Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1646191

Sv: 1515140141048

Farbror Barbro:

Ja alla dessa är tyvärr (för din del) namn som jag tror de flesta skulle se i sina klubbar istället för Melker. Sedan så är det väl fel att säga att Melker spelar i NHL, han har gjort 3 matcher och 20 i AHL, med ganska dålig utdelning dessutom. 

Enda anledningen att Melker är där istället för Pettersson är åldern, klubben vill så klart se över sin investering och hoppas på utveckling. Men ifall den kommer det återstår att se. Men just nu är Fredrik Pettersson en bättre hockeyspelare än vad Melker Karlsson är, ifall Melker kommer gå ikapp och förbi det får framtiden utvisa.

Samma sak gäller i jämförelsen med t.ex Danielsson. Finns ingen sportchef som skulle ta Melker före ifall kostnaden var den samma.

"Om nu NLA och spelarna är så bra varför är dom utslagna nu i CHL? Och 15 spelare skulle det var en dränering?!"

Ok, du använder CHL som ett mått på hur bra lag och ligor är? Betyder detta alltså att du anser att Luleå är det bästa laget i Europa under de senaste säsongern?

Ja ifall 15 spelare skulle tillföra spets till lagen i SHL så tappar ligan så klart i kraft oavsett ifall det är en eller 50 spelare som lämnar, sedan är det ju inte bara NLA svenska spelare går till. Kolla istället hur många svenskar vi har i europa nu jämfört med sent 90-tal och tidigt 2000. Lägg sedan till spelare som harvar i AHL. Och kom sedan tillbaka med ett svar om du tror att ligan tappat i kraft totalt sett.

"Tror du alla andra lag tappat till KHL,NHL,AHL men AIK inte gjort det? Vi har också tappat spelare dit."

Klart att alla tappat. Men jag vet inte vart du vill komma med detta, detta är väl snarare bevis för att SHL som liga tappat i kraft och det var väl det vi diskuterade eller? Du hävdade ju att det bara var avundsjuka att hävda att ligan tappat i kraft och nu säger du att ligan tappat spelare, även SAIK. Hur ska du ha det? Är ligan sämre än för 10-15 år sedan totalt sett, i slagkraft jämfört med andra ligor alltså?