Olympiska spelen

3842 inlägg · 51 ämnen

Inlägg #1239891

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Berka: Det är en klockrent medvetet otroligt ful armbåge som förmodligen träffar rakt på hakspetsen. Titta på filmsekvensen så ser du att Barteckos huvud ruskar till ordentligt i träffögonblicket.
Bartecko är förmodligen avsvimmad eller medvetslös redan innan han slår bakhuvudet i isen.
Att Bartecko sen är oupmmärksam har inte med saken att göra.
Tollefsen har god tid på sig att undvika den fula armbågen, om han hade velat.
Ett klart fulare tilltag än den armbåge som finnen utdelade till Hörnqvist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Huge: jag håller inte alls med dig där, tollefsen tvingas svänga i tacklingsögonblicket och han träffar lite olyckligt, armen är inte alls långt ifrån kroppen och den riktiga smällen blir när axeln kommer in i situationen och trycker barteco.
Att barteco inte är uppmärksam har väldigt mycket med saken att göra då han är ytterst tacklingsbar, han sträcker sig efter pucken på ena sidan tollefsen men försöker samtidigt undvika tacklingen åt andra hållet, resultatet blir att barteco kommer lågt in i situationen utan någon som helst chans att skydda sig.

Ofta brukar dessa situationer resultera i en klassisk bentackling (som det faktiskt höll på att bli) men nu träffar tollesen med överkroppen.

En exakt likadan tackling delade ovechkin ut på jagr häromdagen och jagr försökte dra på samma sida som barteco, enda skillnaden var att jagr hade kontroll på pucken i dragningen och kommer in i situationen upprätt och axeln tar i bröstet, en klockren tackling!
Kommentera