Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Souvenirer

604515 · » Till forumet


Sv: Souvenirer
Vad hände med jubileumströjorna? Snart är jubileumsåret över.

Nån som vet nåt om vita matchtröjor?
Kommentera

Sv: Souvenirer
Nån som vet om vita matchtröjor är på väg in till souvenirbutiken? Jag tror det skulle bli en succé, kanske sälja fler än dom röda.
En vit + en röd för 800 kr = storkovan för Mora IK.
Kommentera

Sv: Souvenirer
Anders i Budum:
Tången kanske inte har den logiska tanken och skrivna ordens gåva ;-)
Kommentera

Sv: Souvenirer
Tången: Varför instämmer du alltid i allas inlägg? Har du inte några egna åsikter?
Kommentera

Sv: Souvenirer
Tången:
"Håller fullständigt med i dina inlägg, så därför slipper jag ju skriva några egna."

Och just därför byter jag härmed nick till Knogtången, eller Tångknogen, eller Knången...eller...så ger jag f-n i det :-)
Kommentera

Sv: Souvenirer
Metal Guru:
Jag antar att du har rätt i att man ser olika på saker beroende om man är föreningmänniska eller företagsmänniska.

Jag själv tillhör den senare. Ett stolpskott m.a.o. ;)
Kommentera

Sv: Souvenirer
Knogen: Håller fullständigt med i dina inlägg, så därför slipper jag ju skriva några egna.
Kommentera

Sv: Souvenirer
Nej , jag hatar dig inte, MonkeyBoyF:
Men jag håller inte heller med dig.

Nej, klubbmärket är inte plottrigt. Det ter sig bara så i lågupplöst format.
S.t Mikael och Draken på en sköld. Bakom den två korslagda klubbor. Sedan föreningens namn på en banner. Allt vilande på en grön bädd. Och så har den sett ut länge. Inte plottrigt.

Färgkombinationen röd-grön-gul? Lägger du till vitt får du klubbens fyra färger. Ser inget fel att använda dem.

Han som har tagit fram M-et är ingen föreningsmänniska, utan snarare nån som brukar ta fram logotyper till företag. Ett stolpskott m.a.o.
Kommentera

Sv: Souvenirer
MonkeyBoyF:
Man kan väl knappast hata någon för att denne har en annan åsikt i en smakfråga. Smaken är ju som bekant som baken :-)

Men jag själv är ju uppvuxen med klubbmärket, och jag tycker det är ett vackert klubbmärke vi har. Dessutom är det fullkomligt nertyngt av historia. Håller inte heller riktigt med beträffande färgerna. Tycker ändå proportionerna är hyfsat bra. Men smaken är som sagt som baken....

Att ersätta ett kultur- och historietyngt klubbmärke, oavsett om det är snyggt eller inte, mot ett intetsägande och poppigt M är i alla fall inget jag ser med särskilt blida ögon på.

Jag känner stolthet över klubbmärket. De på kansliet och PR-avdelningen hyser dock uppenbarligen inte samma känslor för det som jag, och många med mig. Det kan jag tycka är lite tragiskt.
Kommentera

Sv: Souvenirer
Jag antar att jag svär i kyrkan nu och att ni kommer hata mig, men är verkligen klubbmärket så snyggt? Jag tycker det är väldigt plåttrigt. Jag tycker inte heller att färgkombinationen röd-grön-gul är så jätte lyckad. Nu har jag inte varit Mora-fan så särskilt länge, så jag har kanske inte riktigt samma historiska förankring till klubben som många andra här har (eller så är det för att jag bara är en sån där snobbig grafisk formgivare).

Tittar man på både Leksands och Brynäs klubbmärken så tycker jag att de är mycket renare och snyggare. Det är säkert därför som de har sina märken på tröjorna.

Är det någon här som vet vem som tagit fram M:et som används idag?
Kommentera

Sv: Souvenirer
Aftonbladet rankar elitlagens målvakter.

Teemu Lassila i Dif rankas högre än vehanen, trots att Vehanen har mer rutin och kom högre upp i målvaktsligan än Lassila gjorde förra äret.

Aftonbladet måste bara hata allt och alla som har med mora att göra.
Kommentera

Sv: Souvenirer
Det blir en änkel säsong för mora i år pga:
Brynäs har vi lätt för, Leksand slår vi på både klass och motivation (vill visa vem som egentligen är storebror), Djurgården äter enligt tidningarna falukorv på nobelfesten och jag kan bara hålla med, Modo satsar med för många junisar, och ssk får lära sig var skåpet ska stå redan i kväll, Frölunda har salo så där behöver vi bara lobba i puckarna, och färjestad har för många gamlingar i laget numera..

;D ;D ;D
Kommentera

Sv: Souvenirer
rbn, Sigsson:
Visst vill man väl stödja verksamheten, men ett bra sätt att få dem att förstå att folk faktiskt tycker vi har ett vackert klubbmärke är ju trots allt att göra souvenirerna själva. Om ingen köper produkter med ett stiliserat (och, i mitt tycke, fruktansvärt tråkigt) M på, så kanske man istället plockar tillbaka vårat vackra klubbmärke på prylarna. Jag köper inte härsken skinka bara för att jag vill gynna en lokal producent.

Såväl FF som Drakarna har tagit fram egna souvenirer mycket tack vare att det är så pass många som tycker de souvenirer som fanns tillgängliga saknade MIK-själ. Fler egenhändigt tillverkade produkter lär vi också få se framöver, så länge souvenirnissarna förnekar klubbmärket, och den klassiska färgsammansättningen.

I detta sammanhang tycker jag också att det är ordentligt tråkigt att Mora, nästan som ensamt lag i ES, ståtar utan klubbmärket på matchdräkten.

Jag har tjatat mig blå om detta förut, men titta på Leksand och Brynäs! Hur mycket det än svider att säga det så är de föredömen på det området. De har, så vitt jag vet, alltid ståtat med sitt klubbmärke på matchtröjorna. Det är väldigt lätt att känna igen en leksing, eller brynäsare, och igenkänningsfaktorn ÄR viktig. Det är kanske därför de lagen har så pass stor genomslagskraft i hockeysverige.

Mora IK, med tillhörande souvenirer, å sin sida har utseendemässigt ena året mest liknat Timrå, för att sedan året efter haft ett utseende som fört tankarna till Luleå, för att sedan mest likna Frölunda, Almtuna, Södertälje o.s.v.

Årets, och fjolårets matchtröjor (OBS! inte hela dräkten) är ett steg i rätt riktning tycker jag. Speciellt bortatröjan känns väldigt Mora IK. Tycker också att stilen på MORA är helt ok. Men varför inte förse tröjan, och våra souvenirer med vårat vackra klubbmärke också? Det ena behöver väl inte utesluta det andra?

GE OSS KLUBBMÄRKET TILLBAKA!
Kommentera

Sv: Souvenirer
rbn: Det kan du nog glömma eftersom klubben envisas med att profilera sig med M:et. Enda sättet att få gamla loggan på prylarna är att göra produkten själv men då stödjer man ju inte verksamheten som man ju också vill göra på bästa sätt.
Kommentera

Sv: Souvenirer
Och sen, var kan man få tag på nya souvenirer med RIKTIGA Mora märket på? Kolla runt på neh.se och såg något som jag behöver en ny av.
Men som sagt, jag vill ha gamla loggan ist

www.neh.se/moraik/bilder/korthallare_350x350.jpg
Kommentera

Sv: Souvenirer
rbn: Jag fick en förklaring tidigare men den var så lång och krånglig så jag har inte lagt den på minnet. Håller därför tummarna för att det blir rätt i år.
Kommentera

Sv: Souvenirer
AH:
Man får ju hoppas..
Någon som vet vad dom höll på med förra året?
Hur svårt är det att fixa rätt färg på tröjan egentligen?
Kommentera

Sv: Souvenirer
AH: Enligt kansliet så ska sådana tas fram i år men jag har inte sett röken av dom ännu.

Med tanke på att dom gamla med fel färg har sålts ut under försäsongen så har jag antagit att dom uppgifter jag fått från kansliet har varit korrekta. Man kanske väntar tills hela det gamla lagret är sålt?
Kommentera

Sv: Souvenirer
Stigsson:

Är sådana på gång?
Kommentera

Souvenirer
Var är dom nya matchreplikorna med rätt färg?
Kommentera

604515 · »