Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1185389

Sv: Matchdag
kjelleman:

"...men att spelarna har ett liv vid sidan av hockeyn måste du ju förstå å"

Alla har ett har ett liv vid sidan av det de håller på med. Det betyder inte på långa vägar att man kan bete sig hur som helst på sin lediga tid. En operasångerska kan inte bolma i sig ett paket cigg i soffan hemma när hon är ledig, en höjdhoppare kan inte smockla i sig tonvis med chips, läsk och hamburgare mellan träningspassen och en försäljare för Volvo ska inte så gärna brumma runt i en Saab på kvällar och helger. I alla fall inte om de är seriösa i sina yrkesval. Extremfallet är väl Charlotte Kalla som inte ens vill hålla till vid folksamlingar till vardags för att riskera att dra på sig någon förkylning.

Att sköta sig i livet utanför jobbet gäller även hockeyspelare på den här nivån. Under säsong är det direkt amatörmässigt att gå ut på krogen och kröka. Att säga annat är bara urbota korkat. Det är vetenskapligt fastställt att alkohol försämrar din prestationsförmåga, och vem vill gå ut och försvara spelare som medvetet gjort något som kan försämra deras prestationer på isen? Tyvärr finns den här krökarkulturen inom just ishockeyn, och inom Mora IK i synnerhet. Det är dock inget som gör det mer acceptabelt bara för det.

Har man valt en karriär som ishockeyspelare, och är seriös i sin satsning och lojal mot laget, så finns inte kröken under säsong. Då handlar det heller inte om att ha förståelse för att man har ett liv utanför hockeyn. På toppnivå är man under säsong nämligen ishockeyspelare även när man är ledig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchdag
Knogen:

Förbannat oseriöst om det stämmer. Det var inte heller något att fira när det gäller en dålig insats. Bonus erhålls om det går bra. Dessutom antar jag att de har betalt för att spela. Se Bofors där de flesta har ett jobb för att hålla sig flytande.
Kommentera

Sv: Matchdag
Knogen: Jag håller med dig till 110% Men som sagt så funkar det tyvärr inte så i Mora.
Kommentera