Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1624950

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Backdropen till denna serie... Luleå har gjort sig många ovänner runtom i hockeysverige denna säsong. Rönken är ny tränare, och han står för en väldigt defensivt inriktad hockey där "anfallsspelet" om man få kalla det så mest går ut på att vänta på motståndarens misstag eller hoppas på ett flipperspel. Inga uppspel görs utan pucken bara dunkas sarg-ut, sen tar man 15 sekundersbyten, kämpar, och hoppas på det bästa, dvs en snedstuds eller en grov miss. Konstruktiv är ett skällsord.

I kvartsfinalen mot Djurgården som Luleå vinner, alltså första gången förbi kvartsfinal på 10 år, så väcks många känslor i hockeysverige. Dels för den förbannat tråkiga hockeyn Luleå spelar, men också för alla dessa filmningar och förstärkningar Luleåspelarna står för. Det är liksom satt i system. Defensiv tråkhockey, sarg ut, hakning/slashing/fasthållning och sen förstärka varje situation. Djurgårdsspelarna drivs till vanvett och som svar så börjar de spela snorfult. Det går till 7 matcher, ett gnetlag som kör tråkhockey mot ett lag som spelar fult, och gnetlaget vinner i sjunde matchen. Anmärkningsvärt är också att Luleås lagledare anmäler en Djurgårdsspelare till diciplinnämnden, och man bryter därmed gentlemanöverenskommelsen att inte göra just detta, men det finns inga gentlemans i Luleå 2010/2011, utan bara inköpta 0-0 dyrkande gnethockeyfantaster!

I denna serie myntar Skellefteå AIKs kapten Fredrik Warg det träffsäkra och ack så roliga beskrivningen av Luleås "spel". Några klipp visas upp för honom live i canal plus, Warg har pucken i tekningscirkeln, Luleå har 5 stycken utespelare mellan honom och målet, och så ser det ut i flera klipp. Warg utbrister: Jag vet inte riktigt varför de spelar med en BISVÄRM framför egen kasse i varje match?

Matcherna mot Skellefteå då...

Match 1 Skellefteå AIK - Luleå 3-4

Luleå öppnar matchen starkt och är det klart bättre laget i period ett och tar där ledningen. Resten av matchen är dock Skellefteå AIKs och man tar över totalt i andra perioden. Endast en storspelande Anders Nilsson hindrar en hemmavinst och tar på egen hand matchen till förlängning, där Anders Burström !!! avgör against the run of play. Skott 35-40

Tekarns kommentar på svenskafans:

"Vi kan inte räkna med sådant här spel från Anders Nilsson varje match."

Match 2 Luleå - Skellefteå 4-3

En vädligt bitter förlust då Skellefteå genomgående är det klart bättre laget. Tursam seger kan man sammanfatta det som, skotten speglar ej matchbilden.

Skott: 32-39

Kommentarer från SF:

EBJ: "Fortsätter ni spela så här pass mycket bättre än oss, så kommer ni vinna. Luleå måste kliva upp minst 2 steg för att ta två matcher till"

Daddeh: "Skellefteå var klart bättre i denna match" 

Olle: "Inte på något sätt ett rättvist resultat"

LuleåfanGNG "Ingen kan ta ifrån Skellefteå AIK att de gjorde en förbannat bra match och kontrollerade i princip allting i ca. 55 minuter fram till det där snöpliga 3 - 3 målet som enbart kan tillskrivas Fortuna. "

Tekarn:

"Jag kan inte annat än att hålla med om det du beskriver, att det är många spelare i Luleå som förstärker situationer/filmar lite väl mycket ibland."

Match 3 Skellefteå AIK - Luleå 2-1

Luleå har stora problem att komma ur egen zon och tvingas slå ifrån sig. En fantastiskt insats från Anders Nilsson och en stor portion gammal hederlig bonnröta tar matchen till förläninging där hemmalaget mycket rättvist avgör.

Skott: 46-32

Match 4  Luleå -  Skellefteå AIK 1-2

Liknande matchbild som match 3 där Skellefteå AIK dominerar spelet och puckinnehavet. Luleå ser tröttkörda och har väligt flyt att man tar matchen till förlängingen, där man inte orkar stå emot.

Skott: 23-35

Match 5 Skellefteå AIK  - Luleå -  2-0

Skellefteå AIK dominerar ännu en gång händelserna ute på isen, men Luleå kämpar och gör sitt bästa. Det har vart tydligt i de senare matcherna att Skellefteå är det något bättre laget.

Skott: 31-22

Match 6 Luleå -  Skellefteå AIK  3-4

För första gången i serien så försöker Luleå sig på att anfalla och trycka på, och matchen är den jämnaste. Lite fördel Luleå t om i händelserna på isen, men Anders Nilsson är mänsklig mål och laget förlorar

Skott: 26 - 24

SLutresultat 4-2 till Skellefteå. Kanske 4-1 hade vart ett mer rättvist resultat. 4-2 är INTE ett oräätvist resultat. Skellefteå AIK är lite skickligare.

Men detta är alltså Fahlmans fel? hihihihihi Ja jösses vilka hjon med kass verklighetsuppfatting det finns, lär er hockey, och lär er förlora med lite klass säger jag bara.



Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Jag skulle vilja skriva en kort analys om vilket lag som under 2010-2014 har vart mest gnethockey.

Gnethockey har som bekant många olika ingredienser och det är verkligen en ädel konst att få publiken att somna på läktarna och framför TVn  i sin jakt på ytterligare ett 0-0 resultat. Ifall sen truppen är inköpt från alla världens hörn (gärna från Finland), och sen drillas dessa inköpta i sargutdunkarmedley, ja då får man som bekant en härlig mix som leder till total gnethockey.

Om vi då tittar på gnethockeyns delmoment, och sen delar ut 3 poäng till den som vann, och ett poäng till den som kom trea, vilka lag kan då rankas som gnethockeylag? Detta ska bli spännande. 

Vilka lag har dunkat flest sarg ut?

3 p – Luleå
2 p – AIK IF
1 p – Timrå

Vem har kört mest bisvärm framför egen kasse?


3 p – Luleå
2 p – Leksand
1 p – Timrå

Vem har dyrkat resultatet 0-0 allra mest?

3 p – Luleå
2 p – Färjestad
1 p – Leksand

Vem har gått all-in på köpmani och köpt jävlart varenda spelare i truppen?

3 p – Luleå
2 p – Växjö
1 p – Örebro

Vem har haft flest spelare från Finland?

3 p – Luleå
2 p – HV 71
1 p – Frölunda

Vem har diggat hakning/fasthållning/slashing/interference allra mest?

3 p – Luleå
2 p – Färjestad
1 p – Leksand

Vem har en idé att flipperspel/snedstuds/grova misstag av motståndaren är den bästa strategin för anfallsspel?

3 p – Luleå
2 p – Luleå
1 p – Luleå

Vem ar en sportchef som skrek ”Svinjävla regel” mot mörkhyade spelare?

3 p – Luleå
2 p – Luleå
1 p – Luleå

Slutställningen blir då:

(1 ) Luleå – 33 poäng

(2 ) Färjestad – 4 poäng

        Leksand - 4 poäng

(4 ) AIK IF – 2 poäng

        Timrå – 2 poäng

        HV 71 – 2 poäng

(7 ) Örebro – 1 poäng

       Frölunda – 1 poäng

Det är inget snack. Luleå är verkligen ett gnethockeylag. Snacka om att vara gnethockeyns bundsförvanter i Sverige, en verklig utklassning.

Stort grattis till Luleå och era fans. Ni ÄR gnethockey personifierade.


Man tar av sig hatten. För alla som diggar 0-0 hockey med sargutdunkarmedley utfört av inköpta gnuggare så är Luleå verkligen en oas i hockeyöknen med mål, finter, trix, klapp-klapp spel och annan skit.