Svenska Hockeyligan

7508 inlägg · 377 ämnen

Protest mot bortastå i Kinnarps Arena

538685 · » Till forumet


Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Dragan 2k: Okej jag kan hålla med om att det kanske inte är så trevligt att stå framför motståndarlagets supportrar.
Men hade ni klagat lika mkt om de hade varit era platser i i eran hemma arena??
men men...ja ska inte klaga..
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Frisco: Ok ska göra det då
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
bobbe:
Jag håller helt med, det är skrattretande så dålig den är
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
LingaN: Om du kollar in länken i första inlägget i denna tråd så ser du bilderna.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Frasse: Kan nån visa mig nåra bilder varför bortastå är dåligt i kinnarps arena, så jag kan bedöma?
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Frasse:
Samtidigt skall jag tillägga att jag ännu inte haft "nöjet" att besöka Kinnarps Arena så avstår jag med kommentarerna rörande eventuella sektioner på den arenan.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Et tu Brute:
Att helt skylla klackens frånvaro i Globen på Derbygrupperna är inte helt rätt (även om det förvärrades i och med införandet) utan det hela började redan i början på 90-talet då en viss Åke Bergendahl helt frankt bestämde sig för att slänga ut Blue Saints.
Åke lyckades i stort sett med sitt "mission" och Järnkaminerna har aldrig riktigt förlåtet Djurgården Hockey för det tilltaget.

Samtidigt så byggdes Globen efter Amerikansk standard, det vill säga utan ståplats-sektion/er och i takt med att intresset dalade för hockeyn i Stockholm så färsvann också det lilla av klackkulturen som fanns kvar.
När man dessutom såg till att renovera Hovet och samtidigt tog bort ståplats-sektionerna även där så försvann det sista av draget runt "Stockholms-hockeyn".

På senare år har Järnkaminerna återigen fått upp ögonen för hockeyn (även om det är långt i från de gyllene åren) men några ståplats-sektioner kommer det aldrig bli på varken Globen eller Hovet.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
BROS4EVER:
 
Ni finns ju också med på bild tidigare i denna tråd. Min helhetsuppfattning om en levande läktarkultur är att Ni är värda något bättre än detta. Raderna längst ner hos er får ju KA:s bortastå att framstå som rena lyxen.
 
Sedan är det tydligen skillnad på kultur och kultur. Även om den givna samlingsplatsen för ståplatsfolket aldrig funnits i Scandinavium är det ändå alltid stämning där.
 
När ståplatsfolket försvann uppe i Stockholm iom Globen så var det som allt bara dog sakta men säkert. Jag vet inte om man blev förvirrade också, men tydligen var allt derbygruppernas fel anno 2001.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Et tu Brute: I vilket fall som helst kan du inte anklaga Scandinavium för att tränga ner er bakom mål på värdelösa platser!
(Vet att du inte riktat kritik däråt)

Vi fixar våra publiksiffror till stor del genom att ta hänsyn till borta-läktare! Bortaläktaren har EXAKT samma förutsättningar som (själv)-goa gubbar.

Ta lärdom av Scandinavium om ni vill fylla hallen!!!

//BROS
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
bobbe: Ett och annat matchprogram flyger titt som tätt i Kinnarps Arena, själv har jag dock aldrig sett något flyga i annan riktning än mot isen, men jag tror dig på ditt ord att saker även flugit ner på bortastå. En sak är dock oerhört påtagligt; mot elva motståndare i KA är det relativt (undantaget någon bengal från Miffare) lugnt vid östra kortsidan, mot det tolfte är det inte så. Det känns inte helt logiskt att skylla det på hemmapubliken enbart.

Sen köper jag inte riktigt ditt resonemang om försämring heller. HV71 är en elitförening med ambitioner att vara bäst. Det finns ingenting som rättfärdigar att man upplåter bra platser till en publik som inte utnyttjar den. Varför ska HV dra in mindre pengar (och vi snackar ett antal miljoner) för att hålla en och annan busslast bortasupportrar nöjda? Och då anser jag att anledningarna är särskilt få då ingen annan elitförening höll/håller med platser av den kvaliteten.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
bobbe:
 
HV har i år utökat sin kapacitet med 802 platser. Därtill har man nu också den högsta beläggningen genom tiderna. I dagsläget så har 99.35% av platserna utnyttjats under säsong. Inga stora tomma hål på läktarplats längre. Ett sådant här scenario skulle naturligtvis inte prioriteras av LHC?...eller andra ES-klubbar, ett optimalt utnyttjande av kapaciteten. Detta skulle alltså dessutom vara ett problem som HV själva skapat...haha, tillåt mig småle...
 
På vilket vis är det fascinerande att jag tar upp Stångebro? I länken på mitt förra inlägg tas en omfattande ombyggnad av Stångebro för 10.8 miljoner upp. Där prioriteras en jävla servering för 2.3 miljoner samtidigt som man har ES i särklass sämsta bortastå. NU FÅR DET VARA NOG. Varför är LHC fria att göra sina prioriteringar när inte HV får? Vad är det det heter nu igen...kacka i eget bo?
 
"Denna behandling är ett hån mot allt vad läktarkultur heter och vi kan inte tolerera sådant från en elitserieförening. Därför kräver vi att HV 71 omgående tar tag i problemet och ser till att gästande supportrar får en ståplatsläktare värd namnet!"
 
Eftersom det finns fler än dina omdömen i denna tråd, så verkar ju inte KA vara värre än exempelvis Kempis eller SA och dom fanns väl redan innan? Sedan kan man ju alltid snacka om vad bra det är ordnat i Sthlm eller Gbg. Faktum är att min bild tidigare i denna tråd från Johanneshov är exakt den "ståplats" jag blev tilldelad där. Helt identisk med den utsikt man har från bortastå i KA. Finns det ingen fast ståplats så är det till syvende och sist så att det inte finns någon ståplats alls.
 
Så på många sätt känns ditt missnöje som ett starkt färgat personligt korståg, där enbart HV skall in under luppen. Allt annat har du skygglappar för. Vill man göra något väsentligt för en levande läktarkultur kanske man skall vara lite bredare i sitt resonemang. Tog ju upp det tidigare i denna tråd med svaret:
 
"Jag förstår inte riktigt vart du vill komma. Huvudkritiken är att HV har en förjävlig bortastå, efter att tidigare haft en kanonbra. Det är fel. Andra får gärna starta protestlistor mot annat, men just denna gäller KA"
 
Kanske en ISO-standard för bortastå vore något för supporterklubbarna att slå ett slag för? Fast det förutsätter ju att det inte enbart är KA som brister.
 
Är tvungen att avsluta med ytterligare ett citat, från känd skribent på denna site. Tycker att den mycket kort och konsist beskriver vad det här handlar om:
 
"Problemet med dåliga bortaståplatser finns på många arenor, men det enda fallet som blivit enormt uppmärksammat är just Kinnarps Arena. Personligen tycker jag det är lite snedvridning i debatten."
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Maggan:
 
Eller också är er hall en kass hall att sitta i? Det är ju inte heller bra, i sådana fall. (Tycker jag, då.) Jag kom förresten på en annan fördel med sittplats: man slipper få ont i ryggen.
 
Jo, nästan alla sittplats var utsålda före säsongsstart, men det är ju ingen garanti för att folk kommer. Alla företag som har biljetter är av regel ganska dåliga på att utnyttja dem, t.ex. Fast de platserna är ju iofs redan betalda ändå = inkomst för MoDo. =)
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
knaskamilla: He he he det är ju det jag säger, Kempis må vara en utav de sämre hallarna att stå på. ;)

Sedan måste jag fråga dig:
Var inte Kempis sittplatser redan slutsåld (säsongsbiljetter) innan säsongen hade börjat?
Isf kanske det inte är en skräll att den publiken kommer ändå, för vem vill ligga ute med en massa pengar för att INTE utnyttja platsen?
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Et tu Brute: Nja, formuleringen var inte den bästa, det kan jag villigterkänna. Dock är det ett nerköp mot hur det var tidigare. HV har visstskapat problemet, eftersom det är HV som har byggt "läktaren" ochplacerat folk där. I stället för att låta åtminstone en del av dentidigare bortastå finnas kvar. Det är försämringen från det utmärkta till det mycket dåliga som är knäckfrågan här. Intentionerna.

Jag väntar med omdömet om den ev. nya placeringen tills jag serlösningen, av förklarliga skäl. :) Snabbt? Tja, lika snabbt som detgick att försämra radikalt, antar jag.

I Stångebro har det aldrig funnits någon riktigt vettig bortastå förtillresta sällskap (så länge jag har varit med) och alltså har försämringeninte ägt rum på samma sätt. För övrigt är det fascinerande att du tarupp Stångebro åter igen. Situationen där förbättrar inte situationen iKA. Eller?

OskarB: Glöm inte jönköpingspublikens otrevliga vana att kasta saker påde personer som de inte uppskattar (spelare, domare, gästande publik).Det är ett stort fel, som blir ännu större i kombination medplaceringen.

Gällande CC håller jag med dig, jag föredrar längre avstånd (á laScaniarinken, eller varför inte gamla utformningen i KA) mellanklackarna.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Maggan:
 
Jag tror att du har förutfattade meningar. Jag är mer med i matchen sedan jag skaffade sittplats än vad jag var när jag stod, mest för att jag nuförtiden SER hela matchen.
 
Dessutom skriker jag, sjunger ramsor, svär (fast inte sliter mig i håret), jublar och kramar om vissa utvalda ibland när det går bra. Utöver det pratar jag med folk bredvid mig också.
 
Det finns tysta människor både på ståplats och på sittplats...
 
Angående den ekonomiska aspekten tjänar de nog ändå bra mycket mer på sittplats än på ståplats, även i motgång. I Kempis är iaf sittplats ganska mycket dyrare än stå. Skulle nog vilja påstå att det märks mer på ståplats när det går dåligt för laget än vad det märks på sittplats, dessutom.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
bobbe:
 
Om du läser alla inlägg i den här tråden, så stämmer det väl inte riktigt med "sämre kan det knappast bli". Det är ju tydligen riktigt illa på flera ställen.
 
Med utgångspunkt från det så är det väl knappast ett problem som HV skapat. Problemet var väl att gamla bortastå i KA gapade ödsligt tomt alldeles för många gånger, samtidigt som man har efterfrågan på biljetter.
 
Om nu bortastå få nya platser redan till nästa säsong så får man väl säga att det var snabbt marscherat av HV? Erat råtthål till bortastå fick man dras med i 4 säsonger.
 
Stångebro byggdes ju om för 10.8 miljoner så sent som 1999. Blev det någon prioriteringsmiss med bortastå den gången?  
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
bobbe: Med undantag för flaggviftandet och plexits ljuddämpande effekt är det ju inget större fel på platserna. Stod där själv senast i helgen, rent allmänt är det helt ok. Att ha klackarna jämte varann löser väl flaggproblematiken, men då jag anser ljudbilden vara det viktigaste inslaget i supporterkulturen vete tusan om det blir så mycket bättre ur den aspekten heller. I CC tycker jag supportrarna tittar på, och skriker åt, den andra klacken mer än åt spelarna på isen... Bäst att tillägga att jag endast varit där en gång, så det kan tänkas att det inte alltid är så. Har dock sett den effekten tidigare med två klackar placerade jämte varann.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
OskarB: Sämre kan det väl knappast bli i alla fall, hoppas påframsteg... Problemen har HV själva skapat och därför får man ta handom dem.

Efter vändningen i Mårts-frågan så finns det nog hopp för föreningen. ;)
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Poffa: Nu blir det förmodligen förändringar i KA till nästa säsong, om jag förstått saken rätt. Den omdiskuterade ståplatssektionen kommer vara kvar, men det blir väl familje- och pojklagssektioner där istället. Klackarna kommer förmodligen istället placeras bredvid varandra.

Anledningen har ingenting med sikten för bortaklacken att göra, snarare för de bakom. Framförallt när LHC har varit på besök har det blivit bråk med både vakter, handikappade och övrig publik. Jag skulle gissa att det blir någon "apburslösning" till nästa säsong. Frågan är om bortasupportrarna kommer uppskatta det mer...
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Poffa: Kempis lilla ståplatsläktare där bla bortastå finns är ju katastrofal. Min förra chef var med sitt företag på senaste MoDo-TIK och stod på lilla ståplats. Han sa att han såg inte "bakribban" på närmaste målet. Och ändå är han nästan 190.
Sen har du ju sitplatser där osså...
 
Jag har de 4 ggr jag besökt SA inte haft några problem att se och ha överblick. Men jag har ju inte höjdskräck så jag har klättrat lite.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
88Lindkvist:
 
Vad är skillnaden mellan att stå där och att stå längst ner i t ex Sydkraft Arena? Enligt personer som stått på båda ståplatsläktarna, långt ner, så är det ungefär samma överblick på spelet och samma vinkel. Trots det betalar man fullt biljettpris i Sydkraft. Många klagar på att de inte ser hela planen från bortastå i Kempehallen, men där får man också betala fullt pris för att stå.
 
Problemet med dåliga bortaståplatser finns på många arenor, men det enda fallet som blivit enormt uppmärksammat är just Kinnarps Arena. Personligen tycker jag det är lite snedvridning i debatten.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
hsand: betala?? man ska för sjutton få betalt för att ställa sig där.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Maggan: med en sådan borta ståplats skulle man ju inte behöva betala fullt ståplatspris! möjligen hälften
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Poffa: *skratt* You got me. ;))
Fasiken också, den vinkeln såg jag inte i min mening.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
modorules:
 
På fråga 1 svarar jag:
 
För att de byggt det på detta sätt och det skulle bli dyrt att förändra igen. Dessutom skulle man då behöva ställa bortaklacken där de nu kan ta in betalande sittplatsare.
 
På fråga 2 svarar jag:
 
Varför skulle de? Deras klack är perfekt placerad och det är inte dem man vill flytta undan. De är ju nämligen stämningshöjare i hallen, medans en bortaklack sällan eller aldrig bidrar till att heja fram hemmalaget.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Varför kan inte HV 71 byta plats för bortaklacken?
Varför kan man inte sätta dit sin egna klack?
Är det nån som kan svara på mina frågor.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Maggan:
 
"På ståplats är det precis tvärt om."
 
Du menar, du är engagerad men lever inte om på ståplats? ;-)
 
 
Ärligt talat, många av de som är sega på sittplats är sådana som aldrig stått i klacken. Om jag tittar på dem som sitter på sittplats i Övik och som jag vet har varit klackaktiva så är de flesta i samma situation som mig. Just runt där jag sitter är det dessutom ett väldans drag, men så sitter jag ju så klart på det berömda och omtalade H Höger.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Poffa: Ja just ja... ni har ju Kempe hallen - platsen som Gud glömde. ;P

Skämt å sido, naturligtvis finns det undantag som bekräftar regeln.
Men du är nog väldigt ensam om att vara så engagerad på sittplats även när det är de "lugna stunderna" på isen.

Naturligvis har jag testat de olika platserna - och detta är vad jag själv känner.
När jag har suttit på sittplats så blir jag förslappad. Har inte samma engagemang - men jag lever om ändå.

På ståplats är det precis tvärt om. ;)
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Maggan:
 
Jag förstår inte vad du snackar om, just nu. Jag är långt ifrån förslappad på ståplats. Jag klappar alltid händer, jag skriker, jag svär och är engagerad. Jag pratar med i princip alla runt omkring och jag är precis lika engagerad nu som jag var på ståplats. Till och med mer skulle jag tro. För nu slipper jag trängas, jag slipper stå och knappt kunna klappa för att det står en massa folk runt omkring, jag ser hela rinken för det är aldrig någon med stort huvud framför.
 
Jag har helt klart bättre koll på matchen därifrån jag sitter nu jämfört med då jag stod på ståplats.
 
Det du försöker förmedla beror inte på sittplats vs. ståplats. Det beror på vem personen i fråga är.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
phillsky: MFF Support har gjort det iaf och MFF beslutade till Supports fördel. Nu när det är internationella matcher där ståplats är förbjudet så stänger dom av den sektionen. Rätta mig om jag har fel.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Poffa: Hur kan man uppleva sittplats på det rätta sättet? Sitta och mula i sig korv?

Hockey ska upplevas från ståplats - för det är bara då man verkligen är med i matchen. Man skriker, sjunger ramsor, man svär och sliter sig i håret när det går emot. Man jublar och kramar om alla som står i närheten när det går bra.

Sitter man på sittplats blir man lite förslöad och kommer med lite applåder då och då. Sedan tar det ett bra tag (så mycket som flera matcher) innan du ens pratar med den som sitter bredvid dig (såvidare ni inte är i samma sällskap).

Att det sedan ger en ekonomisk plusvinkel, det beror väl på det. För oftast är det de som är på ståplats som är den trognaste publiken. Vi stod där när det gick som sämst för laget - hejade och skrek. Och vi står där än idag - forfarande hejandes och skrikandes.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Poffa: Yepp alla mynt har två sidor. Även jag har bytt stå mot sitt, benen bär inte en hel match längre :) Nä men anledningen var den samma som för dig. Dessutom har ju en yngre generation tagit över stå. Och den brukar vara full varje match. Men medge att det var hyffsat drag när man stod där på stå.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
perra: Jo ibland måste man skrika till lite. Var det inte surr om nått fotbollslag som skule plocka bort stå. Det slutade väl med att fansen bjöd in beslutsfattarna att stå med dom en match. Efter det beslöt dom att den skulle vara kvar.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
phillsky:
 
Många säger också det rakt motsatta. Har man väl upplevt sittplats på det rätta sättet så är det inte roligt att behöva lämna. Jag själv stod i klacken ett långt tag men valde till slut att sätta mig på sittplats. Anledningen var att det var så mycket skönare. Ingen trängsel, ingen stress för att behöva vara på plats långt i förväg och framför allt så är det så mycket bekvämare rent allmänt.
 
Man skall också veta att sittplats betalar i många arenor möjligheten till ett bra lag. Alla klubbar (nåstan i alla fall) ser ju att sittplats alltid är utsålt, medans ståplats mer sällan är det. Därför är det enkelt att ur ekonomisk synvinkel berättiga utbyggnaden av sittplatser.
 
 
Med detta vill jag inte ha sagt att jag strävar efter enbart sittplatser, jag vill bara visa en annan sida av det hela. Nämligen att båda är berättigade.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
phillsky: inte för att hylla lhc suportrarna men det var en bra grej dom gjorde härom veckan då dom protesterade.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Gusse: Ja man tar bort mycket av hjärtat/själen. Alla som någonsin har stått och sett hockey säger att det är "enda" sättet att se hockey på.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Känns som om att på ståplats finns dom riktiga entusiastikerna..ta bort ståplats å dom tar bort hjärtat i arenan
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Ett mycket bra initiativ från WL:s sida. Fler supporterklubbar skulle behöva sätta hårt mot hårt i sådana här frågor. Fett med cred som man säger!
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
65selander: Av allt att döma blir det en sjudundrande uppslutning. Inte bara på ståplats utan även på sittplats kommer mittperioden mot SSK att bli markant tom.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
 
Ser att LHC fans kommer att protostera mot LHC´s planer att minska antalet ståplatser. (se länk)
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Namninsamlingen är avslutad, resultat: 1592 underskrifter. Protestlistan är skickad till HV71, Hockeyligan och media. Tack till alla som skrivit på och hjälpt till att sprida ordet!
 
Ungefärliga siffror:
Linköping: 235 underskrifter
Färjestad: 170
Södertälje: 150
Frölunda: 135
Luleå: 120
HV71: 105
Leksand: 85
Modo: 80
Djurgården: 75
Brynäs: 70
MIF: 65
Timrå: 65
Rögle: 55
Mora: 35
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
bobbe: Såg det nu att det är tal på att flytta den.

Ståplats räknar jag som riktig ståplats och inte en sittplatssektion.

Jag har däremot inget emot dom sektioner vi blir tilldelade i Globen/Hovet och Scandinavium eftersom platserna är riktigt bra. Vi har hittills inte haft några problem med personer som bråkar att just dom platserna är sitt och inte stå under matcherna (peppar, peppar)
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
65selander: DIF och Frölunda reserverar sittplatssektioner för tillresta supportersällskap och har alltså i praktiken bortastå.
 
Gällande LHC är det nog du som får läsa på, exempelvis i den tråd du länkar till... :) Ståplats kommer inte att försvinna.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
65selander:

Vi har visst en ståplats och kommer så ha. Hemmastå ska INTE försvinna dom ska i så fall bygga lite sittplatser ja. Men Borta supportar ska iallafall inte som i KA DIF och Frölunda har sittplatser men där står man när man e där.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Niceguy75: Du får nog läsa på!

Alla lag har inte ståplats! DIF, Frölunda har inte ståplats och snart inte ni heller någon bortastå som det ser ut (gud förbjude)
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Vad har detta med Hockey att göra ??? har för mig att MFF spelar något som heter fotboll. DETTA ÄR HOCEY!!

Håll er till ämnet tack

Till Hvs stryelse Alla andra lag har en ståplats DET HAR INTE NI GÖR OM NU!!!
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Et tu Brute: Vet inte om dom har fått dispens men MFF följer nog gällande regler. Har försökt att hitta beslutet på MFFs sida utan framgång
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
65selander:
 
Gäller detta även kvalmatcherna? Det är ju en del öststatslag med inledningsvis. Dom har ju inte så mycket mer än ståplats på sina arenor.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Et tu Brute: Dom stänger av den delen när det inte är tillåtet med ståplats.
Kommentera

Sv: Protest mot bortastå i Kinnarps Arena
Hong Kong:
 
Kan inte detta skapa problem i ett ev. CL? Har för mig att det sedan ett antal år tillbaka krävs enbart sittplats samt kravallstaket för deltagande där.
Kommentera

538685 · »