Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1766184

Sv: Säsongen 16/17
Rytter: AIK är en välorganiserad förening med god ekonomi. Men det är ju givetvis ingen garanti för sportsliga framgångar. Det enda jag vänder mig mot i din argumentation är "...haft bekväma år tidigare...". Vadå bekväma år? Det var resultatet av 10 års arbete med en filosofi som man lyckades realisera. Man lyckades fostra egna produkter och värva klasspelare. Man utvecklade spelet till en annan nivå. Bekväma år... Strunprat.
Nu har flera andra föreningar kommit ikapp och ett par är kanske säkert förbi. Tja, det är väl så det funkar. Jag har aldrig föreställt mig att AIK ska vinna serien i all oändlighet och spela SM final varje år. Det är få som tror det.
Som sagt, AIK är en stabil förening idag men med fel människor i ledande befattning så kan det gå fort neråt. Det vet väl du som Modo fan? Modo är faktiskt mitt andra favoritlag, då min fru är från Ö-vik .
AIK kommer att hantera motgångar på samma sätt som andra lag. Givetvis så kan det ta lite längre tid innan en tränare får sparken då man haft medgång så länge. Det är väl inte omöjligt att AIK ligger på undre halvan vid jul i år. Nån gång lär det ju hända, och i år kanske det är dags.
Jag misstänker ändå att ditt inlägg bygger på nån form av skadeglädje, vilket är dig fritt att känna. Hade du struntat i andra SHL-lag hade du inte skrivit inlägget alls.
Alldeles oavsett så önskar jag att Modo är i topp i HA vid jul!

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Sofos:

Det SAIK har gjort genom att gå upp i SHL och etablera sig som ett topplag är fantastiskt och frukten av en grym prestation och visst att man haft svåra år tidigare och gjort det fantastiskt som vänt på detta.

Men det jag menar med bekväma år är det senaste 6 åren då allt bara rullat på och klubben inte testats på riktigt man har haft en rätt lugn serie och varit klar för slutspel tidigt, därför är det intressant att se vad som skulle hända ifall det går tungt och man ligger dåligt till vid jul. Du själv måste ju kunna se att de senaste åren har rullat på utan hack i maskineriet.

Du får gärna hålla på Modo i HA det står dig fritt, men jag kommer inte ändra mig eller hålla på SAIK bara för det. Håller inte på någon annan klubb än Modo.

"Hade du struntat i andra SHL-lag hade du inte skrivit inlägget alls"

Kommenterar gärna andra lag då jag är intresserad av hockey och SHL trots att vi inte spelar där, ser minst 1-2 matcher per omgång, men tyvärr är detta forum inte så välbesökt av andra lags supportrar, så man kommenterar där det händer något och man kan få lite diskussion.