Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1810883

Sv: Säsongen 16/17
Jag är hemma nu. Måste se situationerna i repris sen. Vårt andra mål ser det ut som han är utanför målgården, och försöker skymma, inte att göra något annat. Frölundas mål såg ut som hög klubba, men hörde inte vad domaren sade.

Håller med rytter om att reglerna måste ändras från att vara godtyckliga till att vara svartvita. Ingen spelare får vara före pucken i målgården. Krymp gärna målgården litegrann. Knuffar du in någon i målvakten, utvisning på backen. Där har för övrigt Börje haft rätt.Hugger du på målvakten eller åker in i honom i målgården före pucken och hugger eller knuffar, utvsining. Är situationen däremot utanför målgården ska inte målvakten vara fredad.

Nu kanske man är färgad, men det kändes som vi hade väldigt missflyt med domsluten fram till kompensationen med 4 min kvar, där var jag för övrig säker på att en av våra skulle åka för något hittepå.

En bra match av oss med riktigt bra försvarsspel. Vi skapar mer giftiga lägen än Frölunda men får inte in pucken, dels är Gustafsson duktig men det är bra distinkta avslut av oss. 44 avslut av oss och 29 av dem speglar matchbilden på ett bra sätt. Vi har de berömda marginalerna emot oss. Men det räcker inte med att vara lite bättre än Frölunda i deras borg, man måste vara mycket bättre. Tyvärr drar vi pucken utanför 10 gånger när vi har öppet läge. Med en bättre domarinsats och lite bättre avslut knäcker vi indianerna med en 3-4 mål känner jag.

Kativc är kanonbra på backen, även Djuse och Burström gör det mycket bra. En hedersam förlust.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Håller med om dig angående reglerna.
Saiks andra mål är det kassa regler som dömer bort. Enligt domaren i situationsrummet så spelade det ingen roll om anfallaren var utanför målgården när han rörde målvakten. Utan att det är om målvakten har kontakt med målgården som avgör. Inte heller spelade det roll hur hård kontakten var eller om målvakten skulle filma ett fall. Utan bara om det var kontakt och om målvakten då hade kontakt med sin målgård. Nä så den regeln får de se över då det bara blir löjligt.

Frölundas 2-0 mål kunde man ju se redan i reprisen att klubban var under ribban. Men det kollades ju upp i situationsrummet och bekräftades.

Annars var det en bra match. Ett ruggigt tempo med ganska få klara målchanser pga att de lyckades ligga nära varandra pga det höga tempot .Jag tycker den var ganska jämn med litet övertag till Saik i första och andra. Men i 3dje så spelade Frölunda bättre. Kan vara så att de tidiga 2-0 målet i 3dje gav momentum. I slutet dansade pucken nästan på Frölundas mållinje ett antal gånger. Men det hör ju till slutminuterna. En bra match med 2 bra lag. Och så kommer säkert denna serie fortsätta.
Domarinsatsen är inte mycket att säga om. De dömde efter reglerna vid videogranskningarna. Så det är ju reglernas fel vid Saiks andra mål kan jag tycka. I övrigt så var inte domarna speciellt hemmavridna. Utan bara som det brukar vara överallt ungefär.

Som sagt detta kan sluta hursomhelst. Skulle ni bli utslagna Kompis så kom hem till mig så bjur jag på päronkonjak och ger dig lite tröstande ord.

Lycka till i nästa match. Ni är tillräckligt bra att ta hem denna kvart, Men det är Frölunda med. Och det gör ju det hela så mycket roligare. Det är som om det vore final direkt =)

Sv: Säsongen 16/17
Har nu kollat repriserna. Svårt att se om det är hög klubba på Frölundas mål, får väl lita på domarna där.Vårt andra bortdömda mål är däremot värre än jag först trodde. Det är en grov filmning av Gustavsson som domarna går på. Jimmie nuddar honom knappt, och han flyger likt det var värsta tacklingen. Sen ser det även ut som det är utanför målgården. Herregud vilken floppinsats av domarna och måldomaren där!

Frölunda har väldigt tur ikväll, tur med många grejer.Vi är det bättre laget.

Ny match på Söndag, då ska dessa jävla muppar få smaka.