Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #786099

Sv: Tjecken Ivan Huml till Mora
Hey. let's face it: De flesta supportrar inbillar sig att alla journalister hatar deras eget lag så fort de skriver någonting som inte liknar en hyllning. Så snart en skribent vågar yppa att ett lag inte tar SM-guld i år får han hundra mejl från arga dumsupportrar som anklagar honom för att heja på konkurrenten.
Moringar tycker att lokalpressen är Leksandsvänlig – leksingar tycker tvärtom. Moringar tycker att Nyström hatar Mora medan leksingar kallar honom Moraälskare. Och så vidare.
Via mitt jobb känner jag personligen några av rikstidningarnas sportreportrar, och ingen av dem hatar Mora. I den mån de över huvud taget har några preferenser tycker de det är kul att det finns ett småstadslag som vågar utmana jättarna. Det vet jag efter rätt många diskussioner, både i nyktert tillstånd och på fyllan.
Så lägg ner trams som "enligt välunderrättad källa hatar NN Mora". För det är helt enkelt inte sant. Många journalister är dåligt insatta i sitt ämne och ägnar sig i brist på kunnande mest åt löjliga provokationer. Och man kan ifrågasätta hur en del klåpare fick sina jobb. Men det är skillnad på att vara en dålig tippare och att ogilla ett lag. Hittills har jag aldrig träffat en journalist (möjligen undantaget ett par stycken i Leksand med omnejd) som har något emot Mora. Däremot har jag träffat en hel del som är ganska dåliga på att göra sitt jobb. Men det är en helt annan sak.
Kommentera