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Knogen: ett kvalserie lag är vi inte! Södertälje,Luleå,SAIK och Djurgården är sämre än oss! men i hockey kan allt hända! jag vill att mora undviker kvalserien i år och att dom tampas om en plats i slutspelet och det är precis vad dom gör nu. bättre är vi inte.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Metal Guru: Jag röstar för. :)
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
SIVASN:
Var det inte en Mask Carlsson som föreslog det?
Med ett antal års fördröjning i systemet är det kanske dags att införa det nu..?
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Metal Guru: Dom skulle inte få nå pengar heller så dom inte kunde köpa nå spelare de låter ju nästan säkrare en en stängd serie ha ha
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Knogen:
men inte att ligga på kvalserieplats Speciellt inte när man ser på vilket sätt vi slarvar bort viktiga poäng.
I det läget vi befinner oss i har man inte råd med att slarva bort poäng efter poäng då hamnar man på kvalplats.
Till råga på allt gör Brendl 1-0 för bif mot tik just nu
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
SIVASN:
Vore det inte bättre att ta upp två lag från Div1 så att man är säker på att de blir stryklag.
Vikken överraskning för AS-lag som t.ex Leksand... ;0)
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
SIVASN: Men vi kan ju ta upp två lag från allsvenskan så kan ju dom va stryklag år efter år ;)
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Metal Guru: 7 lag av 12 KAN få kvala varje år så för att bli ett stabilt elitserielag krävs kanske å ligga ibland topp 5 eller...?
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
SIVASN:
Det är ju det jag också är övertygad om att vi kan :-)

Men då måste vi bli bättre på ett flertal punkter.

Det kan vi.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
SIVASN:
Om inte annat är det mycket lättare att klättra ju längre ned man ligger i tabellen... (avdelning försöka finna ljus i tillvaron :0)
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
PappaKeno:
Vad har du själv för tankar om Mora PappaKeno? Att vi är ett solklart kvalserielag?

Då kan jag tyvärr inte sälla mig till din skara. Att vi är ett gäng som förmodligen får acceptera att hålla till på nedre halvan av tabellen, det tror jag också, men inte att ligga på kvalserieplats. Speciellt inte när man ser på vilket sätt vi slarvar bort viktiga poäng.

Sedan kan man alltid fråga sig vem som har högst ambitioner för laget? Den som blir förbannad eller den som rycker på axlarna och tycker att allt är ok, trots allt?
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Knogen: Jag hade åxå velat haft(nästan krävt)37 poäng nu men nu är vi där vi är och jag e övertygad att vi kommer klättra i tabellen FORZA MORA
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Knogen:
Problemet är att vi ibland är SÅÅ MYCKET BÄTTRE än vad tabelläget visar - och ibland SÅÅ MYCKET SÄMRE. Mora spelar manodepressiv hockey idag. Och dessa faser med upp och ned självsvänger nu flera gånger per match.

Rock n'Roll-lag brukar Knogen säga.
Det är en betydligt trevligare beskrivning än vad jag bjuder på ovan.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
SIVASN: håller med dig dom som gänller har för höga tankar om Mora klart jag vill att vi ska bli ett stabilt ES-lag men sånt tar tid! vi får ha tålamod nästa säsong kan lika gäran se ut osm den här säsongen efter den kanske vi kan börja titta uppåt! vi måste ha båda fötterna på jorden vi är trots allt ganska färska i dom här sammanhangen.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Knogen:

37 poäng sett till de två senaste matcherna that is.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
SIVASN:
Där håller jag inte riktigt med dig. Jag var övertygad om att Mora hade chansen att gå upp. Det har jag alltid trott så länge jag varit supporter. Det måste man ju tro, annars kan man ju lägga ner.

På samma sätt tror jag Mora kan vara så mycket bättre än tabelläget visar nu. Faktum är att vi skänker bort livsviktiga poäng, och åtminstone jag har större ambitioner än att slå mig till ro med att laget gör det. Därför är jag gnällig efter en sån här match.

Vi kan inte slå oss till ro med att vi ligger på samma poäng som åttonde lag. Vi kunde, skulle, borde haft 37 pinnar efter dagen omgång. I tabellen hade det varit en sjujäkla skillnad och framförallt en buffert ned till de andra lagen därnere.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Metal Guru: Men hur faan kunde HV förlora det grämer mig mest
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
SIVASN:
BÄTTRE MÅLSKILLNAD och vi hade varit på slutspelsplats.
Trots domar- och mediekonspirationen.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Metal Guru: Många av dom som klagar trodde aldrig att Mora skulle gå upp heller,dom borde vara överlyckliga varje dag vi e i elitserien även om vi skulle ligga sisst.Jag hade och har högre förväntningar å e helt säker på att vi missar kvalserien.Ett poeng mer som sagt så e vi i slutspel,de e coolt än så länge
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Metal Guru: precis...med eller utan Arved säg nån säsong när vi har legat på en stabil slutspels plats genom hela säsongen? blir så jävla förbannad på alla Arved gnällare...blir förbannad på riktigt.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
horcoff:
Har inte vår ES-plats varit satt på spel sedan den dag vi gick upp?
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Forever MIK: "Känns lite som Simons sätter vår ES-plats på spel."

Det har han redan gjort genom att anställa en totalt orutinerad tränare.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Forever MIK: Hade vi tagit tre poeng i dag hadde vi varit skit bra de e bara å inse att de e jämt i elitserien
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Forever MIK: Vi behöver minst en mer vinst än saik,Brynäs.Luleå & Södertälje svårare än så är det inte he he.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
2007-12-18 Mora IK - Timrå IK
2007-12-20 Färjestads BK - Mora IK
2007-12-28 Mora IK - Skellefteå AIK
2007-12-30 Mora IK - Södertälje SK
2008-01-03 Linköpings HC - Mora IK
2008-01-05 Mora IK - Brynäs IF

Våra 6 närmaste matcher. Kan bara konstatera att det är bara seger som räknas i de 4:a hemmamatcherna och då menar jag efter 60 min. Torskar vi här är det bara att ställa in sig på en annan serie i vår
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
zeb:
Det där med nya spelare tror jag vi får se oss i månen efter. Men nog behövs det stabilitet, rutin bakåt. Men som sagt, jag tror inte vi får se någon ny i mik den här säsongen. Känns lite som Simons sätter vår ES-plats på spel.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
wille: Ja det är jävligt grymt ibland ,det får inte ske men det händer,man tappar viktiga poäng,Nu hoppas jag att man samlar ihop sig och tränar bra och hittar några bra spelare att krydda med
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Kurvinen skadad i andra, var tror ni? YES i axeln.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Mora gör en Mora...Bedrövligt!
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
wille:
#78 åker bara med vid 3-2 och skogs försök till utlägg eller vad man ska kalla det. Pucken säkert i egen zon resterande spelare går upp mot blå och han gör ett tafatt utlägg med hjälp av sargen, junismässigt.
Hade kunnat bli en trevlig kväll och uppehåll men nu får vi tillbringa den på kvalplats, skit kul, helt jäv-a underbart
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Forever MIK:

Helt bedrövligt....
Borde verkligen varit tre poäng idag...
Sjukt att inte kunna hålla tätt med ledning så långt in i tredje...
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
så jävla dåligt att släppa till 3-3 och på det sättet.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
wille:
suck puck muck.
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
Metal Guru:

Jo, han fick ju det....
Men lagon onödigt att släppa tvåmålsledningen på 12 sekunder....

ICKE bra....
Kommentera

Sv: Mora - Frölunda
wille:
Nu får Liket göra mål!
3-1 nu.
Kommentera

Mora - Frölunda
Två perioder spelade.
Jag tycker så här långt att Mora gör en riktigt bra match faktiskt, speciellt andra perioden är ju riktigt bra!

Sen kan man inte annat än tycka synd om Liket snart alltså. Det är ju inte så att han saknar målchanser precis, men F*N vad han inte kan göra mål...Helt sjukt!

Kul att se annars att Bastianssen får lite utvisningar med sig för en gångs skull. Äntligen lite lön för sitt slit kanske.

Nu är det bara att hoppas på ett par Moramål i sista för att ta tre viktiga pinnar här. Helst med tanke på att SAIK leder i nuläget åxå.
Kommentera

952397 · »