1150x200-s5b1ZRNY.jpeg

Rögle BK

27005 inlägg · 5183 ämnen

Höstens allsvenska - 11 lag

400654 · » Till forumet


Sv: Höstens allsvenska - 11 lag
Ebbe: Den södra gruppen blir ju lite kvivigare eftersom vi i dagsläget saknar ett lag inte lätt att dela serien i två grupper med lika många lag i då :-)
Kommentera

Sv: Höstens allsvenska - 11 lag
I Norra är det i alla fall bestämt att det ska finnas två derbygrupper.
Någon som har hört något om den södra?
Allsvenska hockeyföreningen ska nämnligen haft möte ihlegen.
För de måste ju se likadant ut i båda södra och norra eller?
Kommentera

Sv: Höstens allsvenska - 11 lag
Belix: Ja, men nu är det så att det finns en SHA och en NHA och utifrån den förutsättningen måste detta vara det ultimata sättet om man vill ha den mängden matcher, vilket man vill.

Sen blir resorna, efter vad jag förstått, inte så långa i år sett på hela serien. Det finns ju ingen resa till Dalarna, och Stockholmslagen ligger bättre till än vad Arboga, Bofors och Västerås låg, rätta mig om jag har fel.

Förhoppningvis kan förbundet parera så man får två Stockholmslag över en helg, fredag och söndagsmatch, så att man sparar in en resa på det sättet.
Kommentera

Sv: Höstens allsvenska - 11 lag
Hammers:
Då måste det ju vara bättre och rättvisare att slå ihop norr och söder, alla möter alla hemma, borta blir 44 matcher och därefter så får dom fyra bästa fortsätta i kvalserien i månadsskiftet Febuari Mars. Då hade man sluppit möta vissa lag fyra gånger men fått möta alla lag två gånger.

Med lottningen kan man ju få tre extra bortamatcher uppe i Hammarby, Nh 90, Oskarshamn och Huddinge med dom extra kostnader som det innebära eller det ska vara tillrättalagd lottning. En av anledningarna med derbygrupperna var att man skulle möta dom lag i närområdena fler gånger eftersom det frestade inte ekonomin så hårt.
Kommentera

Sv: Höstens allsvenska - 11 lag
Belix: Hur skulle man annars göra tycker ni?

En rakserie, möte hemma/borta blir för lite matcher. Fyra matcher mot varje lag blir för mycket matcher.
Derbygruppern är inte rättvist, mindre rättvist än att man får två bortamatcher men bara en hemmamatch mot några gäng och vice versa.

Detta system har jag velat ha länge. Det är inte rättvist, men det är mer rättvist än derbygrupperna och ger lagom mycket matcher innan jul.
Kommentera

Sv: Höstens allsvenska - 11 lag
Mygel: Visst är förslaget om det går igenom otroligt korkat. Det är ju uppenbarligen så att spelet i SA kan avgöras redan i lottningen. Hemmamatcher är ju viktiga inte bara för resultatens skull men ekonomiskt har det enorm betydelse. Otur i lottningen så kan ju hela säsongen äventyras.
Otroligt korkat är orden sa bull
Kommentera

Höstens allsvenska - 11 lag
Saxat från dagens Barometern, intervju med IKO:s tränare angående nyförvärv, AIK och en massa annat.

Citat:
Vad det gäller derbygrupper så slopas förmodligen dessa och i stället möts lagen tre gånger, vilket ger 30 matcher per lag.
- Ett bra upplägg om det blir så, enligt ryktet kommer det lottas på årsmötet i Uppsala vilka man får extra hemmamatcher mot, vi hoppas givetvis på Nybro och Växjö, säger Niklas Lundin.


www.barometern.se/artikel_standard.php?id=665946&avdelning_1=107&avdelning_2=0&question=10

Någon mer än jag som tycker detta låter som ett löjligt upplägg??
Kommentera

400654 · »