Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1086782

Sv: Tränarbyte
XCarl:
Så vi ska alltså inte spela disciplinerat över hela banan och lägga vikt på försvaret? Hur ska man spela då? Jag menar inte att Harald står för någon slags lirarhockey, men han har iallafall vett att utnyttja styrkor. Ett starkare lag ska styra spelet, något annat känns för mig ganska främmande.

Du får jättegärna förklara det här spelsystemet du pratar om, för jag är inte riktigt hundra på vad du menar. Framförallt känns det riktigt främmande att påstå att Lückner och Arvedsson har samma idéer om spelsystem. Att påstå att ett spelsystem inte funkar pga bristen på spelartyper behöver nog lite tyngd bakom, och framförallt vore det fint med exempel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tränarbyte
Mike Skinner:Helt rätt att ett starkt lag ska styra spelet, men Mora har inget starkt lag vare sig på vågen eller i sitt kunnande. Att Mora junisar kommer att bli bra råder ingen tvekan om, men det tar nog kanske nått år till isf.

Mora spelar i dag en variant av man man i egen försvarszon, ett spelsystem som är det svåraste av alla försvarsspel, men det effektivaste om man har tre
backpar som väger ett ton, och som är snabbare än blixten och som kan smälla på så att lamporna släcks för motståndarna...kan de dessutom slå geniala passningar så är lyckan total.

Mora har inte en enda spelare som uppfyller dessa "krav", så i mitt förmenade vore det bättre att spela zonförsvar med de backar man förfogar över idag.

Notera att det är min åsikt, inte ngt annat!


Ex..inte åker världens bäste back KJ och jagar sina motståndare, inte heller NL, så varför ska Moras backar göra ngt man inte kan.
Kommentera