Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #75900

Sv: SM-guld FBK 2002??
Hur kan man ens tänka tanken att ett elitserie lag kan mäta sig med ett NHL-lag när det ser ut som det gör? När dom kan sitta på sina feta arslen i den förbannade arroganta jävla draften och välja och vraka bäst fan dom vill bland spelarna i Europa, och betala en symbolisk summa som hjälper till att hålla klubben dom just våldtagit vid liv ett tag till så dom kan forsätta fostra och skicka över spelare?

NHL-lag och lagen i restan av världen spelar inte på samma villkor och så länge vi inte gör det så är det ju absurt att jämföra ett ES-lag med ett NHL-lag.

Det som behövs kanske mest och framför allt först är transfer-summor liknande dom i fotbollen. Nu är det ju det (usla) avtal som IIHF och NHL har som reglerar priset på en spelare. Om det var som i fotbollen så kunde dom Europeiska klubbarna sätta sina egna prislappar på spelarna.

Usch jag avskyr verkligen NHL, och kanske är lite extrem men så tycker jag också att dom svenska NHL-scouter som rapporterar om spelare till gamarna på andra sidan atlanten är snudd på fosterlandsförrädare ;-)
Kommentera