Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

50 Bästa!!

362994 · » Till forumet


Sv: 50 Bästa!!
Mattias - 74:

Jönsson är helt enkelt en bättre spelare, enligt mig. På nästan alla sätt.

Håller dock inte med dig om att Jönsson var lika bra förra året. Början av den säsongen gick nästan värdelöst för Jönsson och jag tror han satte sin första puck i nät i den 16:e omgången eller något liknande. Senare på säsongen gick han dock upp i samma gamla Jönsson-klass och slutade (tror jag) i topp i FBK:s interna poängliga. Starkt det där.

Jag tycker att Jönsson har förtjänat sin plats i toppen av den listan. Sen att Kahnberg skulle vara högre upp håller jag med om, men inte slår han varken Nordström eller Jönsson, absolut inte.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Sibbe:

Jo men varför är inte tex. Kahnberg 1:a...


Jönsson är inte ett dugg bättre än förra året...

Horribelt sa bull!!!
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect: Inte blir man mindre skeptisk direkt, när Jonas Johnson rankas halvvägs ner på listan. En spelare som enligt min mening är Frölundas viktigaste dito, iaf minst lika viktig som Lundqvist.
Håller med JimmyH om att Kapanens placering utanför listan gör att seriositeten i det hela har fått sig en smärre törn.
Verkar som att man ena sekunden rankar en spelare pga att denne är väldigt viktig för laget, och i nästa sekund för att man helt enkelt tycker att en spelare är bra. Lite luddigt, minst sagt....
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
JimmyH: Jaja, jag ska göra såna där söta mellanrum mellan styckena i fortsättningen. Jag såg inte hur långt det blev.
Tittar du efter så ser du dock att radbyten faktiskt är gjorda. :P

Poängen är hur som helst att spelare kompletterar varandra. Vissa passar bättre ihop än andra. Jag ifrågasätter inte Jönssons och Nordströms kompetens.

Svaret på vem som var nyckeln till framgången Larsson - Bissett - Molin kanske är Djoos? ;)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
JimmyH: jo smaken är olika och Jönsson tycker jag inte är den stora spelaren som många vill framhålla för så framhävande är han inte i landslaget.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect: det första till Jimmy
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect: Nja för det första så får du gärna unna dig ett och annat radbyte ;)

Pelle Prestberg är jag inte så jätteimponerad av. Hade hellre sett Mikael Lind före honom. Men jag tillhär väl dem som inte uppskattar målskyttar kanske hehe;) Har iaf alltid haft en förkärlek för spelskickliga centrar.

Men angående Nordström och Jönsson så är deras positioner odiskutabla. Det kan vi bara gå tillbaka till VM för att se. Anser att dessa skall vara uttagna i en World Cup-trupp till hösten också.

Tom Bissett älskade jag visserligen men däremot så har jag aldrig varit imponerad av vare sig Molin eller Larsson då de aldrig varit bra i Tre Kronor. Smaken är som baken.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
berra: Vilket av dem? ;)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect: Håller fullständigt med dig i ditt resonomang
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
knaskamilla: Jojo, men poängligan är ju mer visande än målvaktsstatistiken. Står det att en spelare har gjort 30 mål så har han gjort 30 mål. Naturligtvis har han haft hjälp av sina lagkamrater, men han har gjort 30 mål.
En målvakt bakom ett försvar som läcker som ett såll får ju svårt att hålla ner antalet insläppta mål. Så då kan man ju titta på skottprocenten då. Men det är heller inte självklart att en hög räddningsprocent tyder på att målvakten är bäst. Det kan vara uteförsvaret som tvingar motståndarna att ta dåliga avslut, vilket gör det lätt för målvakten. Och tvärtom förstås: En räddningsprocent på "bara" 87 är ganska bra om motståndarna tillåts få frilägen och två-mot-en hela tiden.
Statistiken säger bara att si och så många skott har gått på mål, inte hur bra målchanser det varit.
Den enda självklara statistiken är alltså antalet puckar i mål. :)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
JimmyH: Jag är skeptisk till såna här listor överhuvudtaget. Det är så mycket saker som spelar in. Spelarna har betydelse för laget även utanför isen. Du kan ha ett gäng spelare som sprutar poäng i ett lag, fast den kanske viktigaste spelaren i laget är den där Sven Svensson i tredjekedjan som aldrig märks särskilt mycket, vars autograf ingen är intresserad av och som de flesta utom lagkamrater och ledning inte vet existerar.
Vidare är kedjan Jönsson, Nordström, Prestberg odiskutabelt elitseriens bästa. Men vad är det som gör det så självklart att Jönsson och Nordström ska vara etta och tvåa medan Prestberg hamnar långt senare? Varför utgår man från att det är Nordström och Jönsson som gör Prestberg bra?
En liknelse: För några år sedan spred brynäskedjan Larsson, Bissett, Molin skräck runt om i hockeysverige. Den allmänna uppfattningen var att Larsson och Molin var fantastiska hockeyspelare medan Bissett var en bra avslutare men inte så mycket mer. Andra säsongen kedjan spelade ihop var det Bissett som spelade fram och Larsson som gjorde målen men det ändrade inte den uppfattningen. När Bissett sen inte fick vara kvar efter fyra år så uträttade inte Larsson och Molin mycket mer heller. Varför? Tog åldern ut sin rätt? Hade deras bäst-före-datum gått ut? Kanske. Eller var det så att Bissett var precis det komplement de behövde? Var det rent av Bissett som gjorde dem bra?
Jag vet inte, men av någon anledning är det fult att vara målskytt i Sverige, och därför måste man hela tiden framhålla framspelarna istället. Att Bissett även var en framspelare och grovjobbare framkom sällan. Han hade begått brottet att göra massor med mål i Sverige. Liksom Prestberg.
Eller så är jag bara gnällig. ;)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
knaskamilla: Precis!
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
JimmyH:

Ja, det har du rätt i. Liksom en poängliga ofta säger något om hur bra det går för laget i övrigt också... ;)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
knaskamilla: En räddningsprocent säger väl även lite om hur bra hela försvarsarbetet är i övrigt också.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect, JimmyH: Jag har aldrig påstått att man ska gå strikt efter statistiken. Jag sa väl bara det att förklaringen till att Kapanen inte är med på listan kan vara att han endast ligger på 9:e plats bland målvakterna. Jag kan inte uttala mig om hur bra han är eftersom jag bara ser honom ett fåtal matcher per säsong.

Klart jag förstod poängen som var i stil med att om du slår mig så slår min pappa dig.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect:

Fast å andra sidan - vad har en målvakt för uppgift? Jo, att släppa in få mål. Vad har en defensiv forward för uppgift? Inte är det då att göra många mål, i alla fall.

Notera att ovanstående inte var något ställningstagande kring Kapanen, då jag inte har tillräcklig koll för att ta ställning.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Frisco: Hehe du missade nog min poäng där.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Frisco: Ska man gå strikt efter statistiken så ska ju inte Svartvadet finnas på plats fyra - han är ju inte ens med på topp-25 i poängligan. Vidare ska inte Jönsson ligga etta - han är ju "bara" sexa i poängligan. Etta borde istället vara Prestberg. Eller egentligen Lind vars poängsnitt enligt snabb huvudräkning är bättre. Ska vi bedöma enligt statistiken egentligen? Och om inte: Varför finns inte Kapanen med på listan? ;)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect: Ja jag kan då inte begripa detta. 5 nollor. När vann Timrå IK senast en match utan Kimmo Kapanen? Måste vart under förra säsongen då vi slog LHC hemma med Mattias Fagerström i målet.

Hur bra var Timrå IK innan Kimmo Kapanen kom till klubben och hur har det gått efter? Enligt mig har vi Elitseriens bästa målvakt men jag kanske är färgad. Stefan Liv och Fredrik Norrena är iaf på samma nivå.

Den åsikten behöver inte alla dela men en plats bland de 50 bästa där Niklas Nordgren, Markus Matthiasson, Valeri Krykov och Robert Carlsson får plats ur samma lag? Kan bara vara en miss.

För övrigt så reagerade jag över att Markus Matthiasson kommer 24:a på listan och Robert Carlsson kommer 46:a. Borde varit tvärtom.

De andra placeringarna ser väl okej ut. Niklas Andersson är tillräckligt bra för att komma högt upp på sitt namn men Jonas Johnson är tydligen inte det. Första fem är väl odiskutabla som det känns.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
JimmyH: Swehockeys statistiksida. Synd att du missat den. stats.swehockey.se/
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Frisco: Men fem nollningar måste väl betyda något också?
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Frisco: Var ligger Per Svartvadet i poängligan?
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
JimmyH: Det tänkte jag inte på, men nog verkar det märkligt allt. Sen tycker ju jag personligen att Micke Lind förtjänar en plats högre upp i den där listan.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
JimmyH: Det kan ju bero på att Kapanen bara ligger på 9:e plats i %-ligan bland målvakterna?
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Bara jag som reagerat på att Kimmo Kapanen inte ens är med bland de 50 bästa? Det är för mig en gåta. De måste ha missat honom helt.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect: Jag reagerade faktiskt på att Svartvadet låg så långt ner på listan
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect:

Det är väl snarare så att det fanns väldigt höga förväntningar på laget MoDo, förväntningar som definitivt inte infriats. En (eller i det här fallet två) spelare kan ju inte ensam göra ett lag. Se på Timrå under Zäta-tiden, t.ex.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
knaskamilla: *tar tillbaka* Jag har fått intrycket att Svartvadet inte motsvarat förväntningarna man hade på honom när han kom hem. Därav min förvåning.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect:

Svartvadet har varit ruskigt bra, synd bara att laget i övrigt inte varit det. Som "bevis" kan väl nämnas att Svartvadet leder Expressens getingliga tämligen överlägset.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Ford Prefect:

Varför det? Det må ha gått dåligt för MoDo den här säsongen, men Svartvadet har nästan alltid varit bra. Han kan nästan ensam döda ett BP och är väldigt betydande framåt - även om han egentligen inte är någon stor poänggörare.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Danne_L: Personligen reagerade jag över att hitta Svartvadet så högt upp på listan.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Gone:
Lintner gör visst plattmatcher och min personliga åsikt är att han bör vara några snäpp längre ner på den där listan.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Gone:

Hittat en plattmatch. Leksand-DIF. Där blev det 8-3 och Lintner var inne på en herrans massa mål bakåt. Kom inte och säg att jag aldrig förstår saker...;)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Gone:

Jag förstår uppenbarligen väldigt lite.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Gone: Lintner är naturligtvis bara med på listan för att han är djurgårdare. Det är ju allmän vetskap att medierna är Stockholmsfixerade och måste ha med djurgårdare....har jag förstått. ;-)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Danne_L: Lintner gör inga plattmatcher, vad menar du att du har förstått?
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Danne_L:

ja, du har rätt i att han är väldig ojämn. Vem vet, de kanske till stor del har gått efter poängligan? Men då borde iofs både Kahnberg och Pelle ligga bättre än nia och tia...
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
mangan:

En till jag är tveksam till är Lintner. Visst han gör mycket mål men vad jag förstått gör han riktiga plattmatcher också, inget jag tycker symboliserar en av elitseriens bästa spelare.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Sibbe: Det är iofs så att om man har gått efter både gamla och senare meriter kan man ha rätt, men en sån här lista bör ju baseras på innevarande år, tycker jag. Och då är det många utnämningar som känns väldigt tveksamma.
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
mangan: Själv tyckte jag rankingen var helt okej =)
Kahnberg ska dock finnas högre upp på listan, samt några småjusteringar till, men inget stort. Bra för att vara Sportbladet =)
Kommentera

Sv: 50 Bästa!!
Mattias - 74: Aftonbladet bevisar än en gång hur dåligt man kan hockey. Den onämnbare på första plats? Horribelt!!!
Kommentera

50 Bästa!!
Aftonbladet rankar i dag de 50 Bästa i Elitserien!!!

Ganska intressant..

Se Länk!!
Kommentera

362994 · »