Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1626043

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

"Nu har Robert kartlagt, sammanställt och analyserat hur många svenska hockeyspelare som lirat i olika utländska ligor sedan 1994 (länk).

Mycket intressant för den som vill förstå hur det kommer sig att Apklubben kunnat vara bästigast i landet senaste åren. En delförklaring är utan tvivel att konkurrensen är historiskt låg som följd av att alla SHL-klubbar tappat sina bästa spelare till utlandet och bättre löner."

SHL har tappat många spelare till utlandet, det stämmer, och många Skellefteåhjältar har lämnat för bättre ligor. En tråkig verklighet att anpassa sig till, men samtidigt har vi nu fått en möjlighet att skapa nya storstjärnor. Det känns vi är den klubb som fostrat och utvecklat mest bra spelare på senare tid i svensk hockey. Skellefteåkillar som Jocke Lindström, Viktor Arvidsson, Oscar Lindberg, Tim Erixon och Adam Larsson lirar numera som bekant i NHL, och så har vi en hel radda juniorfostrade killar där nu också.

Men Luleå har också bidragit genom åren, här kommer en liten sammanställning:

Per Ledin

Horne-Per som är ett riktigt fullblodsmongo ända ut i fingerspetsarna lyckades åka omkring och råtta sig och gömma sig bakom linjedomarna i AHL 2008/2009 innan han kom hem med svansen mellan benen efter en säsong. Imponerande!

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=186

Torbjörn Rosengren

Tobbe R var ju som bekant verkligen tungan på vågen när Luleå lyckades vinna SM-guld på den gamla goda tiden när hakning, holding, fasthållning och annan destruktiv skit var tillåtet, kanske inte en tillfällighet? Tobbe R var reserv i en match under säsongen. Tobbe R åkte på charter till Magaluf en gång, därmed har han de facto befunnit sig i utlandet minst en gång.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=120034

Mållgan Skarin

En förgrundsfigur i Luleå-hjonets hittepåhistorier att Luleå har anor och traditioner och att de faktiskt haft egna spelare någon gång. Men vi vet ju alla om denna riktiga legend som van Stanley Cup med Detroit, Toronto och Montreal, en verklig bedrift

http://sv.wikipedia.org/wiki/Alfons_och_hemlige_M%C3%A5llgan

Näe, nu är det snart dags att erövra Europa. En riktig vinstlott för alla hockeyintresserade att äntligen få se Skellefteå AIK i internationella sammanhang. Vi siktar såklart på serieseger och guld, och nu i år så kanske vi då får kamma hem Europtiteln. En riktig Europatitel nu då de bästa lagen utanför KHL faktiskt får vara med, alltså inte någon köpetitel som då inte räknas. Snart är det bara kvalifikation på sportsliga grunder precis som jag förutspådde vilket givetvis känns rättvist och bra


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

... och där drar årets segermarch igång!

Offensivt behöver våra snipers ställa in siktet och PP håller inte Skellefteåklass, annars ser det oförskämt bra ut med tanke att vi väldigt nyligen gått på is och med tanke på att vi har så många nya. Skridskoåkningen ser ruggigt vass ut, backspelet likaså. Måna ungdomar med framtiden för sig, Skellefteåstyle! Det blir bra det här. 

Bagdad Bob har ju hållit på fem somrar i rad med sina neurotiska störda hatangrepp, och varje gång har han haft fel. Han kommer att få fel igen. Igen! Att han aldrig lär sig. Det är ju det som driver en att skriva, att få tillrättavisa hjonet.