Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #849343

Sv: Mora-Färjestad (Kvartsfinaltråden)
Tycker MIK gjorde en bra första period - målet är inte så mycket att säga om mer än att utvisningen är onödig och berodde kanske på lite övertändning hos Tuokko och att FBK gör det bra som har två man som skymmer Pitkämäki då skottet kommer.

I andra däremot är MIK inte lika aggressiva, och inte lika noggranna med att spela enkelt och det straffar sig direkt när man möter ett heltänt FBK. Man hamnade för mycket i egen zon och väl där hade man svårt att både komma ur zon och att ta rätt beslut på den korta tid FBK tilläten fundera på.

I tredje är aggressiviteten åter bättre men FBK har ju 3-0 att gå på och är ett oerhört bra lag och kan bevaka ledningen rätt bra.

Går man in på individuella spelare så tycker jag Huml såg riktigt pigg ut och var kanske allra bäst av utespelarna. Och kedjan med Simons, Nilsson och Jansson var klart godkänd: De var de som oftast kunde skapa tryck i FBK:s zon. På backsidan kändes det tunnare men Blatak såg pigg ut när han kom in. (Och det är egentligen något som gällt alla bänkade spelare som kommit in i matcher den senaste tiden, de kämpar och jobbar oerhört bra). Dessutom var väl både Skogs och Määttä helt ok.
Kommentera