Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1646158

Sv: 1515140141048

Rytter: Jävligt tråkigt igentligen att KHL och till viss del NLA tar så många profiler från våran liga, var helt otroligt att vi fick behålla så många spelare som vi hade när vi tog vårt tredje guld ifjol, lär knappast bli någon förändring av det dom närmaste åren heller..


Svarskommentarer

Sv: 1515140141048

Blister Brigade:

Nej det är två saker som stör mig kring SHL och som gör att ligan tappar i attraktionskraft och slagstyrka varje år. 

1. Andra ligor som snor åt sig de spelare som inte är tillräckligt bra för NHL eller de spelare som återvänder från t.ex AHL. Från att ha varit den näst bästa ligan så har vi tappat rejält i slagstyrka. Hur bra en liga är definieras ju inte utifrån toppen utan utifrån bredden på ligan.

2. Nivån på domare, fruktansvärt irriterade att se hur nivåerna svänger från match till match och till och med under matcherna. Får jag välja så tar jag gärna tillbaka nivån som var på tidigt 2000-tal. Tycker att det var mer hetta och känslor i matcherna då jämfört med nu.

Kollar man sedan på matcher internationellt t.ex Tjeckien - Sverige igår så är det en helt annan nivå jämfört med hur det ser ut i dagens SHL. För mig så håller detta att sakta men säkert döda intresset för hockey. Och tyvärr verkar det som att SHL måste göra något för att få tillbaka publiken. Att bedriva stora företag med endast ett publiksnitt på 5000/match och utan ekonomiskt stöd från komunen går inte ifall man ska konkurera med andra ligor.

Sedan undrar jag varför SvenSewage undviker att svara på frågan vad en storstjärna är för något, för enligt honom är det vad alla som passerar SAIK blir. Vad behöver man för att räknas som en storstjärna?