Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1646172

Sv: 1515140141048

Blister Brigade:

Nej det är två saker som stör mig kring SHL och som gör att ligan tappar i attraktionskraft och slagstyrka varje år. 

1. Andra ligor som snor åt sig de spelare som inte är tillräckligt bra för NHL eller de spelare som återvänder från t.ex AHL. Från att ha varit den näst bästa ligan så har vi tappat rejält i slagstyrka. Hur bra en liga är definieras ju inte utifrån toppen utan utifrån bredden på ligan.

2. Nivån på domare, fruktansvärt irriterade att se hur nivåerna svänger från match till match och till och med under matcherna. Får jag välja så tar jag gärna tillbaka nivån som var på tidigt 2000-tal. Tycker att det var mer hetta och känslor i matcherna då jämfört med nu.

Kollar man sedan på matcher internationellt t.ex Tjeckien - Sverige igår så är det en helt annan nivå jämfört med hur det ser ut i dagens SHL. För mig så håller detta att sakta men säkert döda intresset för hockey. Och tyvärr verkar det som att SHL måste göra något för att få tillbaka publiken. Att bedriva stora företag med endast ett publiksnitt på 5000/match och utan ekonomiskt stöd från komunen går inte ifall man ska konkurera med andra ligor.

Sedan undrar jag varför SvenSewage undviker att svara på frågan vad en storstjärna är för något, för enligt honom är det vad alla som passerar SAIK blir. Vad behöver man för att räknas som en storstjärna?


Svarskommentarer

Sv: 1515140141048

Rytter:

"Sedan undrar jag varför SvenSewage undviker att svara på frågan vad en storstjärna är för något, för enligt honom är det vad alla som passerar SAIK blir. Vad behöver man för att räknas som en storstjärna?"

Detta skriver du. Lite konstigt att du inte har kolla på vad en "storstjärna" är för något när du utger dig för att hålla på MoDo. Anmärkningsvärt faktiskt. Du ska få en djupare förklaring hur jag och många andra ser på frågan, och vilka kriterier jag brukar använda mig av för att klassifiera korrekt:

Snabb som en iller. En blick för spelet som skulle göra självaste Gretzky avis. Mer teknisk än Schremp. Tempostark. En kille som i sömnen kan gå in och styra upp ett pp. En "storstjärna" som utan problem kan gå in och köra 20 sekunder total istid under en hockeymatch. Hämtad från någon lingonliga, tre snäpp under blåbärs. 38+ år.  

Ifall du behöver namn har jag ett så att du kan visualisera och konkretisera: GEÀTAN ROYER! YES VILKET STORSTJÄRNA! hihihihi!

Vi i Skellefteå AIK har haft det tunnsått med storstjärnor, så du får ursäkta. När man tänker tillbaka så hade vi faktiskt en storstjärna vid namn Glaber Gavic en gång i tiden, men han var nog lite för ung för att passa in i MoDos stortjärnemall. Det närmaste vi kommer är nog Jan-Axel Alavaara


Sv: 1515140141048
Rytter: Kan bara hålla med dej på dom här punkterna det ser inte ljust ut för SHL på sikt!