Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1624941

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Ja nu blev man allt krossad, knäckt och pulvriserad. Av kunskapen, och faktan. Mamma mia, å gudars skymning... jag vet inte om jag ska skratta eller gråta igen? Det blir till att skratta igen... hihihihi

Nu ska jag skriva litegrann om varför jag tror att hjonet är så otroligt fixerad vid Skellefteå AIK, varför han förvanskar verkligheten och lever i en bubbla, och varför han är så förbaskat bitter och avundsjuk.

Nedan följer alltså Luleås säsongsfacit, sedan 2001/2002:

2001/2002 ut i kvartsfinal
2003 ut i kvartsfinal
2004 ut i kvartsfinal
2005 ut i kvartsfinal
2006 ut i kvartsfinal
2007 ut i kvartsfinal
2008 i ingenmansland (i dubbel bemärkelse)
2009 ut i kvartsfinal
2010 i ingenmansland (i dubbel bemärkelse)
2011 ut i semi
2012 ut i kvartsfinal
2013 ut i final  
2014 ut i kvartsfinal  

Faktan är således att Luleå kan vara ett av de svagaste slutspelslagen i svensk hockeys historia, samt att man tagit sig förbi första hindret hela 2 stycken gånger på 13 år. Tyvärr så stötte de på Skellefteå AIK, och fick smisk. Denna smisk från Skellefteå AIK var alltså de två största framgångarna föreningen har haft på 13 år! Nog fan förstår man att det går en säkring.

Under de senaste 4 säsongerna har Skellefteå AIK gått till final fyra stycken gånger, och man har två stycken raka SM-guld. Under denna epok har vi stött på vissa lag i slutspel flera gånger. Vi slog ut MoDo två gånger. Jag har inte hört ett enda ord från MoDos supportrar. Skellefteå var lite bättre och gick rättvist vidare, men MoDo bjöd på bra motstånd och kämpade. Vi slog ut Linköping tre gånger, de måste ha mardrömmar. Men de känns väldigt väldigt sportsliga. De bjöd på bäst motstånd av alla lag vi mötte vid båda våra SM-guld. Ändå har det inte vart ett endaste gnäll, utan "grattis", "vilken fin och rolig hockey ni lirar", "tack för god match" osv.

Från vissa av Luleås fans har det dock som bekant låtit väldigt annorlunda.

Alltså, 2012/2013... jag vet inte om jag behöver gå in så djupt på denna SM-finalserie? Serien slutar med 4 raka vinster för Skellefteå AIK, även om Gustavsson gör sin livs match + att gnetlaget har en så otroligt jävla tur då de lyckas med matchplanen och får första matchen till 0-0 och vi tar den i förlängning, men det skiljer en 3, 4, 5 klasser mellan lagen. För första gången i svenk hockeys historia slutar en S-final med 4-0 i matcher, målskillnaden blir totalt sett 12-3 men det är i underkant jämfört med matchbilden ute på isen.

2010/2011 som tidigare diskuteras... här kopierar hjonet in vissa av mina gamla kommentarer på svenska fans, och Anton Rosendals... hihihihi, ja den bäste Skellefteåexperten då! 

Men då ska vi ta och syna denna semifinalserie då...


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Backdropen till denna serie... Luleå har gjort sig många ovänner runtom i hockeysverige denna säsong. Rönken är ny tränare, och han står för en väldigt defensivt inriktad hockey där "anfallsspelet" om man få kalla det så mest går ut på att vänta på motståndarens misstag eller hoppas på ett flipperspel. Inga uppspel görs utan pucken bara dunkas sarg-ut, sen tar man 15 sekundersbyten, kämpar, och hoppas på det bästa, dvs en snedstuds eller en grov miss. Konstruktiv är ett skällsord.

I kvartsfinalen mot Djurgården som Luleå vinner, alltså första gången förbi kvartsfinal på 10 år, så väcks många känslor i hockeysverige. Dels för den förbannat tråkiga hockeyn Luleå spelar, men också för alla dessa filmningar och förstärkningar Luleåspelarna står för. Det är liksom satt i system. Defensiv tråkhockey, sarg ut, hakning/slashing/fasthållning och sen förstärka varje situation. Djurgårdsspelarna drivs till vanvett och som svar så börjar de spela snorfult. Det går till 7 matcher, ett gnetlag som kör tråkhockey mot ett lag som spelar fult, och gnetlaget vinner i sjunde matchen. Anmärkningsvärt är också att Luleås lagledare anmäler en Djurgårdsspelare till diciplinnämnden, och man bryter därmed gentlemanöverenskommelsen att inte göra just detta, men det finns inga gentlemans i Luleå 2010/2011, utan bara inköpta 0-0 dyrkande gnethockeyfantaster!

I denna serie myntar Skellefteå AIKs kapten Fredrik Warg det träffsäkra och ack så roliga beskrivningen av Luleås "spel". Några klipp visas upp för honom live i canal plus, Warg har pucken i tekningscirkeln, Luleå har 5 stycken utespelare mellan honom och målet, och så ser det ut i flera klipp. Warg utbrister: Jag vet inte riktigt varför de spelar med en BISVÄRM framför egen kasse i varje match?

Matcherna mot Skellefteå då...

Match 1 Skellefteå AIK - Luleå 3-4

Luleå öppnar matchen starkt och är det klart bättre laget i period ett och tar där ledningen. Resten av matchen är dock Skellefteå AIKs och man tar över totalt i andra perioden. Endast en storspelande Anders Nilsson hindrar en hemmavinst och tar på egen hand matchen till förlängning, där Anders Burström !!! avgör against the run of play. Skott 35-40

Tekarns kommentar på svenskafans:

"Vi kan inte räkna med sådant här spel från Anders Nilsson varje match."

Match 2 Luleå - Skellefteå 4-3

En vädligt bitter förlust då Skellefteå genomgående är det klart bättre laget. Tursam seger kan man sammanfatta det som, skotten speglar ej matchbilden.

Skott: 32-39

Kommentarer från SF:

EBJ: "Fortsätter ni spela så här pass mycket bättre än oss, så kommer ni vinna. Luleå måste kliva upp minst 2 steg för att ta två matcher till"

Daddeh: "Skellefteå var klart bättre i denna match" 

Olle: "Inte på något sätt ett rättvist resultat"

LuleåfanGNG "Ingen kan ta ifrån Skellefteå AIK att de gjorde en förbannat bra match och kontrollerade i princip allting i ca. 55 minuter fram till det där snöpliga 3 - 3 målet som enbart kan tillskrivas Fortuna. "

Tekarn:

"Jag kan inte annat än att hålla med om det du beskriver, att det är många spelare i Luleå som förstärker situationer/filmar lite väl mycket ibland."

Match 3 Skellefteå AIK - Luleå 2-1

Luleå har stora problem att komma ur egen zon och tvingas slå ifrån sig. En fantastiskt insats från Anders Nilsson och en stor portion gammal hederlig bonnröta tar matchen till förläninging där hemmalaget mycket rättvist avgör.

Skott: 46-32

Match 4  Luleå -  Skellefteå AIK 1-2

Liknande matchbild som match 3 där Skellefteå AIK dominerar spelet och puckinnehavet. Luleå ser tröttkörda och har väligt flyt att man tar matchen till förlängingen, där man inte orkar stå emot.

Skott: 23-35

Match 5 Skellefteå AIK  - Luleå -  2-0

Skellefteå AIK dominerar ännu en gång händelserna ute på isen, men Luleå kämpar och gör sitt bästa. Det har vart tydligt i de senare matcherna att Skellefteå är det något bättre laget.

Skott: 31-22

Match 6 Luleå -  Skellefteå AIK  3-4

För första gången i serien så försöker Luleå sig på att anfalla och trycka på, och matchen är den jämnaste. Lite fördel Luleå t om i händelserna på isen, men Anders Nilsson är mänsklig mål och laget förlorar

Skott: 26 - 24

SLutresultat 4-2 till Skellefteå. Kanske 4-1 hade vart ett mer rättvist resultat. 4-2 är INTE ett oräätvist resultat. Skellefteå AIK är lite skickligare.

Men detta är alltså Fahlmans fel? hihihihihi Ja jösses vilka hjon med kass verklighetsuppfatting det finns, lär er hockey, och lär er förlora med lite klass säger jag bara.