Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1895005

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Om man betalar spelare utanför redovisningen, företag, förmögna personer som sen får gåvor för mångmiljonbelopp av kommunen sen ... kringgår man inte då kraven runt elitlicens och eget kapital som SHL har satt upp?

Det är en högst relevant fråga. Det är något som herr Wikegård borde ifrågasätta, men han har rätt att det är olyckligt för svensk hockey.

Om ett lag har inköpta stjärnspelare på varje position, bjuder över alla andra, har noll spelare från den egna verksamheten, får 250 miljoner av kommunen, har en massa skumma affärer och korruptionsanklagaelser i media, har 5000 i publiksnitt... samtidigt som de inte redovisar några högre spelarlöner än andra föreningar och ändå går med vinst, ringer det då inte en varningsklocka? Är inte elitlicensen där för att det ska vara ett visst mått av fair play? Du måste ha ett visst eget kapital, du får inte gå för mycket i förlust. Om då dessa förluster täcks upp av diverse skumraskaffärer... ja det är inte bra för svensk hockey!

Uppdrag granskning borde reda ut det här, regelverket runtomkring och vilka affärer de vart inblandade i. Får spelare och personal lön utanför verksamheten, undr bordet? De har utrett Leksand, men det här är 10 resor värre. det borde varenda person härinne inse.

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Vad är eget kapital? Hur påverkas det efter det jag skrev sist.

www.svt.se/sport/ishockey/forbundets-tuffare-regler-for-elitlicens/

www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet/om-forbundet/bestammelser/reglemente-for-licensnamnden.pdf

Lite artiklar:

www.smp.se/vaxjo/lakers-skuld-till-kommunen-256-miljoner/

www.smp.se/inblick/lakers-icon-vinst-delas-ut-till-bolag-agt-av-oman/

SHL riskerar att bli en organisation där det viktigaste är att ha bra revisorer och vara duktig på att trixa med siffrorna.

Det är vad Wikegård borde skriva om.