Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1115037

Sv: Övrigt
Stigsson:
Låt mig förklara eftersom du reagerar så kraftfullt Stigsson. Helt klart att de spelat ihop poängen, och jag är mycket imponerad av 1:a femman (Kraft. Paulsson m.fl.; som jag även nämnde efter MIKs första match i Uppsala), men det kommer inte att räcka i långa loppet. Mot MIK senast var det i princip spel mot ett mål, men MIKs spelare hade, som igår, väldigt svårt att få in pucken. Jag vet eftersom jag var på matchen i Gränbyhallen. Jag tror inte att de har kapacitet att höja sig ett snäpp till, men det har fömodligen/förhoppningsvis MIK med Ross och kanske något till nyförvärv (eller kommer Ross att betalas från Supporterliraren?). Men den satsning som det kommer att bli framöver i Uppsala med nya ishall etc. kommer att medföra att det blir större möjlighet för hockeyn i Sveriges 4:e största stad, skämmigt vore det annars. Kanske blir det spel i högsta serien så småning om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Hakan Olsen: Förlåt mitt kraftfulla utfall men jag har genom åren blivit så less på sådana som sågar eller hyllar ett lag endast med utgångspunkt av vad som står på tröjan. Vi har själva kännt detta då vi spelade i ES med båda fans och journalister som bestämt hävdade att vi inget hade där att göra bara på grund av att vi var vi. Likväl skulle jag tänka mig att om ett lag som under lång tid varit topplag i ES (ex Färjestad) om dom nu t ex skulle få en tuff period och kanske bli ett mittenlag i AS så skulle man ändå hävda att man "borde" slå (ex. Almtuna) oavsett om Almtuna för stunden har ett bättre lag.

Ett av idrottens grundtänk som vi ALDRIG från frångå i Sverige är att det lag oavsett var man kommer ifrån, hur rik man är eller hur stor publik man har förtjänar sin plats om man under en lång säsong spelar in fler poäng än ett annat lag med bättre grundförutsättningar. Sen om Almtuna kommer räcka fram i år eller inte låter jag vara osagt och det får väl den närmast månaden utvisa.
Kommentera

Sv: Övrigt
Hakan Olsen:
Jag tror att vi kommer se Almtuna i KS. Om det gör det som tredje eller playoff-lag låter jag vara osagt.
Kommentera

Sv: Övrigt
Hakan Olsen:

Motivera varför Mora skulle ha större chans än Almtuna att nå ES. Almtuna har skakat Leksand och AIK samt Malmö så nog finns det gott om potantial i det där laget och mer där till.

Självklart har Mora på papperet ett bättre lag men det är inte det som avgör alltid. Vi leksingar vet..
Kommentera