Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Renberg

« · 883659 Till forumet


Renberg
...och så välkomnar vi Mikael Renberg till Skellefteå AIK.

Sv: Renberg
Åkerman: Grattis till Judas. Tyvärr lär det ju inte bli så många elitseriematcher för honom då vi kommer att sänka honom på försäsongen.

Sv: Renberg
Lövva: Löök.

Sv: Renberg
Åkerman: Å iåmed att Renberg signat på för oss å Lule börjar hamna på dekis så finns det ju en viss chans att andra ex. Lulespelare på andra sidan "pölen" kan hamna hos oss senare i karriären...

Sv: Renberg
Lövva: Usch det där med Judas är förlegat..lövva att sluta med de religiösa dragen av hämnd..

det är ju ett arbete precis som för oss andra å våra jobb så är du inte heller själv judas om Du skulle byta din arbetsplats o du önskar knappast att dina tidigare arbetskamrater skulle försöka slå dig sönder o samman för det...

vi behöver distans.. inte bli hockeytalibaner!

Sv: Renberg
Han verkar inte smart den där Renberg. Gråta krokodiltårar över Luleå och sedan signa med SAIK, som om dom skulle ha någon chans att ta det där SM-guldet han snackade om.

Eftersom Luleå deklarerat att dom inte kommer kunna satsa ordentligt nästa säsong och dom har blytunga spelare som är yngre och pålitligare än Renberg, skademässigt, så väljer han SAIK för att få igen sina Obol pengar.

Ungefär så är det väl?... eller?

Någon annan förklaring till varför han väljer SAIK kan jag inte se. Isf hade det varit finast av honom att avsluta och plugga till lärare om han nu brydde sig så mycket om Luleå? Nej... Pengar är det. Hade han fått klartecken från familjen hade han garanterat gått till Frölunda där han kunde håvat in än mer pengar. Men frugan bestämmer tydligen i familjen Renbergs hus.

Lycka till med Renberg i kvalserien.

Sv: Renberg
FreddanVF: undra om du har sagt samma sak om han hade valt frölunda?

Sv: Renberg
FreddanVF: Sluta nu att sura för att han inte skrev på för fröl.Det är bara att säga grattis saik till en bra värvning.Löjligt av lulefansen att säga att han är en svikare,vi lever i ett fritt land,vi kan flytta vart vi vill, vi kan jobba på vilket företag vi vill,det gäller även Renberg.vem vet kanske saik möter fröl i kvalserien.

Sv: Renberg
fighter: Personligen känns det som att det är Lulio som har lite bekymmer, blev inte Renberg utan lön? Eller det kanske löste sig.

Sv: Renberg
fighter: så sa inte Skelefteå fansen då Jonte gick till Timrå

Sv: Renberg
SAIK: Hade han valt Frölunda hade han iaf kunnat ljuga om att det var för att försöka vinna SM-guld. Få lag har satsat lika stort som Frölunda inför nästa säsong.

Och vi kommer med all säkerhet landa ett nyförvärv snart som säkerligen är minst lika bra som Renberg och som är lite helare än Renberg. Men jag tycker det hade varit intressant att se vad han skulle kunna uträtta med bra spelare omkring sig. Såna finns ju inte i SAIK ;)

Sv: Renberg
berra: Nej precis... då hängde dom en skyltdocka från en bro. Men det har dom glömt nu.

Sv: Renberg
berra: Jo dom var likadana,och man har full rätt att bli besviken.Men det blir för mycket ibland,hoppas inte Renberg ska bli behandlad så.jag skulle inte ha uttryckt mig så om jonte valt saik,jag blev jättebesviken när jonte åkte till nhl fem i tolv för två år sen,men det var bara att svälja egoisten i mig och önska han lycka till,förresten vi tappade en hel landslagskedja till nhl då,och det blev väl inte sånt väsen av det det är bara att önska dom lycka till.

Sv: Renberg
fighter: Men det är jävligt stor skillnad. Jote vad inte lagkapten som gick till värsta rivalerna....en viss skillnad där...

Sv: Renberg
Lövva: Ok vi tycker olika,det köper jag.Men jag tycker inte att det spelar nån roll vilket lag man väljer.Han måste få göra som han vill.Sen kan det väl finnas orsaker som inte vi känner till.Ni får köpa att det är hans vilja som räknas i första hand,så är det bara.

Sv: Renberg
FreddanVF: Ett litet sakfel där...det var inte dom utan det var EN(1) snubbe/idiot som gjorde det själv med dockan alltså...åsså är det inte ALLA Skellefteå AIK:are som tyckte Jonte är en "Judas"...själv tycker som det skrivits en hel del idag att det är faktiskt i stort sett som vilket jobbyte som hellst...han måste ju få välja själv,eller?

Till skillnad mot dom flesta andra Skellefteå AIK:are så har jag inga som hellst problem att se Jonte i vårat matchdräkt i framtiden

Sv: Renberg
Pinsamt att läsa alla sågningar av Renberg och om hur dålig och slut han är. Alla skriverier visar precis motsatts...det är en kanon spelare som LHF gärna hade behållit. Är han slut så borde dom vara nöjda att bli av med honom!

Sedan fallt Jonte så är det svårt att jämföra....hur många säsonger har Renberg gjort i Luleå och hur många har Judas gjort i AIK??

Sv: Renberg
milu: Alla är glada över att bli av med honom. Men att gå till Skellefte, det gör man bara inte. Som om Davidsson skulle gå till HV, eller Jörgen Jönsson till Djurgården. Det finns inte på världskartan

Sv: Renberg
Lövva: Om du menar Johan Davidsson så har väl han alltid spelat i HV 71 .

Sv: Renberg
Varför är alla "glada" över att bli av med honom???

Sv: Renberg
Alisandali: Blev fel, menade om han skulle gå till Linköping

Sv: Renberg
milu: "Sedan fallt Jonte så är det svårt att jämföra....hur många säsonger har Renberg gjort i Luleå och hur många har Judas gjort i AIK??"

Pinsamt var ordet! Ni har precis gjort en egen "Jonte-affär" och har ändå svårt att släppa taget om Jonte´s val!

Sv: Renberg
Kul att läsa alla bittra Lule´bors inlägg och dessutom någon liten flänn´gock från Götet inne och grinar! Herregud...

Har suttit på lunchen och läst på nätet. Lulefansens ordförande grinar ut i TV, Chrunak fortsätter att kasta ur sig riktiga ankor.. Patetiskt av en ordförande! Men väldigt talande för en föreningen i, vad det verkar, totalt förfall!

Hålla inne med lön/pensionsavsättnignar och sen inte ha någon förståelse för att killen väljer att gå till en annan, dessutom satsande, klubb med pendelavstånd från hemmet! Vilken högoddsare! :O

Sv: Renberg
4EVER: Värst vad man var kaxig nu då. Kanske glömt bort vem som spelade kvalserien förra säsongen å vem som gick till slutspel.

Men det är ju klart, "hellre vinna kvalserien än å åka ut ur slutspelet".

Enkel Skelleftemattte

Sv: Renberg
Lövva: Nu börjar det likna lövensnack här...ja ja ni tog er till slutspel å vi icke...men det spelar nog inte så stor roll till nästa säsong eller tror ni att ni kommer att få nåt sorts "handicap" ifall ni får istället för oss nosa på kvalseien nästa vår så vi tar den platsen igen på grund av att ni inte missat slutspelet på x antal år...

Förmodligen så kommer det ju vara Renens fel ifall ni missar slutspel nästa säsong,eller?

Sv: Renberg
Knegare: Om vi nu mot förmodan skulle missa slutspel så skulle det defentivt inte ha att göra med någon avsaknad av Renberg. Tro mig.

Men alla som målar upp att det ser så illa ut för Luleå verkar glömma bort satsningen på egna produkter som Luleå håller på med nu. Spelare som Omark och Harju kommer säkerligen producera mer än vad många importer hade gjort.

Att det ser så "illa" ut för Luleå är ju bara något som är uppmålat av diverse journalister och som finnas fans har varit snabb att nappa på. Men vi har en bra grund att stå på med många unga lovande spelare som man vet alltid ger järnet för klubben så jag är inte ett dugg orolig att vi ska missa vårat första slutspel sen 94.

Att man väljer att satsa pengarna på egna unga lovande spelare istället för att lägga ut en stordel av lönebudgeten på en skadebenägen 35 åring är inte likamed kris. Tvärtom.

Sv: Renberg
Lövva: Jo just det...det där med att vara skadebenägen...läste nånstans att de matcher han missade senaste säsongen berodde på sjukdom å inte skada..,.hur var det egentligen?

Å andra sidan så "våran" Werner spelade bara en match mer än Renen förra säsongen...så stor skillnad är det inte på den punkten...

Sv: Renberg
Knegare: Det är förvisso sant att han missade endast ett fåtal matcher förra säsongen men säsongerna för de? Att han skall upprepa det känns inte troligt, oavsett om han hade spelat i Lule, Skellefte, Frölunda eller något annat lag.

Men den som lever får se. Men ingen skugga skall falla över Peo Larsson. Han gör vad som förväntas av honom. Men skall man etablera sig i elitserien behövs lite mer än en "hårdsatsning" på värvar fronten.

Arenan är förvisso ett steg i rätt riktning men räcker det? Ska Skellefteå bygga sin framtid på en spelare som Larsson som känns som den enda unga i laget som kan tänkas lyckas framöver.

Spelare som Krekula, Öberg mfl lär ju inte spela hockey för alltid. Detsamma gäller naturligtvis Renberg som endast är en kortsiktig lösning så var egentligen är storsatsningen som han så stolt nämner i tidningarna.

Värva ihop ett lag med 30+ spelare är enligt mig ingen storsatsning utan snarare en felsatsning.

Vad Skellefteå behöver är väl en stomme att förlita sig på när klubbar som Lule, Modo, Timrå m.f.l kommer fram med talanger på löpande band. Kännns som om Skellefteå går in i samma fälla som Luleå gjorde under Tavve tiden då inte en enda junior etablerade sig i Luleås a-lag. Hemskt å tänka tillbaka till i den synpunkten. Roligare å tänka på det sportsliga, det kortsiktiga framgångarna som han förde oss till.

Men som sagt, långsiktigt, vars är storsatsningen?

Sv: Renberg
Lövva: Larssons tanke då det gäller värvningar är vad jag har förstått att ha stommen bestående av spelare med Norrlands anknytning...å det är det ju för närvarande.

Å det är faktiskt spelare som är på tillväxt i Skellefteå regionen...fast man vet ju aldrig om dom verkligen kommer att utvecklas till blivande elitspelare för det.

Sv: Renberg
Lövva:

Du undrar var den långsiktiga satsningen är!
Som nykomling så förstår förmodligen du också att det primära är att etablera sig i ES. Detta för att man under tiden ska kunna odla fram spelare ur det egna ledet och lotsa upp dom till A-laget.
Har man som vi harvat i allsvenskan under 16 år så urvattnas klubben på lovande spelare. Elitserielagen, Luleå, MODO, Röven (på den tiden) o.s.v. står där med öppna armar och tar hand om dom.

Nu är vi i det läget att vi faktiskt kan få behålla dom egna produkterna. Får vi skruva fram klockan ett par år så tror jag våra junisar ser minst lika intressanta ut som era...

Å en sak till..

Om nu Renberg är en sådan sopa och föredetting som ni utger killen för att vara, varför grinar ni ut i alla tidningar, tv och forum?

Vad är problemet?

Sv: Renberg
4EVER: Det är nog ingen som sörjer att Renberg inte finns kvar inom föreningen, tvärtom. Men det fakumet att han går till Skellefteå å sen även snackar skit om fansen och klubben.

Sv: Renberg
Lövva: Vad är det för fel på sanningen?

Sv: Renberg
Lövva: Å andra sidan så snackade ni skit om han i-n-n-a-n han adresserade han skulle lämna Lule.

Sv: Renberg
Knegare: Precis vad jag säger, alla tycker det var skönt att bli av med honom

Sv: Renberg
Lövva: Isåfall måste även jag sälla mej till de andra som frågat, VAD ÄR PROBLEMET??!! Om ni nu så in i h-vete ville bli av med honom varför gå i taket för han signar med oss...kan det bero på att ni är livrädda att han ska sänka er i de så kallade derbyna,eller?

Sv: Renberg
Knegare: Att han går till Skellefte. Man går inte till största konkurrenterna. Allra minst som fd lagkapten

Sv: Renberg
Lövva: Knepig matematik

Sv: Renberg
73Sjöbba: Tycker du? Vad hade du sagt om Robert Carlsson hade gått till Modo?

Sv: Renberg
Lövva: Eeh!? Största konkurrenterna...kommer inte ihåg allt du plitat ner på sistonde...men de flesta av Lule anhängarna är ju bensäker på att vi kommer att lira i kvalserien nästa vår å ni g-a-r-a-n-t-e-r-a-t lirar slutspel sammtidigt.

Isåfall ska ni ju inte bry er ifall han signar på för oss...vi kommer ju ändå inte ha en chans mot er.eller?

Sv: Renberg
Lövva: erkänn att det tog ett tag innan du kom på en spelare som på nåt sätt kan ha ett tik hjärta?

Sv: Renberg
spud: Njaa. Tycker det finns ganska många faktiskt

Sv: Renberg
Knegare: Aldrig påstått något sådant. Men även om vi skulle ligga ett, ni tolva eller helt tvärtom skulle ni ändå vara de största konkurrenterna. Så länge bägge är i ES

Sv: Renberg
Lövva: Okej, ta bort alla som fyllt 60 så är det genast mindre än 3.

Sv: Renberg
spud: Hade det inte funnits någon så tvivlar jag på att Timrå hade lyckats med att vinna tre matcher mot Modo i slutspelet

Sv: Renberg
Lövva: Fast alla vet att laget med störst hjärta vann.. Och till skillnad från TIK så hade vi energi kvar till lite annat sen också.
Inte bara sitta i slips och se obegåvad ut i canal+

Sv: Renberg
spud: Seså, försök göra dig själv en tjänst nu. Genom den där typen av inlägg bevisar du ju bara din egen okunskap gång på gång.

Sv: Renberg
Dream Team: ?

Sv: Renberg
spud: Tror faktikst laget med mest hjärta i fjolårets upplaga av Elitserien var Djurgården. Kändes så i alla fall.

Sen blir jag gång på gång överraskad utav Mora. Så dem är defentivt en kandidat till den titeln trots mängder av importer

Sv: Renberg
Lövva: om man räknar hjärta att jaga ikapp en hopplös icingpuck omgång 39 borta mot malmö så.. Sen vet jag inte om du blandar ihop hjärta och et väl fungerande lagspel.

Sv: Renberg
spud: Hjärta kan du visa precis lika mycket i div3 såväl som i en SM final. Det spelar ju ingen roll...

Sv: Renberg
Lövva: det har jag inte påstått heller, men hjärta för mig är att ge gärnet för klubben man älskar och bara för att man älskar den. Inte för att man får betalt för att älska den.

« · 883659