Övrig sport

1614 inlägg · 27 ämnen

Inlägg #1262572

Sv: Tennis
6–0, 6–0, 6–0 Lindgren: Varför skriver jag så sällan? Ja, det är ju dumt nu när nationen sitter på nålar inför Davis_Cupkvallottningen på tisdag 11 maj. Vad har de svenske att frukta? Colombia? Brasilien hemma? Australien hemma? Kazakhstan? Österrike hemma? Italien hemma? Sydafrika borta (isåfall första svenska drabbningen i RSA)? Rumänien i Bukarest? Vi skall väl inte behöva ställas mot någon av de sju andra som slogs ut i World Group R16? Vad tycker Jonas Arnesen och Fidde Rosengren? Jag tar som vanligt ut sk*n i förskott och förutsätter att vi får spela borta på grus i Rumänien eller Colombia. Som bekant saknar den under 1900-talet så stolta tennisnationen Sverige numera en andra singelspelare; något som i Davis Cup ända sedan starten 1900 är dubbelt så viktigt som ett kompetent och samspelt dubbelpar.
Nu är det dags att klä på sig och ge sig ut och distribuera gammelmedia.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tennis
6–0, 6–0, 6–0 Lindgren: En okay lottning. Efter att 2004-2008 tvingats genomlida nio av elva ties på bortaplan har vi nu faktiskt fjärde raka drabbningen inomhus i Sverige. Be mig inte tala om i vilken stad vi spelar; ställ den frågan till Johan Arnesen eller Johan Porsborn.
Italien? Italien? Skojar du? Snackar vi svensk DC-historia är det lätt att prata om romarna. Detta blir första mötet med stövlarna under detta millennium efter att under 1900-talet noterat 8–11 i drabbningar och 44–48 i matcher. Wimbledonvinnarna Borg och Edberg hade under sin karriär en märklig förmåga att slippa möta latinerna (snart är mina hobbysynonymer slut). På ett personligt plan kan jag släppa ifrån mig informationen att min senaste DC-weekend på plats var just mot Italien; i Baltiska Hallen 1989; och det är nu bara tre decennier sedan.
Är Sverige favoriter? Ja, inomhus i Sverige på Hard eller på Carpet. Alla åtta öppna elitdivisionsplatser 2011 redovisas nedan.

World Group Play-offs 17-19 september 2010:
Colombia–USA
Israel–Österrike
Tyskland–Sydafrika
Sverige–Italien
Indien–Brasilien
Australien–Belgien
Kazakhstan–Schweiz
Rumänien–Ecuador
Kommentera