Svenska Hockeyligan

7508 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #444323

Sv: Domar debatten
westerlind:

Det verkar vara några faktorer som tillsammans spelar oss alla spratt.

Interference: Domarna verkar nästan ha skaffat en nolltolerans på området. Screena får man öra, viket lämnar frågan över till domartolkningar. Här tycker jag man måste släppa lite på nolltoleransen, annnars följer man inte reglerna.

Hakningar: Gisslet nummer ett, innan man började hårddra reglerna. Självklart skall Sedinarbröder slippa ha Brynäsryggsäckar varje match man skall ta SM-guld. Men nu visar det sig att Sedinarna åker ut på interferencehakningar i parti och minut. Stort dilemma. Hur ska reglerna anpassas så att alla kan njuta av tvillingarna igen?

I huvudsak skall man inte tillåta hakningar.

Rapp och annat ohyggligt redskapsvåld mot motspelarna: Ett otyg som måste beivras. Det måste få bli tillåtet att mula en motspelare med hanskarna igen, utan att åka på livstid i elektriska stolen. Det hela är närmast patetiskt.

Tacklingar: Varför ökar inte tacklingsprocenten, nu när det inte finns några andra medel att stoppa motståndarna? Jag tror inte på tesen att domarna visar ut spelare för rena tacklingar, därför utesluter jag den förklaringen.

Attitydsförändring är en långsam process och rinkarna är för stora. Det är för lätt att smita undan tacklingar helt enkelt. Det bästa vore om den som skall tacklas stannade upp och tog fajten, men just mot honom fungerar ju inte det, för då åker man själv på rumpan med förvånat ansiktsuttruck i ansiktet. Foppa kör ju tackingar när han har pucken oftare än när han vill erövra den.
Kommentera