Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1624763

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Nu väntar man bara på att hjonen ska säga att Costa Rica var det bästa laget i fotbolls-VM. De körde med 10 man i bisvärm i eget straffområde i 80 minuter per match, och sen tog de tillvara på varenda målchans man skapade.

Själv tycker jag att Tyskland var det bästa laget, man anföll, passade runt bollen i laget, och skapade målchanser på löpande band.

Men nej, det ska vara alla i eget straffområde, sen knalla iväg bollen, och satsa på 0-0 och straffar. Då är man bäst. Enligt hjonen alltså.


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Ja nu blev man allt krossad, knäckt och pulvriserad. Av kunskapen, och faktan. Mamma mia, å gudars skymning... jag vet inte om jag ska skratta eller gråta igen? Det blir till att skratta igen... hihihihi

Nu ska jag skriva litegrann om varför jag tror att hjonet är så otroligt fixerad vid Skellefteå AIK, varför han förvanskar verkligheten och lever i en bubbla, och varför han är så förbaskat bitter och avundsjuk.

Nedan följer alltså Luleås säsongsfacit, sedan 2001/2002:

2001/2002 ut i kvartsfinal
2003 ut i kvartsfinal
2004 ut i kvartsfinal
2005 ut i kvartsfinal
2006 ut i kvartsfinal
2007 ut i kvartsfinal
2008 i ingenmansland (i dubbel bemärkelse)
2009 ut i kvartsfinal
2010 i ingenmansland (i dubbel bemärkelse)
2011 ut i semi
2012 ut i kvartsfinal
2013 ut i final  
2014 ut i kvartsfinal  

Faktan är således att Luleå kan vara ett av de svagaste slutspelslagen i svensk hockeys historia, samt att man tagit sig förbi första hindret hela 2 stycken gånger på 13 år. Tyvärr så stötte de på Skellefteå AIK, och fick smisk. Denna smisk från Skellefteå AIK var alltså de två största framgångarna föreningen har haft på 13 år! Nog fan förstår man att det går en säkring.

Under de senaste 4 säsongerna har Skellefteå AIK gått till final fyra stycken gånger, och man har två stycken raka SM-guld. Under denna epok har vi stött på vissa lag i slutspel flera gånger. Vi slog ut MoDo två gånger. Jag har inte hört ett enda ord från MoDos supportrar. Skellefteå var lite bättre och gick rättvist vidare, men MoDo bjöd på bra motstånd och kämpade. Vi slog ut Linköping tre gånger, de måste ha mardrömmar. Men de känns väldigt väldigt sportsliga. De bjöd på bäst motstånd av alla lag vi mötte vid båda våra SM-guld. Ändå har det inte vart ett endaste gnäll, utan "grattis", "vilken fin och rolig hockey ni lirar", "tack för god match" osv.

Från vissa av Luleås fans har det dock som bekant låtit väldigt annorlunda.

Alltså, 2012/2013... jag vet inte om jag behöver gå in så djupt på denna SM-finalserie? Serien slutar med 4 raka vinster för Skellefteå AIK, även om Gustavsson gör sin livs match + att gnetlaget har en så otroligt jävla tur då de lyckas med matchplanen och får första matchen till 0-0 och vi tar den i förlängning, men det skiljer en 3, 4, 5 klasser mellan lagen. För första gången i svenk hockeys historia slutar en S-final med 4-0 i matcher, målskillnaden blir totalt sett 12-3 men det är i underkant jämfört med matchbilden ute på isen.

2010/2011 som tidigare diskuteras... här kopierar hjonet in vissa av mina gamla kommentarer på svenska fans, och Anton Rosendals... hihihihi, ja den bäste Skellefteåexperten då! 

Men då ska vi ta och syna denna semifinalserie då...