Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1624366

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Hjonet reser sig upp på nio... han ser vimmelkantig och vinögd ut... inte ens ett par fula glasögon från 80-talet hade kunnat korrigera detta så det gjorde inget att han tappade bort dem. Han frustar... "Jocke Lindström är minsann köpt, han är inte alls deras produkt likt Thomas Holmström och Matthias Öhlund är Luleå through-and-thorugh efter 2 respektive 3 säsonger i laget..."

Sen klistrar hjonet in Jockes klubbhistorik från eliteprospects. Men han missar säsong 1998-1999 så den får vi nog hjälpa hjonet med att klistra in:

 1998-99 Sweden U16 (all) International-Jr 3 0 0 0 0    

Men Jocke var visst juniorlandslagsman innan han gick till MoDo?  Ooooj då! Det finns således två stycken alternativ:

(a) antingen hjälpte hans tidigare klubb honom till att bli en av landets 12 bästa juniorer i sin årskull så att han fick spela i Tre Kronors J-16

(b) eller så snörade han på sig ett par skridskor som klubblös på hösten 1998 och vips så blev han junirolandslagsman efter att ha spelat hockey i ett par veckor

Hjonet tycks tro att det är alternativ (b) som är fallet då han saknar kunskap och insikt, men vi andra vet ju att det är alternativ a som gäller. Joakim Lindström debutarade i Tre Kronor som Skellefteå AIK spelare och var vår absolut största talang på den tiden. När Jocke debuterade som 6-7 åring i Skellefteå AIK så måste han alltså ha haft 8-9 säonger i Skellefteå AIKs tröja, i vår hemmarink, med våra ledare, gå på våra hemmamatcher osv osv innan han som juniorlandslagsman lämnade för MoDos på den tiden fanastiska hockeygymnasium, vi var trots allt ett allsvenskt lag just då.

Lägger man sedan till de fyra säsonger Jocke har haft i vårt fantastiska a-lag med fyra raka SM-finaler (AMEN!), så blir det då 12-13 säsonger i svartgult.

Kikar vi mera ingående på Jockes stamtavla så ser vi att han inte bara haft turen att födas i ett sådant hockeymecka som Skellefteå, utan att hans farsa även är en gammal Skellefteå AIK legend som t om var med och vann SM-guld 1978 som lagledare.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=122464

Nu är det inte så att jag tycker att MoDo inte har bidragit till Jockes utveckling som hockeyspelare, för det har det verkligen gjort. Kom som juniorlandslagsman, gjorde två säsonger i juniorlaget och fyra säsonger i a-laget där han som bäst hade 7 poäng på 42 matcher 2001/2002. Nog har MoDo betytt för hans utveckling som hockeyspelare då han faktiskt har 6 säsonger i föreningen. Jag ska nämna att MoDo har vart fantastiska att få fram talanger, betydligt bättre än oss. Att säga något annat vore att ljuga, och lögner överlåter jag till hjonet att göra. Men tror bara inte att de mest inbitna MoDo supporters tycker att de betytt mer för Jockes utveckling än vad Skellefteå AIK har gjort.

Och så ska hjonet sitta och säga att Holmström och Öhlund ör Luleåprodukter, men Jocke Lindström han är köpt. Det är precis sådan logik som gör att jag faktiskt rättmätigt kan kalla snubben för ett hjon.

... och hjonet säckar då ihop mitt i ringen. Det har inte vart fråga om någon brutal avslutande uppercut, utan det har vart tunga kroppslag på kroppslag. Det är nästan så att man misstänker att motståndaren verkligen är ute efter att åsamka så mycket skada som det bara går på 12 ronder. Nu har det bara gått två ronder och hjonet ser ut som en misshandlad blodig slagpåse. Det bästa vore nog om hjonet stannade nere. Det är synd om hjonet, hoppas tränaren kastar in handuken. För boxningens skull. Vi vill inte ha någon hjärnblödning på hjonet, för de andra mentala handikappen han lider av är straff nog.


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Knegare reser sig upp på första raden och skriker och gestikulerar:

"Kom igen ditt hjon, res dig upp!

Jocke Lindström från Skellefteå är minsann köpt till Skellefteå!

Erik Granqvist, Jakob Gunler, Erik Nilsén, Torbjörn Rosengren, Torbjörn Sakrin och John Wikström, de var alla tungan på vågen när Luleå vann sitt SM-guld, du har rätt!

Luleå 1978 är en mer historisk och anrik förening än Skellefteå AIK 1943!"

hihihihi

Inte ens den övriga publiken kunde inte hålla sig längre utan började storfnissa när Knegare skrek den sista meningen.

hihihihi