Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1624716

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Bengt:

Om du kikar på antal säsonger i högsta serien i min post, och sen kikar du på antal säsonger i din länk, så ska du få se att de faktiskt är lika många.

Ser nu att snubben börjat posta nästan normala inlägg. Då får väl jag också skärpa till mig.

Lite dåligt bara att hålla på och göra sig lustig över Klimpens alkoholism tycker jag. Klimpen är en riktig legend i svensk hockey. Inte en lika stor profil som Jarmo Myllys som troligtvis är den bästa målvakten någonsin i elitserien, men Klimpen kämpade både med att stoppa pucken och att stoppa flaskan i hela sin karriär, vem vet hur bra och lång karriär han kunde ha fått annars?

Givetvis är det bra att Euro Trophy klubbarna släpper in de sportsligt bästa klubbarna i turneringen, och att kvalificering endast grundar sig på sportslig basis om fyra år. Luleå ska ha ett tack för att de satsat pengar i detta, pengar som de ändå får tillbaka. Nu när de får tillbaka dessa pengar kanske de t om kan investera lite pengar i sin egen talangverksamhet så att de slipper åka snålskjuts på andra lags juniroverksamhet samt de fattigare allsvenska lagens spelarutveckling. Jag tror dock inte att detta kommer att hända så länge Osten sitter vid rodret.


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Men mamma mia!. Jag tänkte tidigare att jag själv var ganska enögd, ganska långsynt, och ganska dålig förlorare... men jag inser nu att jag är i division IV jämfört med vissa andra.

Alltså, Fahlman är en journalist som jobbade på en lokaltidning. Hans repotage var riktade mot Skellefteå AIKs supportrar, och de kanske inte var de mest objektiva alla gånger. Who cares?

Supportrar till Skellefteå AIK har vid ett flertal tillfällen betett sig illa. Och det kommer att hända igen. Skellefteå AIK har en stor och hängiven supporterskala, men precis som hos alla andra stora grupper av människor finns det några som har fel värderingar, och vissa av de med bra värderingar gör ibland misstag. Who cares?

Jag tror nog att de flesta hockeysupportrar runtom i landet ser Skellefteå AIK som en ganska god kraft i svensk hockey. Det är en klubb som har traditioner att fostra duktiga hockeyspelare, och föreningen har definitivt levt upp till dessa traditioner på senare tid. Laget spelar en riktigt rolig offensiv och fartfylld hockey. Föreningen har anor. Föreningen har bra värderingar. En bra värdegrund.

Kör du rattfull i Skellefteå AIK, då blir det foten. Dopar du dig i Skellefteå AIK, då blir det foten. Misshandlar du folk, då blir det foten. Beter du dig inte som folk när du representerar klubben, då blir det foten. Kan du inte samarbeta med dina lagkompisar eller med klubbledningen, då får du inte förlängt kontrakt. Kör du ditt eget race och sätter jaget framför laget, då passar du inte in.

Det är inte så att man läser i tidningarna om att Skellefteå AIKs spelare är ute och misshandlar folk stup i kvarten, att ledarna kommer med rasistiska utfall, att spelarna vägrar följa reglerna runt dopingkontroll etc etc. Dessa är ju representanter för föreningen. Då har man faktiskt en dålig värdegrund. Det är inte samma sak som att en journalist har skrivit enögda artiklar, att ett internettroll har retat gallfeber på vissa, eller att några överförfriskade fans kastar en sten på en buss? Dessa är inte klubbens representanter. Sen är det definitivt inte alls så att Luleås fans, journalister och internettroll har betett sig bättre, snarare tvärtom.

Jag ska återkomma senare till vad jag tror är den verkliga anledningen till denna helt overkliga bitterhet, avundsjuka och enögdhet.


Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Sven Sewage skrev:

"kvalificering endast grundar sig på sportslig basis om fyra år."

Kan du vänligen ange/hänvisa till en källa för detta påstående.

Om inte så är det som vanligt ett rykte i Skeå som med tiden blivit en sanning, ett vanligt fenomen i Schtaaan.