Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1087380

Sv: Tränarbyte
jag anser att mora har ett kanonlag på gång.
"om vi får behålla spelarna" men de flesta har tyvärr bara ett års kontrakt.
och då blir det svårt att kunna lyckas med långbyggen.
att dagens trupp är så pass ung och orutinerad är förståeligt. för vi ska inte glömma att när vi åkte ur es, förlorade vi intäckterna från tv avtalet ca: 17 mille. vi har också ett publiktapp som gör att klubben får in mindre pengar även där.

ni som hoppas på ett avancemang år, "glöm er dröm"
det är alldeles för få klasspelare i laget. pluss att om det dyker upp nån som är bra så har inte mora de pengarna att varva för. de klubbarna som har bäst ekonomi väljer först.
sedan kan mora hugga på det näst bästa. "dvs det som blir kvar".

jag träffade harald i dag och jag frågade om det blir nåt es.
och han svarade:
- Vi måste ju vara realistiska, det här är ju ett lagbygge som ska ta oss till eliten på sikt.

men hallå! med vilka pengar? vilka företag har så bra ekonomi att dom har råd att ersätta 17 mille?

jag tror inte ens att alla lagen i moras kommun kan göra det om dom så ens försökte.


det är degs att värva en rysk oljeshejk. för det mora behöver är pengar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tränarbyte
Barbapappa:
Har du helt glömt när vi tog oss upp? Har du glömt Rögle? Och framför allt, har du glömt Malmö och Leksand? De båda sistnämnda är lag som har en s.k oljeshejk i ryggen men likförbannat inte lyckas ta sig upp. Pengar är verkligen inte lösningen. Vi har en tränare nu som lyckades få ett borträknat lag att ta sig upp, med smala resurser och med namn som vi nu har i tredje-fjärdekedjorna. Att slänga pengar på dyra spelare (läs: legoknektar) fungerar inte, det är bara att se på historien. Vi tog oss upp utan dem, kommande säsong hade vi dem och kom inte till slutspel, osv osv. Att påstå att bristen på pengar är det som kommer hålla oss kvar i AS är rätt befängt. Det är klart att pengar är viktigt för spetskompetensen, men att ha spelare som bara spelar för pengar är inte lyckat. Då har jag hellre ett lag som krigar sig upp och blir sammansvetsat under åren, än ett ihopköpt lag som tar oss till ES och sen drar vidare till första bästa lag som betalar bäst.

Jag undrar även vem du citerar hela tiden?
Kommentera