Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #584963

Sv: Mora-HV
Hej!

Ja, jag vet inte hur jag skall börja..

För att gå rakt på sak. Mora IK är inte någon stor ishockey klubb om man jämför med Frölunda, Färjestad och Linköping. Man tycker dock att alla lag skall få lika förutsättningar inför en ny säsong.

Detta tycks inte gälla alla. Mora har under lång tid blivit sågade jäms med fotkölarna av media. Varje dag i kvällspressen står det något negativt. Köpte aftonbladet idag som jag brukar göra, slog upp sportbilagan där de granskar årets match tröjor. Efter som Mora alltid är sämst och sist bland alla tänkte jag att jag tittar väl vem som har fulast tröjor först. Det var inte så svårt att räkna ut. Moras tröjor fulast. Så nu är vi enligt media en främlingslegion som inte har någon chans, vi har inte nån flott arena, samtidigt som vi bär elitseriens i särklass fulaste tröjor. Nu får det fanemej vara slut på denna sågning av vårat lag. Hur skall spelarna kunna fokusera på sin idrott när det gång, på gång på gång skrivs negativa saker. Men det är klart, vi är en liten klubb utan jätte arena som tar in lite folk. Det är helt klart för lite pengar som kommer in. Det är därför ni vill ha ut oss. När även Patrik Ekvall på Tv4 sporten tycker att man bara kan kasta ut Mora för att sedan hämta upp Skelefteå för att sedan stänga serien är måttet rågat.

Inför dagens match har man även lyckats med att låta en domare från Ljungby dömma Mora IK -HV 71. Undra var hans sympatier ligger? Att man sedan stänger av Rönnmark för att han har fel jobb är även det rent patetiskt. När Timrå kommer till oss på Måndag kanske vi skall hämta en domare från Älvdalen? Även domarna verkar ha läst kvällspressen och inte heller de vill ha Mora kvar i Eliten. Dagens domar prestation är nog det i särklass sämsta jag sett och jag ser ungefär 4 matcher i veckan. Hur ska man kunna vinna rättvist när även domarna vill se Mora förlora. Gör motståndar laget en viss sak, inte någon utvisning, sen gör Mora samma sak, 2 minuter direkt. Vinner vi någon match är det en skräll, hur skulle Mora klara sig utan alla utläningar, eller också har motståndar laget den dåligaste dagen. Vi har för att ta ett exempel endast en mer utlänsk spelare än Leksand. Jag har inte någonstans sett att man skrivit något om främlingslegion i pressen vad gäller deras lag. Var går gränsen för en sådan? 5 spelare, 10 spelare, och föresten de är väl människor precis som alla andra. Varför kan inte Mora någon gång få lite positiv bemötelse av pressen utan ständigt denna sågning. Är vi så in i helvete värdelösa?

Kom igen MORA!
Kommentera