Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1623912

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Sven Sewage:

Som sagt Bruse Springstone. Och du.


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Riktigt skönt att fusk-Brasilien nu är ute ur VM. I vanliga fall önskar man som fotbollsälskare Brasilien all lycka pga den trevliga offensiva kreativa fotbollen de spelar, världsfotbollens svar på Skellefteå AIK. Men i detta VM har det mesta handlat om mutade domare, filmningar, fult spel och tur. Tråkigt, och sen ett rätt så defensivt spel också som grädde på moset, och då blir det svårt att känna sympati för Brasilien.

Matchen igår gav riktiga "Skellefteå AIK mot Luleå i slutspel"-vibbar. Brasiliens fans hade målat flaggan i fejjan, de patriotiska tidningarna hade inför matchen målat upp några orealistiska önskescenarion, hela arenan, ja hela nationen trodde på final, spelarna bröstade upp sig. Men redan efter ett par minuters spel såg man vart det barkade, motståndaren var 1, 2, 3, 4 nummer större, och det handlade om en total utskåpning på alla plan från första till sista minut.

Nog undrar man litegrann vad Scolari hade för teamtalk efter första halvlek? Ungefär så här tror jag:

"Gubbar, vi ligger under med fem mål. Finalplatsen är körd. Vi måste nu gå ut och visa lite stolthet, nu spelar vi för vår HEDER! Gå nu ut och tokfilma varje gång vi kommer in i straffområdet, så kanske vi får ett tröstmål."

Jag såg alltså fyra försök till att filma till sig straffar i början av andra halvlek, och nog undrar man hur de tänkte där då matchen faktiskt redan var avgjord?

På samma sätt skulle det sedan ha vart roligt att lyssna in på någon av Rönkens teamtalks i någon av periodpauserna då vi vann 8(!!!) raka utklassningssegrar, någon av hans snack i de 16 periodpauserna. Spelarna sitter där med tomma blickar. Kropparna värker och det är tungt tungt tungt mentalt. Utgångsläget känns likt en boxare som bara hänger på repen utan att slå tillbaka utan bara går och väntar på nådastöten av en övermäktig motståndare. Rönken utbrister:

"Gubbar, det ska vara fem man i bisvärm mellan pucken och vårt mål. Dunka pucken sarg ut likt pucken vore en het potatis när ni får tag på den. Bytena ska max vara 10 sekunder. Framåt hoppas vi på ett flipperspel. Nu går vi ut och visar lite norrbottnisk kämpaanda!"

Tyvärr fanns det inga norrbottniska spelare i laget så ingen förstod det sista direktivet, alla de andra verkade dock ha gått in vilket var tur för dem fast otur för den svenska hockeypubliken.