Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #481391

En nedläggning av NHL bra för svensk hockey?
Great Gretsky tror i dagens Blad att lockouten kan komma att pågå länge till, och i förlängningen riskeras ligans existens. Vad skulle det i så fall betyda för svensk hockey?

Jag ser mest positiva saker:

+ Kvaliteten på i första hand Elitserien (men även serierna under) ökar betydligt. Redan nu har vi den vassaste elitserien någonsin, och räkna med att även Superallsvenskan kommer vara het som ett strykjärn.

+ Slav-systemet med att NHL draftar svenska spelare, man kommer och grabbar åt sig det man vill ha - men betalar bara glaspärlor till de svenska klubbarna, har vi världens läge att 'se över' när/om en ny liga etableras.

+ Publiken fyller arenor runt om i Sverige, vanligt folk snackar hockey som aldrig förr. (Eller är det bara i Mora det är drag kring hockeyn som aldrig förr?)

- Svenska spelare, tidigare stadiga i tredje/fjärde-formationer är antingen utlånade, eller riskerar att tryckas bort i nästa vädringsfönster. Särskilt unga spelare har svårt att ta sig fram. (eller är de helt enkelt inte tillräckligt bra?)

Sista punkten är kan också ses med andra ögon.
De bästa spelarna som sorteras bort ur ES hamnar i SA (ex. Hedlund från MoDo till Leksand), och kommer där att få gott om speltid - samtidigt som de tveklöst höjer nivån på den serien. En permanentad SA kan därmed bli en riktigt bra utvecklingsliga för unga spelare som 'vill upp'.


Åsikter?
Fler plus/minus?

Eller är jag bara korkad som vill att jänkar-rovdriften på svensk hockey ska drabbas av en plötslig och överraskande död?
Kommentera