Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1646144

Sv: 1515140141048

Farbror Barbro:

Det vi diskuterade innan du hoppade in i diskussionen och drog iväg den åt annat håll var juniorer och storstjärnor. 

Jag frågade ifall sven sewage kunde definiera vad en storstjärna är eftersom han säger "... alla som kommer till SAIK blir storstjärnor". 

Min fråga är ganska enkel, vilka spelare som gått via SAIK har blivit storstjärnor? Vad är en storstjärna? Då han inte ens klarar av detta utan endast försöker förlöjliga genom att peka på Gaetan Royer så är det ganska menlöst att diskutera med honom. Eller ska jag tolka det som att en klubb som SAIK utvecklar spelare som Royer (storstjärna enligt Sven), dvs sådana som harvar i AHL.

Sedan är det lite roligt, ni vill ta cred för Klingbergs utveckling och räknar honom som en export till NHL. Men kommer han från ert upptagsområde? Och samtidigt ska modo som klubb inte räkna in Possler, får inte riktigt ihop det?

Här ska du få min syn på saken:

-SHL blir sämre och sämre för varje år som går, anledningen till detta är att vi exporterar alla spelare som förr inte fick plats i NHL till andra ligor t.ex KHL, NLA osv. Ett tecken som jag ser det på att ligan urvattnas är antal juniorer som släpps fram, juniorerna nu är inte bättre än topparna på 90-talet samt 00-talet utan det är att ligan är sämre som gör att många släpps fram. För mig är den bästa upplagan av ett SHL lag FBK säsongen 01/02. Kolla deras trupp, inte många spelare som hade spelat där ifall vi hade haft samma export då till KHL osv.

Sedan att ni vänder diskussionen till något annat, får stå för er. Jag svarar bara på påståenden att Modos juniorer inte skulle ha någon anknytning till Örnsköldsvik/Ångermanland eller Västernorrland. Eller påståenden som att man skulle vara utvecklande av svensk hockey, ett ganska dumt påstående då man inte ens finansierar ett damlag och utvecklar även den biten.

Angående utveckling av juniorer så anser jag personligen att en spelare som gått igenom klubbens juniorlag har utvecklats till stor del av den klubben, men även moderklubben ska ha cred. Det är de viktiga åren i spelarens utveckling då man lägger grunden. Tror du att Ullmark hade utvecklats till samma spelare ifall han spelat i Kramfors-Alliansen istället för i Modo? Hade Possler blivit samma spelare ifall han spelat i Björklöven istället för Modo?


Svarskommentarer

Sv: 1515140141048

Rytter: Jävligt tråkigt igentligen att KHL och till viss del NLA tar så många profiler från våran liga, var helt otroligt att vi fick behålla så många spelare som vi hade när vi tog vårt tredje guld ifjol, lär knappast bli någon förändring av det dom närmaste åren heller..