Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #362817

Sv: 50 Bästa!!
JimmyH: Jag är skeptisk till såna här listor överhuvudtaget. Det är så mycket saker som spelar in. Spelarna har betydelse för laget även utanför isen. Du kan ha ett gäng spelare som sprutar poäng i ett lag, fast den kanske viktigaste spelaren i laget är den där Sven Svensson i tredjekedjan som aldrig märks särskilt mycket, vars autograf ingen är intresserad av och som de flesta utom lagkamrater och ledning inte vet existerar.
Vidare är kedjan Jönsson, Nordström, Prestberg odiskutabelt elitseriens bästa. Men vad är det som gör det så självklart att Jönsson och Nordström ska vara etta och tvåa medan Prestberg hamnar långt senare? Varför utgår man från att det är Nordström och Jönsson som gör Prestberg bra?
En liknelse: För några år sedan spred brynäskedjan Larsson, Bissett, Molin skräck runt om i hockeysverige. Den allmänna uppfattningen var att Larsson och Molin var fantastiska hockeyspelare medan Bissett var en bra avslutare men inte så mycket mer. Andra säsongen kedjan spelade ihop var det Bissett som spelade fram och Larsson som gjorde målen men det ändrade inte den uppfattningen. När Bissett sen inte fick vara kvar efter fyra år så uträttade inte Larsson och Molin mycket mer heller. Varför? Tog åldern ut sin rätt? Hade deras bäst-före-datum gått ut? Kanske. Eller var det så att Bissett var precis det komplement de behövde? Var det rent av Bissett som gjorde dem bra?
Jag vet inte, men av någon anledning är det fult att vara målskytt i Sverige, och därför måste man hela tiden framhålla framspelarna istället. Att Bissett även var en framspelare och grovjobbare framkom sällan. Han hade begått brottet att göra massor med mål i Sverige. Liksom Prestberg.
Eller så är jag bara gnällig. ;)
Kommentera