Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #842391

Sv: Rådbjär blåste bort Mora från slutspelet !
Dagen till ära gräver jag fram en Favorit i Repris:

----------------------------
Handen på hjärtat, kära Morabor,
Är det inte dags att vi avskaffar människan som domare?

Hur man än vänder och vrider på det finns det alltid någon spelare, ledare eller supporter på varje hockeymatch som tycker att domaren gjort något väldigt diskutabelt - och på så sätt misskött sitt yrke och kall så till den milda grad att själva idrotten hockey skakas i sina grundvalar.

Nej, kära Morabor,
vi kan inte låta det fortgå på detta sätt.
Vi har naturligtvis redan förstått att idrotten hockey har blivit alldeles för rapp för kombinationen 'det mänskliga ögat' och 'den mänskliga organismen'; det är omöjligt för människan att under 3x20minuter effektiv tid göra 100% korrekta bedömningar av alla situationer som uppkommer under en match. Naturligtvis får inte alla samma ödestrigra inverkan som under matchen i FMMA igår - men bara risken gör att vi måste agera nu, innan det är för sent.

Kära Morabor,
jag talar förståss om att införa japansk högteknologi i sporten. Bort med de randiga gossarna, som ändå bara är ivägen. Inför tekniska fixpunkter på klubbspetsar, armbågar, puckar, handskar, skridskor, hjälmar, höfter etc etc. Låt en kraftfull arbetsstation var tusende sekund mäta upp alla förutbestämda punkter på samtliga spelare från många olika håll - och sedan beräkna alla rörelser på rinken, för att sedan kunna bestämma foul av olika arter och grader. Ingen ack så obetydlig liten hakning i armhålan kommer gå obemärkt förbi. Varje situation där man idag inte vet om puck eller spelare är först över den blå linjen blir historia. Offside i målgård före eller efter puck går över mållinjen - inga problem; Shogun Hockey Automatic Referee System har svaret, och inga diskussioner alls behöver efteråt fördunkla våra sinnen - ty vi har redan svaret!

Kära Morabor,
Nu när ni sett ljuset; skicka Rådbjär & co till arbetsförmedlingen och verka för att Hockeyligan inför SHARS redan nu!
Kommentera