Olympiska spelen

3842 inlägg · 51 ämnen

Inlägg #1239887

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Salle: Det är absolut inte en speciellt ful situation, barteco försöker finta förbi norrmannen och denne söker en offensiv tackling men kommer lite fel in i situationen, resultatet blir att armen åker ut litegrann i lutningen och armbåge,arm och axel träffar i ansiktet på barteco, den smällen är inte så farlig och resulterar i att barteco tappar hjälmen och snurrar runt å slår bakhuvudet i isen.
Barteco får ta på sig en stor del då han i god tid ser norrmannen komma på tacklingsförsök , men han väljer ändå att försöka slinka förbi på insidan och då han hukar sig tar tacklingen tyvärr i ansiktet.
Norrbaggen får oxå ta en del i tacklingen då han helt enkelt inte riktigt hänger med i sidledsförflyttningen när han påbörjat tacklingen.

En 2:a till norrmannen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Berka: Det är en klockrent medvetet otroligt ful armbåge som förmodligen träffar rakt på hakspetsen. Titta på filmsekvensen så ser du att Barteckos huvud ruskar till ordentligt i träffögonblicket.
Bartecko är förmodligen avsvimmad eller medvetslös redan innan han slår bakhuvudet i isen.
Att Bartecko sen är oupmmärksam har inte med saken att göra.
Tollefsen har god tid på sig att undvika den fula armbågen, om han hade velat.
Ett klart fulare tilltag än den armbåge som finnen utdelade till Hörnqvist.
Kommentera

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Berka: Jag tycker faktiskt det ser ut som att Bartecko försöker skalla motståndaren lågt och då tvingas norsken lyfta armen lite i självförsvar och eftersom han har högre fart så åker Bartecko på värsta niten. Han svimmar av både när han skallar armbågen och sen när han slår bakhuvudet i isen.

Ja, det är hockey när den är som bäst. Läser ju om sådana här skador i stort sett varje dag i kvällspressen tillsammans med min tioåriga son som också skall bli gladiato... Förlåt. Hockeyspelare.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Berka: Kanske Bartecko skulle ha en tvåa för filmning t.o.m? Syns ju hur tydligt som helst att han söker isen med bakhuvudet.
Kommentera