Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1624732

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Men mamma mia!. Jag tänkte tidigare att jag själv var ganska enögd, ganska långsynt, och ganska dålig förlorare... men jag inser nu att jag är i division IV jämfört med vissa andra.

Alltså, Fahlman är en journalist som jobbade på en lokaltidning. Hans repotage var riktade mot Skellefteå AIKs supportrar, och de kanske inte var de mest objektiva alla gånger. Who cares?

Supportrar till Skellefteå AIK har vid ett flertal tillfällen betett sig illa. Och det kommer att hända igen. Skellefteå AIK har en stor och hängiven supporterskala, men precis som hos alla andra stora grupper av människor finns det några som har fel värderingar, och vissa av de med bra värderingar gör ibland misstag. Who cares?

Jag tror nog att de flesta hockeysupportrar runtom i landet ser Skellefteå AIK som en ganska god kraft i svensk hockey. Det är en klubb som har traditioner att fostra duktiga hockeyspelare, och föreningen har definitivt levt upp till dessa traditioner på senare tid. Laget spelar en riktigt rolig offensiv och fartfylld hockey. Föreningen har anor. Föreningen har bra värderingar. En bra värdegrund.

Kör du rattfull i Skellefteå AIK, då blir det foten. Dopar du dig i Skellefteå AIK, då blir det foten. Misshandlar du folk, då blir det foten. Beter du dig inte som folk när du representerar klubben, då blir det foten. Kan du inte samarbeta med dina lagkompisar eller med klubbledningen, då får du inte förlängt kontrakt. Kör du ditt eget race och sätter jaget framför laget, då passar du inte in.

Det är inte så att man läser i tidningarna om att Skellefteå AIKs spelare är ute och misshandlar folk stup i kvarten, att ledarna kommer med rasistiska utfall, att spelarna vägrar följa reglerna runt dopingkontroll etc etc. Dessa är ju representanter för föreningen. Då har man faktiskt en dålig värdegrund. Det är inte samma sak som att en journalist har skrivit enögda artiklar, att ett internettroll har retat gallfeber på vissa, eller att några överförfriskade fans kastar en sten på en buss? Dessa är inte klubbens representanter. Sen är det definitivt inte alls så att Luleås fans, journalister och internettroll har betett sig bättre, snarare tvärtom.

Jag ska återkomma senare till vad jag tror är den verkliga anledningen till denna helt overkliga bitterhet, avundsjuka och enögdhet.


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

"Luleå Hockeys sportchef: våra supportrar är ärthjärnor!"

Inte så jäkla dum rubrik? :-) Det är ju inte direkt så att ni har ansträngt er för att bevisa motsatsen, eller vad tycker du? :-)

Var det inte Chrunak som fick sparken för att han ville hosta lite på domarna så att de skulle bli sjuka och dö? Blev Chrunak anställd för att Luleås spelare ligger och simmar på isen så mycket? Tänker på systrarna Abbots, Ledin och gänget.

fall Fahlman jobbade för expressen och tydligt tog ställning emot Luleå så var det så klart inte speciellt professionellt och objektivt. Men allt är inte Fahlmans fel. Ni fick stryk för att ni var det väldigt klart sämre laget. Näe, ta och släpp det där du.