Mora IK

45272 inlägg · 1668 ämnen

Tränarbyte

1089509 · » Till forumet


Sv: Tränarbyte
XCarl: Tränarbyte...
Har vi redan blivit lika storsinta som FBK-fans?

Barbapappa: Vadå, hoppas inte du på avansemang?
Kommentera

Sv: Tränarbyte
mattias - 74: Om vi ska vara petnoga, så har inte heller oljeshejker obegränsat med pengar. Diskussion stängd. Över till TV4.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Mike Skinner:

Jag vet. Men jämförelsen är långt ifrån korrekt eftersom en "oljeshejk" har obegränsat med miljarder och det har inte ejendal. Sedan är jag inte så säker på om våran sk oljeshejk vill sponsra mer snart eftersom resultaten uteblir.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
mattias - 74:
Greppar du inte vad jag menar när jag säger "s.k oljeshejk"? Det är klart att man ska vara korrekt, men ja...
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Mike Skinner:

Oljeshejker ??

vad jag vet så är inte Ejendal arab ??
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Mike Skinner:

Håller med dig helt!!
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Barbapappa:
Har du helt glömt när vi tog oss upp? Har du glömt Rögle? Och framför allt, har du glömt Malmö och Leksand? De båda sistnämnda är lag som har en s.k oljeshejk i ryggen men likförbannat inte lyckas ta sig upp. Pengar är verkligen inte lösningen. Vi har en tränare nu som lyckades få ett borträknat lag att ta sig upp, med smala resurser och med namn som vi nu har i tredje-fjärdekedjorna. Att slänga pengar på dyra spelare (läs: legoknektar) fungerar inte, det är bara att se på historien. Vi tog oss upp utan dem, kommande säsong hade vi dem och kom inte till slutspel, osv osv. Att påstå att bristen på pengar är det som kommer hålla oss kvar i AS är rätt befängt. Det är klart att pengar är viktigt för spetskompetensen, men att ha spelare som bara spelar för pengar är inte lyckat. Då har jag hellre ett lag som krigar sig upp och blir sammansvetsat under åren, än ett ihopköpt lag som tar oss till ES och sen drar vidare till första bästa lag som betalar bäst.

Jag undrar även vem du citerar hela tiden?
Kommentera

Sv: Tränarbyte
XCarl:
Det var fel av mig, jag blandade ihop ditt inlägg med inlägget innan. Det var den skribenten som ansåg att Bofors var klent motstånd. Och när jag nu listat ut det känns hela debatten lite onödig. Hela min poäng föll lite där. Men man kan inte vinna jämt, som synes.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
jag anser att mora har ett kanonlag på gång.
"om vi får behålla spelarna" men de flesta har tyvärr bara ett års kontrakt.
och då blir det svårt att kunna lyckas med långbyggen.
att dagens trupp är så pass ung och orutinerad är förståeligt. för vi ska inte glömma att när vi åkte ur es, förlorade vi intäckterna från tv avtalet ca: 17 mille. vi har också ett publiktapp som gör att klubben får in mindre pengar även där.

ni som hoppas på ett avancemang år, "glöm er dröm"
det är alldeles för få klasspelare i laget. pluss att om det dyker upp nån som är bra så har inte mora de pengarna att varva för. de klubbarna som har bäst ekonomi väljer först.
sedan kan mora hugga på det näst bästa. "dvs det som blir kvar".

jag träffade harald i dag och jag frågade om det blir nåt es.
och han svarade:
- Vi måste ju vara realistiska, det här är ju ett lagbygge som ska ta oss till eliten på sikt.

men hallå! med vilka pengar? vilka företag har så bra ekonomi att dom har råd att ersätta 17 mille?

jag tror inte ens att alla lagen i moras kommun kan göra det om dom så ens försökte.


det är degs att värva en rysk oljeshejk. för det mora behöver är pengar...
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Hakan Olsen:

Vi hade faktiskt 3 ordinarie backar borta.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Kapp:

Vad jag förstått från matachreferat var PP helt under isen och desutom släppa in ett mål med en man mer är inte bra. Det verkar även som om laget var övertänt, åtminstone en del av spelarna hade inte kontoll över sina känsor, att både Genoway och Healy fick 10 min var säger en del. Jag förstår att Colby vill visat vad han går för, men det gäller att vara smart.

När det gäller backarna har vi tjat sedan slutet av sommaren att det måste komma in någon till stabil back, det räcker inte med bara Greger. Vi väntar på den/dessa fortfarande. Ligger det något i rykterna om Kultanen?
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Jag kan inte tänka mig annat än att Harald arbetar med backarna
för att hitta ett system som fungerar för Mora.
Samtidigt är ju Haralds kännetecken snabba uppspel bakifrån så det måste stämma också.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
XCarl: Mycket bra,Helt rätt håller med dej ,Med dom backar man har är det bättre att försöka lära sig att markera rätt i egen zon b.la.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Mike Skinner:

tack för ett bra svar, men jag kan inte minnas att jag skrivit att Bif skulle vara ett klent motstånd.

rätta mig om jag har fel..för mins stora begåvning är min glömska!
Kommentera

Sv: Tränarbyte
XCarl:
Ett par såna backar hade iofs inte varit helt fel. Jag kan inte komma på jättemånga som uppfyller de kraven, inte alla av dem.

Du behöver naturligtvis inte klargöra att det är din åsikt, ett sånt här forum är ju till för diskussion och hade varit rätt tråkigt utan åsikter. :)

Det som slog mig som konstigt var att du tyckte Bofors hemma var "klent" motstånd, och då måste väl vi vara ett starkare lag?
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Mike Skinner:Helt rätt att ett starkt lag ska styra spelet, men Mora har inget starkt lag vare sig på vågen eller i sitt kunnande. Att Mora junisar kommer att bli bra råder ingen tvekan om, men det tar nog kanske nått år till isf.

Mora spelar i dag en variant av man man i egen försvarszon, ett spelsystem som är det svåraste av alla försvarsspel, men det effektivaste om man har tre
backpar som väger ett ton, och som är snabbare än blixten och som kan smälla på så att lamporna släcks för motståndarna...kan de dessutom slå geniala passningar så är lyckan total.

Mora har inte en enda spelare som uppfyller dessa "krav", så i mitt förmenade vore det bättre att spela zonförsvar med de backar man förfogar över idag.

Notera att det är min åsikt, inte ngt annat!


Ex..inte åker världens bäste back KJ och jagar sina motståndare, inte heller NL, så varför ska Moras backar göra ngt man inte kan.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
XCarl:
Så vi ska alltså inte spela disciplinerat över hela banan och lägga vikt på försvaret? Hur ska man spela då? Jag menar inte att Harald står för någon slags lirarhockey, men han har iallafall vett att utnyttja styrkor. Ett starkare lag ska styra spelet, något annat känns för mig ganska främmande.

Du får jättegärna förklara det här spelsystemet du pratar om, för jag är inte riktigt hundra på vad du menar. Framförallt känns det riktigt främmande att påstå att Lückner och Arvedsson har samma idéer om spelsystem. Att påstå att ett spelsystem inte funkar pga bristen på spelartyper behöver nog lite tyngd bakom, och framförallt vore det fint med exempel.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Till och med Detroit Red Wings förlorar ibland och det tillhör sporten!
Jag håller med Harald om att vi blir bättre ju längre tiden går!
Vi har trots allt förlorat 19? spelare från förra året och det är klart att det tar tid att få ihop ett nytt lag.
Det är bara att bita ihop, en förlust gör att man kommer ner på jorden (om man inte är leksing), och supporta vårat kära MIKåååå!
Kommentera

Sv: Tränarbyte
Mike Skinner:

Kanske du tolkar mig lite annorlunda, att Harald står för lirarhockey är för mig ngt nytt.
Harald är väl mer känd för ett strikt och dicplinerat spel över hela banan, där försvarsspelet är nummer ett.
Det jag menar är att Haralds spelsystem inte fungera pga av vi saknar spelare som kan utföra Haralds spelsystem.
Ironiskt nog så försökte Magnus Arvedson med "samma" spelsystem som Harald, och det funkade inte.
Kommentera

Sv: Tränarbyte
XCarl:
Är det läge att börja snacka om tränarbyte efter en förlust? Bofors borta är inte "klent" motstånd, vad säger du då om matchen mot Troja? Eller Åskishamn hemma?

Och säger du inte emot dig själv lite? Eller ja, jag tolkar väl kanske fel, men det spelsystemet vi har är ju för en gångs skull lite lirande, och inte bara spelförstörande som det var i ES. För mig kvittar det så länge vi vinner. Men om nu Bofors är ett klent motstånd, då är det väl klart att vi ska styra spelet? Att lägga sig på defensiven och kontra mot ett klent motstånd låter inte så klipskt.
Kommentera

Tränarbyte
När Björklöven torskade mot Bofors, så fick tränaren sparken…vad händer nu. Naturligtvis inget, Harald flyttar man inte på, trots att han inte får Moras spel att fungera.
Moras spelsystem inte är i symbios med spelarnas karaktär och kunskap, laget är för vekt.
Jag tror att vi skulle prestera mycket bättre med ett annat spelsystem, om man ser till de spelare vi har.
Nu kan vi skylla på sjukdom och en rad massa orsaker, men så lågt ska vi inte sträcka oss, är ju lika för alla lag.

Tyvärr så har vi ingen karaktärspelare, som kan ta tag i laget och visa lite stake, att börja använda klubban som ett kirurgiskt instrument är inte den jag efterlyser.
Kommentera

1089509 · »