Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1767589

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Haha, jag såg den situationen när spelaren från båset "räddade" upp det hela...tyckte det såg lite märkligt ut och visst var det väl 6 FBKare på plan då enligt regelboken.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
M.Lemiux: Helt klart var det 6 FBKare på plan.. Lite av ödets ironi där att det skulle hända prexis i den här matchen, finns inget lag som har så snabba byten som SAIK.. Ibland på rätt sida och ibland bra mycket för tidigt.. Ifjol minns jag en match där en SAIK spelare kom in från båset, fri från blå där man tydligt ser att den som ska byta med honom är ca 3m från båset.. Rätt eller fel? Fusk eller inte? Det brukar jämna ut sig tillslut och som någon sagt "utan olydnad så lever vi i en diktatur" men visst faen är det surt när det händer ens egna lag och dessutom visas i TV!!

Vad som är fel med SAIK spel måste jag säga att Yoda är rätt klockren i sin analys och kan sammanfattas med ett ord!!
Ödmjukhet.. Visst har SAIK vart ledande i många år, tar emot att erkänna detta.. Men som inom alla sporter så gäller det att utvecklas och sträva uppåt, andra lag blir bättre och läser sönder det ledande laget..

Sedan detta med KHL, hur många är det som har blivit bättre hockeyspelare av ett år där kan man fråga sig? Mer dollar på banken som jag självklart unnar dem.. Men inse att det är vad jag hört endast två spelare som vart över och spelat där som KHL laget var riktigt måna av att ha kvar och det var de från LHC som "lånades" ut dit.. Ska vara Karlsson som står i Jokerit då, som jag tycker har höjt sig.. Svårt att tro att Svensson ska komma tillbaka och vara den "vägg" han var med sin räddningsprocent som han har nu.. Ska man utvecklas ska man till världens bästa liga, NHL, kämpa och stanna där tills man tar en plats och inte komma hem efter ett halvår och nöja sig med att som i detta land kallas för NHL stjärna bara för att man deltagit i en träningscamp..
Det sista är min högst personliga åsikt, rätt eller fel vette faen men jag tror i vart fall det..