1150x200-s5b1ZRNY.jpeg

Rögle BK

26926 inlägg · 5183 ämnen

Framtiden

365566 · » Till forumet


Sv: Framtiden
chipsalgen: Vill inte strö salt i såren men hitills så verkar inte det ny-gamla systemet hålla heller. RBK-Lakers 1-3 efter två peroder. Fast det kan ju vända än.
Kommentera

Sv: Framtiden
Det är en del saker som ofta glöms bort när man pratar om hockey. Det ena är tålamod, det andra är lag. Man måste ha tålamod och jobba mot långsiktiga framgångar. Att bygga ett lag med ett spelsystem som fungerar och som spelarna tror på. Tycker också att juniorlaget bör ha samma system för att göra det så enkelt som möjligt att sluusa upp dem i A-laget.

Måste iofs erkänna att jag tyckte det var spännande med torpedhockey och trodde att det skulle passa Rögle, då Rögle av tradition är ett skridsko- och tempostarkt lag.

Men återigen, framgångar kommer inte över en natt utan a långsiktigt målmedvetet arbete. Sen får man vara beredd på att det ibalnd inte går som man tänkt, men inte få panik för det.

Tror det är vettigt att återgå till ett traditinellt system och hoppas att detta ska skapa trygghet i laget. Hoppas det visar redan ikväll!
Kommentera

Sv: Framtiden
qp: Delar din uppfattning totalt! Nu kanske vi ska ta och fokusera på den allra närmaste framtiden, nämligen kvällens drabbning. Ser att allas våran "Molgan" ska döma. Tjohoo! Får väl avleverera någon form av tips, jag oxo... 6-2 med mersmak till RBK. Starck sätter 1:a. 1851 på läktarna, varav 17 från Växjö. Ingen trumma.
Kommentera

Sv: Framtiden
Mygel: Om laget skulle tvingat Waltin att ändra sitt torpedsystem så har de haft en j...ligt lång "tvingande-effekt". Ska det behöva ta 4 mån
att "övertala" Waltin så har de snackat lika dåligt som de ibland spelat,
så VEM som bestämt det är ju klart konstaterat!
Näe.. lek med tanken att det plötsligt blir ett superavslut på denna del av säsongen p g a systembytet, och att RBK går riktigt riktigt långt.
Då ser jag inte nån anledning att byta tränare,... JUST för kontinuiteten och det ev lugn i alla led som kanske infinner sig. För mycket kan man säga om Waltin, men att han är seriös och kunnig och juste kan man inte ta ifrån honom. Tokiga ideér har många tränare haft, t o m Melin, (fråga BIF) men det är stort att erkänna misstag och ändra sig, så vänta och se hur det slutar så kan vi döma sen!
Kommentera

Sv: Framtiden
Mygel: Har JAG "INSIMINERAT" fel ?
Kommentera

Sv: Framtiden
qp: Hmm, jag måste lära mig skriva bättre. Två inlägg på kort tid som totalt missuppfattas :)
Poängen i det meddelandet är att vi nästa säsong inte kan ha kvar en tränare som inte har någon respekt eller förtroende för laget. Om laget har tvingat fram Waltin att ändra sig så har han ju till stor del tappat sin ledarstatus och vad är det då för poäng för honom att stanna kvar som huvudtränare?
Kommentera

Sv: Framtiden
Mygel: Snacka om och måla fan på väggen;), antingen så gör vi oss av med Pelle eller Waltin. Tycker vi får vänta och se vad systembytet för med sig, det kanske blir skitbra resultat av de hele! Det är väl stort och erkänna att man var ute och cyklade, betr torpedsystemet och RBK och försöker göra bot o bättring gnm att ändra till ngt ev bättre. Det hade väl varit totalkatastrof om Waltin envist fortsatt med sin filosofi och kört ner allt till säsongsslut, varpå de bästa spelarna tackar för sig och sticker. Då stod vi på ruta 1 (div 1) eller har jag missat nåt, Mygel?
Kommentera

Framtiden
Precis som många andra så ser jag fram mot att få se vad detta lag kan åstdakomma i mer traditionella formationer. Blir det fisk eller fågel. kanske spelarna ändå fortsätter att underprestera. Lite av svaret får man ikväll skulle jag tro.

Men nåt som fick mig att tänka idag var när jag läste Kvällsposten idag. I Pelles kommentarer så verkar det nästan som om det är spelarna som har tagit kommandot i laget numera. Att de inte velat ha Waltins spelsystem och att man därför har ändrat det. En sådan sak låter inte bra. Visst är det bra att man ändrar system men frågan är vem som skall ta det beslutet? Är det inte tränaren som är den som till slut bestämmer hur man ska spela? Det är han som är den stora ledaren i laget som ALLA ska lyssna på. Har Waltin i och med detta förlorat en del av sin respekt inom laget? Jag tror inte ens en mysfarbror som Melin skulle rucka på sina principer vad gäller laget. Vad får detta för konsekvenser inför nästa säsong om Waltin inte längre är högsta hönset? Då behöver vi kanske inte ha någon huvudtränare överhuvudtaget utan spelarna själva kan bestämma hur man spelar och vilka som spelar, lite som korpidrott. Om det är så att Waltin har tappat greppet lite nu och inte självmant har valt att ändra systemet så hoppas jag att han själv inser det ohållbara att vara kvar nästa säsong. Man kan inte vara tränare i ett lag där ens röst kommer i andra hand. Tränaren ska vara högst och det är hans röst som är lag för spelarna. Sen kan man ju självklart inom laget och med tränaren diskutera hur saker och ting skall utföras, men det är alltid huvudtränaren som har sista ordet. Om det inte längre är så i Rögle så skulle jag gissa på att Waltin inte längre står i Rögles bås nästa säsong och då är vi tillbaka på ruta 1 igen och måste återigen hitta ny tränare, nytt lag, ny filosofi etc etc. Ett sådant scenario tror jag skadar klubben mer än det gynnar oss om man ser till att vi försöker avancera upp till ES.
Kommentera

365566 · »