Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1179758

Sv: Örebro-MIK
Hakan Olsen:

skott mot mål:
Örebro 8 - 18 ! - 4!
MIK 12 -14 -6!

Hur kan det skapas så lite från MIKs sida i 3:e perioden när det gäller att gå på offensiven? Styrde Örebrors stora spelare ut MIKs forwards i längst kanterna?

Örebros målvakt: 87.5%
MIKs målvakt: 82.8%
Bägge målvakterna har antingen inte spelat bra eller inte fått någon hjälp från försvaret. Målvakternas räddnings% bör ligga på minst 90%.

Flera etablerade spelare som skall visa vägen, ex. Bogg och Simons, måste ha underpresenterat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Örebro-MIK
Hakan Olsen:
Man kan inte bevisa saker så enkelt som du försöker göra. Att titta på räddningsprocent och skott är säkert jätteroligt, men det spelar inte så stor roll som du försöker få det att göra, tror jag. Har man inte sett matchen är det svårt att säga särskilt mycket om den.

Framförallt är jag imponerad av det sista du gör, att utan att ha sett matchen konstatera att Bogg och Simons har underpresterat. Jag har för mig att du tyckte att de båda underpresterade i matchen mot Malmö också. Jag vet inte om du missade den matchen med, men efter 4 spelade matcher har Simons och Bogg underpresterat i två. Enligt dig.

Simons är just nu trea i Moras interna poängliga. I det fallet bryr du dig inte om statistik, bara att konstatera att Simons underpresterar.

Om du följt Mora i några år borde du veta att dåliga lag ofta kan ställa till det för bättre, mer spelande lag. Örebro är en nykomling i år medan Mora ska vara ett spelförande lag. Det kan mycket väl vara så att Örebro lyckas med att genomföra en spelidé där man vill slöa ner Moraspelarna och få till en långsammare ishockey. Du kanske minns matcher mellan Mora och HV71? Lite så KAN det ha varit. Jag vet inte, jag såg inte matchen.
Kommentera

Sv: Örebro-MIK
Hakan Olsen:


Tror knappast att det bara är två spelare som underpresterar om man förlorar mot Örebro...


Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag.
Kommentera