Olympiska spelen

3842 inlägg · 51 ämnen

Inlägg #1241020

Sv: hockey

hellge: Jag är jävligt glad att det är de här domarna som dömer. Hellre två kanadensiska domare med koll än två europeiska domare som inte hänger med alls. Tänk om två svenska domare dömt den här perioden... Herregud.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: hockey
Poffa:

Nej det är inte alls så simpelt.

Det har inte med skicklighet att göra. Det har att göra med var man har sina sympatier. En Kanadensisk domare som dömer en OS-final i Kanada med Kanada som ena laget saknar neutralitet.

Jag dömde Niklas Sundström Cup härom veckan och fick döma MODO. Det var inte lyckat. Det är en ohyggligt utsatt position, har man bara de minsta sympatier för den ena sidan så påverkas besluten.

Bosse Lundqvist eller Roger Öberg dömde inte MODO i elitserien därför de var från Ö-vik, trots att de var kompetenta domare.
Kommentera

Sv: hockey
Poffa:

Det handlar om fair play och att vara oberoende. Det hörs ju på ordet - DOMARE

Jag sätter ena armen på att NHL har ställt detta krav på IOK för att vara med.

Man gör bara inte så, det är fullkomligt osportsligt. Precis som när man skiljer parter åt i domstol får man inte vara jävig. Pirate bay-rättegången fick tas om för att domaren hade sypatier för ena sidan i målet.

Det bör fungera på samma sätt här. Oberoende är nyckeln.
Kommentera

Sv: hockey
Poffa: Jag hoppas verkligen att den svenska linjedomarkåren sitter och observerar hur lite icingavblåsningar det blåses. De transatlantiska lindansarna är inte hälften så pipkåta som sina svenska kollegor.
Kommentera