Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1810869

Sv: Säsongen 16/17
Sofos:

Du har fel, det är inte tolkningarna av reglerna som behöver göras om. Det är reglarna som ska skrivas om så de blir helt digitala.

Det ska bara finnas ett sätt att avgöra, och då måste man ha väldigt enkla och tydliga variabler för att avgöra detta.

T.ex Spelare I målgård - Ja/Nej - om ja och målskott ta bort målet, om nej låt målet stå. Skit i flummiga saker som stör målvakten och får vara där innan pucken och sådant.

Detta räcker för att göra regeln helt digital och då blir det inget tjafs om tolkningar.

Du säger själv att han har kontakt med målvakten, och har han det så stör han per definition målvakten, man kan inte göra någon annan tolkning. Eftersom det bara är målvakten som vet om han blir störd så måste man utgå från att han blir det om det är kontakt. Annars kan man aldrig ha den skrivelsen i regeln, det blir för luddigt.

Enda sättet är att göra om regeln, punkt slut.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Jag är hemma nu. Måste se situationerna i repris sen. Vårt andra mål ser det ut som han är utanför målgården, och försöker skymma, inte att göra något annat. Frölundas mål såg ut som hög klubba, men hörde inte vad domaren sade.

Håller med rytter om att reglerna måste ändras från att vara godtyckliga till att vara svartvita. Ingen spelare får vara före pucken i målgården. Krymp gärna målgården litegrann. Knuffar du in någon i målvakten, utvisning på backen. Där har för övrigt Börje haft rätt.Hugger du på målvakten eller åker in i honom i målgården före pucken och hugger eller knuffar, utvsining. Är situationen däremot utanför målgården ska inte målvakten vara fredad.

Nu kanske man är färgad, men det kändes som vi hade väldigt missflyt med domsluten fram till kompensationen med 4 min kvar, där var jag för övrig säker på att en av våra skulle åka för något hittepå.

En bra match av oss med riktigt bra försvarsspel. Vi skapar mer giftiga lägen än Frölunda men får inte in pucken, dels är Gustafsson duktig men det är bra distinkta avslut av oss. 44 avslut av oss och 29 av dem speglar matchbilden på ett bra sätt. Vi har de berömda marginalerna emot oss. Men det räcker inte med att vara lite bättre än Frölunda i deras borg, man måste vara mycket bättre. Tyvärr drar vi pucken utanför 10 gånger när vi har öppet läge. Med en bättre domarinsats och lite bättre avslut knäcker vi indianerna med en 3-4 mål känner jag.

Kativc är kanonbra på backen, även Djuse och Burström gör det mycket bra. En hedersam förlust.