Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Perlskog & andra med lite koll.

73918 · » Till forumet


Sv: Perlskog & andra med lite koll.
:o) Vilken match nu börjar det likna nått så här tätt ska det vá.
Gillar inte sudderudden. Men nu blev det ju så trots allt. Å Färjestad tog hem det. Så jag njuuuuuter stort. :o)
Kommentera

Sv: Perlskog & andra med lite koll.
Jag håller med, Jihde var lysande i OS, någon borde ha gett honom en medalj... Han ställde de frågorna ingen vågade ställa...

Gone... jag är ledsen att jag nämnde vitryssland... lovar att aldrig mer göra det igen...

Vilken ost har mest hål, dansk eller schweizisk?
Kommentera

Sv: Perlskog & andra med lite koll.
haha, Ola ja, minns när han förra året mitt under en semifinalmatch mellan DIF och Luleå frågade Roger Åkerström om det kändes hopplöst...jag tror att Luleå låg under med ett mål och det var en bra bit kvar av matchen. Åkerström uppskattade inte den frågan...

Tycker ändå inte att 4:ans hockeysändningar är var de varit, nu när Jihde dragit till SVT. Fast han förgyllde ju helt klart SVT:s OS-sändningar...frågade till exempel Mats Sundin om han var ur balans...hoho...
Kommentera

Sv: Perlskog & andra med lite koll.
- TV4
Allra roligast är ju Ola som står mellan båsen med sina pricksäkra analyser av det som sker. Efter en period mellan Modo-Frölunda vågade han säga att det var klar fördel Frölunda eftersom det såg betydligt bättre ut i deras bås. Conny var het. "Kanske är det ändå Frölunda som sitter i förarsätet, trots att Modo har hemmaplan". Samma sak mellan DIF-FBK i final i fjol, Ola sa hela tiden att Färjestadarna såg hetare ut och i båsen var det si och så til FBK:s fördel, ändå vann DIF de matcher som TV4 sände.

Ska bli kul ikväll att se om han lyckas ha fel till 100% igen.

- Sthlms-fixering
Det stämmer att de största tidningarna kommer från Stockholm, däremot gäller det INTE journalisterna på tidningarna! Gör en background-check på de flesta sportjournalister så upptäcker ni att det är betydligt fler från orter med "lantis-lag" än Sthlms-lag.

Expressen:
Daniel Berglund - från Karlskoga, spelat j-hockey för Färjestad
Mattias Hjelm - från Fagersta
Mattias Ek - 08

Aftonbladet:
Lasse Anrell - Arvikapöjk
Patrik Thorneus - snackar bred norrländska
Wennerholm - 08

DN
Malin Fransson - Småland

Vad gäller TV har jag inte samma koll, men SVT:s Åsa Edlund är i alla fall från Ö-vik. Ekwall och Jihdes dialekter avslöjar tydligt Skåne respektive Småland. Perlskog är från Sthlm, likaså Mats Nyström. Vad gäller experter så är TV4:s Stefan Persson gammal Brynäsare och Bosse Berglund från Övik, även om han spelat för både Djurgården och AIK.

Det här är väl inte alla, men ett stort urval av sportjournalister baserade i Stockholm. Som synes är det inte speciellt många local boys, utan bred geografisk spridning.
Kommentera

Sv: Perlskog & andra med lite koll.
wrinkenbrandt
>Jag blir så less på alla skämt till journalister med noll faktakoll.

Det är bara att hålla med. Just TV4 brukar kunna strula till det rättså ofta. (Fast de är långt ifrån hockey-VM på tv3)

Men det kan ha och göra med att många sportjournalister bor i Sthlm och inte är så insatta i "lantis"-lagen.

Det är alltid roligt när en inbiten (fyll-i-ditt-hatlag):are försöker vara opartisk i TV-rutan. Inte många journalister som lyckas där. Då tycker jag det är ärligare att säga vilket lag man håller på istället för att smyga.
Kommentera

Perlskog & andra med lite koll.
säger Robert Perlskog "Mora-backen" varje gång han nämner Pihl i kvällens sändning så ringer jag upp och läxar upp karln.

Förstår inte hur illa påläst man får vara för att sitta där, inte nog med att han inte kan skilja på Söderberg/MickeP Lindström/Hedlund.

Karln, måste a l l t i d säga "Mora-backen" varje gång han nämner Pihl, trots att han är från Uppsala och spelat där mellan 92-97. 97-99 spelade han i Mora (2 säsonger). Han har fan spelat längre än så i Modo numera (3).
Kalla han gärna Uppsala-back eller Modo-back, men Mora?
Kom igen, läs på.
Jag blir så less på alla skämt till journalister med noll faktakoll.

Som grädde på moset.
expressen.se/article.asp?id=103538
Expressens Mattias Ek i dag
"Målvakten Peter Hirsch, 23, blev den förste dansken i Modo. Förste dansk i NHL kan Modo-forwarden Kim Staal bli."

Karln förbiser att Jepser Duus var förste dansk i Modo i sin gegga till text.

Rätt åt alla journalister som rev sig i håret i söndags när de insåg att de var tvungna att åka till kempis/övik idag igen istället för deras inbokade Karlstad/Göteborgsloger.

Rätt åt TV4 som försökte ha fingertoppskänsla och bestämde intervjutid efter slutsignalen med Henrik Lundqvist redan inför 3e perioden i lördags. Tji fick dom för den tilltänkta "hjälte-intervjun".

Det är vi mot dom and i'm the maniac!
Kommentera

73918 · »