Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Mora-HV

585585 · » Till forumet


Sv: Mora-HV
insu: Bedömingen av matchtröjorna var väl bara menad halvt på allvar, lite med glimten i ögat. Men jag blev ändå förbannad på det sätt skribenten (vilken knappt kunde visa förståelse för att klubbfärgerna var viktiga) totalt sågade Moras tröja efter att ha tittat på en replikatröja. Fel kulörer, fel proportioner samt utan den snygga snörningen i halsen. Jag är så trött på lata skribenter som hasplar ur sig tvärsäkerheter om saker dom inte vet nåt om. Att Moras tröja stämplas som ful kan kosta klubben X-tusen kronor i utebliven försäljning.

Nåväl, efter två säsonger är det väl kutym att byta eller justera dräkten, hoppas vi får se ett resultat som tilltalar fler människor än nuvarande.
Kommentera

Sv: Mora-HV
Kenny:

Instämmer på Kenny, huvudsaken är att vi behåller koncentrationen på oss själva och inte på andra lag. Annars kommer det troligtvis att bli som säsongen 2001/2002 då allt fokus lades på derbymatcherna, vilket resulterade i en total fiasko säsong. Så behåll fokus på Mora IK det är 47 omgångar kvar och många poäng kvar att kriga om..
Kommentera

Sv: Mora-HV
Kenny:

Givetvis är det så!, men det blir mycket trevligare med Leksand efter oss! ;-)
Kommentera

Sv: Mora-HV
Slinger:

Personligen tycker jag det är viktigare att klara nytt kontrakt och kanske lyckas få till en slutspelsplats!
Kommentera

Sv: Mora-HV
Kenny:
Det gör väl inget om vi bara har en poäng så länge Leksand är bakom oss!
Kommentera

Sv: Mora-HV
Det är bara att bita ihop nu! Vi hade bara 1 poäng efter 3 omgångar under förra säsongen också, och det gick ju bra det också till slut!
Kommentera

Sv: Mora-HV
Anders i Budum:

Du har rätt i mycket men inte det här med att domarens nivå har ursprung i att han är från en annan del av stora småland. Det hade inte spelat någon roll var han bor om han hade varit ok. Vi måste även klämma in någonstans att HV var bra och utnyttjade det dom har och inte vi, d v s några spelare med både enorm rutin och stjärnglans. Vi är jämna och har en hög lägsta nivå överlag men vi har inte spelare som Davidsson, Hannula, Melin, Olausson och framför allt inte Andreas Karlsson. En sådan spelare vill jag ha och det omgående för att bygga en UTPRÄGLAD förstaline runt. Nu har vi det inte och det är bara att gilla läget och hoppas att tålamod är rätt medicin i stället. Fler chanser kommer men i morgon måste det bli vinst för att inte tappa mittenhänget.
Kommentera

Sv: Mora-HV
Huge:

Va, Frölundas tröja som är så fin...
Kommentera

Sv: Mora-HV
Håller med OskarB och Huge - jag tycker inte det finns någon som helst anledning att ha synpunker på vi fick en domare från Ljungby. Det är tio mil från Jönköping till Ljungby, vilket är ungefär lika långt som till Linköping eller Göteborg, och om det över huvud taget skulle finnas något jäv där så inte ligger sympatierna hos HV. Att sedan domaren sög må vara hänt (jag var inte där) men det är löjligt att skylla på hans hemhörighet.

Att MIK konsekvent sågas i alla sammanhang känns förstås trist för en supporter och kanske kan det göra det svårare att få sponsorer, men för laget tror jag snarast det fungerar som tändvätska. Och sågningen av våra tröjor har knappast med detta att göra - det var ingen sportreporter som stod för betygsättningen, och let's face it: även vi supporters verkar vara rätt eniga om att vi inte direkt har elitseriens snyggaste matchställ. Det exemplar som recenserades tycks dessutom, av bilden att döma, vara fjolårets oranga replicatröja. Och då blir det inte många plustecken.
Kommentera

Sv: Mora-HV
Anders i Budum: Att en Ljungbydomare skulle ha sympatier för HV känns rent ut sagt löjligt. Det är mer troligt att det vore tvärtom med tanke på den rivalitet som funnits mellan Troja-Ljungby och HV. Det är inte för inte som NBS fortfarande sjunger "jag vill hellre dö än bo i Ljungby" när domare därifrån kommer på besök.
Kommentera

Sv: Mora-HV
Anders i Budum: Sluta lek martyr och kom in i matchen.
Att pressen baissar er är väl bara bra tändvätska för era spelare. Ni är accepterade i ES oavsett om blaskorna skriver för att röra om i grytan.
Tar du tröjomröstningen på allvar så är det ditt problem. Smaken är som baken och frågar du en annan modeexpert så får du ett helt annat svar.
By the way: hur människan kunde utse Frölundas plottriga och hemska indiantröja till segrare övergår iaf mitt ngt begränsade modeförstånd.
Ska du såga domarna efter varje feldomslut, jadå får du det jobbigt resterande omgångar.
You win some, you lose some.
Cheer up, sport!!
Kommentera

Sv: Mora-HV
Anders i Budum:
Den va klockren......bra skrivet!!
Kan bara hålla med.
Kommentera

Sv: Mora-HV
Hej!

Ja, jag vet inte hur jag skall börja..

För att gå rakt på sak. Mora IK är inte någon stor ishockey klubb om man jämför med Frölunda, Färjestad och Linköping. Man tycker dock att alla lag skall få lika förutsättningar inför en ny säsong.

Detta tycks inte gälla alla. Mora har under lång tid blivit sågade jäms med fotkölarna av media. Varje dag i kvällspressen står det något negativt. Köpte aftonbladet idag som jag brukar göra, slog upp sportbilagan där de granskar årets match tröjor. Efter som Mora alltid är sämst och sist bland alla tänkte jag att jag tittar väl vem som har fulast tröjor först. Det var inte så svårt att räkna ut. Moras tröjor fulast. Så nu är vi enligt media en främlingslegion som inte har någon chans, vi har inte nån flott arena, samtidigt som vi bär elitseriens i särklass fulaste tröjor. Nu får det fanemej vara slut på denna sågning av vårat lag. Hur skall spelarna kunna fokusera på sin idrott när det gång, på gång på gång skrivs negativa saker. Men det är klart, vi är en liten klubb utan jätte arena som tar in lite folk. Det är helt klart för lite pengar som kommer in. Det är därför ni vill ha ut oss. När även Patrik Ekvall på Tv4 sporten tycker att man bara kan kasta ut Mora för att sedan hämta upp Skelefteå för att sedan stänga serien är måttet rågat.

Inför dagens match har man även lyckats med att låta en domare från Ljungby dömma Mora IK -HV 71. Undra var hans sympatier ligger? Att man sedan stänger av Rönnmark för att han har fel jobb är även det rent patetiskt. När Timrå kommer till oss på Måndag kanske vi skall hämta en domare från Älvdalen? Även domarna verkar ha läst kvällspressen och inte heller de vill ha Mora kvar i Eliten. Dagens domar prestation är nog det i särklass sämsta jag sett och jag ser ungefär 4 matcher i veckan. Hur ska man kunna vinna rättvist när även domarna vill se Mora förlora. Gör motståndar laget en viss sak, inte någon utvisning, sen gör Mora samma sak, 2 minuter direkt. Vinner vi någon match är det en skräll, hur skulle Mora klara sig utan alla utläningar, eller också har motståndar laget den dåligaste dagen. Vi har för att ta ett exempel endast en mer utlänsk spelare än Leksand. Jag har inte någonstans sett att man skrivit något om främlingslegion i pressen vad gäller deras lag. Var går gränsen för en sådan? 5 spelare, 10 spelare, och föresten de är väl människor precis som alla andra. Varför kan inte Mora någon gång få lite positiv bemötelse av pressen utan ständigt denna sågning. Är vi så in i helvete värdelösa?

Kom igen MORA!
Kommentera

Sv: Mora-HV
Anders i Budum: Hämta en från Leksand istället, det hade varit mer lika.
Kommentera

Sv: Mora-HV
Hur fan kan en domare från Ljungby få dömma en match med HV71? Kanske vi skall hämta domaren från Älvdalen nästa match. Det är ungefär lika. Suck.
Kommentera

Mora-HV
1 - 1 10 min in i första
Kommentera

585585 · »