Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1894995

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Jaca:

det är skillnad på att köpa in allting som rör på sig, ha en massa förmögna personer och organisationer bakom som betalar under bordet och utanför redovisningen, inte ha en jävla egen spelare. 100% fake 100% plast 100% inköpt. Nu har de även snöat in på att värva in varenda jävla dynastispelare som kan stå på ett par skridskor, kan köpelaget inte raida en annan jävla förening?

VÄXJÖ LAKERS STORT HJÄRTA är helt jävla fel. Det ska va:

VÄXKÖP FAKERS STOR PLÅNBOK

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:
Lugn nu Yoda, allt är inte 100% fake! De har tagit till sig ett par junior spelare från sitt närområde och deras reserv vakt som de har i finalserien är från egna led..
Känns det mönstret igen??

Självklart har de stor plånbok och med dagens kontroller som staten har så måste det vara i sin ordning, även om man tvivlar ibland när man såg hur Pantern gjorde inför säsongen!!
Det man ska komma ihåg är att de har gjort en jävla resa eftersom föreningen bara är kring 20år gammal!

Nu är detta ämne rätt så uttjatat eftersom det är professionella spelare och ingen amatörliga som SHL är!

Skulle vara intressant att kunna titta in i framtiden, jag menar om tex LKAB, SSAB som har sina huvudkontor i huvudstaden klipper sin sponsring till Norrland och lägger dem på Solna AIK och DIF istället!!
Omöjligt är det inte, avtal löper ut nån gång och man vet inte vart dessa feta, pengastinna direktörer har sina sympatier..
En skrämmande tanke eller hur??..

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Yoda Marklund:

STATEN BETALAR!

John Klingberg
Rob Schremp
Patrik Zackrisson
Andrew Calof
Kirill Kabanov
Mattias Ritola
John Norman
Sebastian Aho
Martin Sevc
Nick Sörensen
Janne Pesonen
Pierre Edouard Bellemare
Erik Andersson
Michael Kostka
Emil Djuse
Jimmie Ericsson
Henrik Hetta
Oscar Möller
Jesper Olofsson
Pontus Petterström
Matt Anderson
Joni Ortio
Mark Katic
Bud Holloway
Mikko Lehtonen
Emil Pettersson
Morgan Ellis
Kyle Cumiskey
Terry Broadhurst
Daniel Widing
Erik Hanses

Sv: Dynastiernas dynastiförenings guldresa
Om man betalar spelare utanför redovisningen, företag, förmögna personer som sen får gåvor för mångmiljonbelopp av kommunen sen ... kringgår man inte då kraven runt elitlicens och eget kapital som SHL har satt upp?

Det är en högst relevant fråga. Det är något som herr Wikegård borde ifrågasätta, men han har rätt att det är olyckligt för svensk hockey.

Om ett lag har inköpta stjärnspelare på varje position, bjuder över alla andra, har noll spelare från den egna verksamheten, får 250 miljoner av kommunen, har en massa skumma affärer och korruptionsanklagaelser i media, har 5000 i publiksnitt... samtidigt som de inte redovisar några högre spelarlöner än andra föreningar och ändå går med vinst, ringer det då inte en varningsklocka? Är inte elitlicensen där för att det ska vara ett visst mått av fair play? Du måste ha ett visst eget kapital, du får inte gå för mycket i förlust. Om då dessa förluster täcks upp av diverse skumraskaffärer... ja det är inte bra för svensk hockey!

Uppdrag granskning borde reda ut det här, regelverket runtomkring och vilka affärer de vart inblandade i. Får spelare och personal lön utanför verksamheten, undr bordet? De har utrett Leksand, men det här är 10 resor värre. det borde varenda person härinne inse.