1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581953 inlägg · 6215 ämnen

Åkerlund vs Backe

1141763 · » Till forumet


Sv: Åkerlund vs Backe
Olle: "Det är lätt att det uppstår två läger: De som blundar för hans bra matcher och vill se en ny målvakt och de som blundar för kritiken och anser att vi har en fullgod målvakt."

Exakt, och det är mycket det det handlar när det uppstår målvaktsdebatt. Men så länge man är så rättvis som det bara går i bedömningarna kring Backe/Åke så är allt som det ska.
Men det är väl det inte alla är och då uppstår irritation med långlivade diskussioner.

Nu måste vi fokusera på något annat. Det var längesen jag var så här nervös.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
JimmyH: 2-1 målet anser jag är lite talande för backes agerande sedan en tid tillbaka, dvs. han vet inte var puckarna är, han reagerar för sent i sina förflyttningar och ser lite hängig ut. Jag är inte beredd att gå lika långt i min kritik som de kamrater (med andra lagtillhörigheter) som jag såg matchen med, som skrattade ut honom i vart och varannat agerande, men jag tycker absolut att det finns en uppenbar problematik på målvaktssidan.

Ibland blir kritiken mot backe kanske lite väl överdriven fast samtidigt tycker jag att man måste kunna föra en nyanserad diskussion om vad han faktiskt uträttar. Det är lätt att det uppstår två läger: De som blundar för hans bra matcher och vill se en ny målvakt och de som blundar för kritiken och anser att vi har en fullgod målvakt.

Målvaktsdiskussionen just nu, ur min synvinkel, rör främst VALET att ställa backe i mål, min personliga uppfattning om Backlunds vara eller inte vara har jag haft klart för mig sedan typ omgång 45. Om backe står i morgon så är jag övertygad om att han kommer att vara alert och tänd utav bara helvete men jag tror ärligt talat att hans högstanivå inte längre överstiger Åkerlunds. Det enda sättet att ta reda på det är väl att ge Åkerlund en chans att flippa eller floppa. Tycker faktiskt att han har förtjänat den chansen.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
JimmyH: japp backe var grym i första matchen . jag satt bakanför han i 2 perioder och jag ville krama om honom ..
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
superfalle: Johan Backlund svarade jag dig för någon vecka sedan. Åkerlunds slutspelsinsats nu har gjort att jag är mer osäker. Jämnt skägg känns det som. Backes första match i slutspelet var ju inte fy sakm heller precis, riktigt grym!
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Olle: Jag förstod vad du syftade på.

Backlund hade inför gårdagen ledningen med 2-1 i målvaktsmatchen mot Stefan Liv. Han var långt ifrån iskall.

2-1 målet igår var ingen tavla. Han har både Falk och Robin i knät. Däremot så måste Robin göra bättre ifrån sig i läget innan, precis som jag skrev igår och som Challe citeras i press kring idag.

Vi har två heta målvakter. Det har vi haft hela slutspelet. Däremot så hoppas jag på Åkerlund imorgon. Dels för att det känns coolare att vinna med honom eftersom han är mer läcker i sin spelstil och att han är ung och fräsch. Han är liksom mer spännande. Men dels för att också slippa läsa och skriva tröttsamma inlägg om Backlund.

Förlorar vi imorgon med Backe i mål så går jag nog i exil. ;)
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
JimmyH: nä backlund var långt ifrån iskall i går . men jag frågar igen jimmy . vilken av våra målvakter har den högsta högsta nivån ? sen att åke var bra i förrgår är ju ingen garanti för att han är de på lördag .
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
JimmyH: Jag syftade naturligtvis på förutsättningarna inför gårdagens match när jag säger att den ene var iskall och den andre, stekhet. Personligen kan jag ha någon sorts avlägsen förståelse för Challes val om Åkerlund står imorn, då lägger han betydligt större vikt vid att ha en utvilad målvakt än vad som faller inom ramen för mitt förstånd.

Däremot tycker jag nästan att HV har varit det bättre laget, sett över dessa 5 matcher. Om vi ska vinna denna kvartsfinalserie så måste vi få ut max av laget, offensivt men främst defensivt, då håller det inte att släppa puckar som 2-1 målet. Ärligt talat så klandrar jag inte Backlund så mycket, han kan inte ha världens bästa självförtroende efter dom två senaste matcherna han stått.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Dunc: Så här står det i TÅ idag:
"Backlund var tillbaka i Timrås mål trots magnus Åkerlunds heroiska insats i onsdags.
-Magnus tog 43 skott igår o förlorade mycket vätska. Vi har 2 bra målvakter så det var bara naturligt att växla, sa Timråtränaren Challe Berglund."
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Det kanske är så enkelt att man har en förstemålvakt. Som har bevisat sitt kunnande på ett antal 100 träningar o ett antal 100 matcher. Man har också en andremålvakt som har bevisat att han är snäppet efter i kunnande på ett antal 100 träningar.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Olle: Johan Backlund är långt ifrån iskall.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
JimmyH: Allt jag säger är att det är mer troligt att Åkerlund hade gjort en bättre match, än backe, om man gjort en spontan bedömning av läget innan match.

Den ena har släppt 11 puckar på 2, den andra 1 på 43 skott. Jag tycker verkligen inte att man behöver komplicera läget yttligare.

Många håller säkert inte med men som jag ser det har man, inför match, en stekhet målvakt och en iskall. Varför göra det svårare än vad det är?
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Harryhaffa: Jag älskar dina fantastiska analyser.

Sov så gott kamrater.

Det här kommer bli världens mest nervösa lördag. Slutar den gott kan den bli den bästa någonsin.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Olle: Nu utgår jag ifrån att du vet själv hur fysiskt och psykisk påfresstande det är att stå imål,,Tycker du allvarligt att Liv är stabil, han har släppt två sudden puckar som han kan ta på sig, dn första vet vi, men den anndra, han ser pyyrele som passningsbar spelare på nära håll, och likt för bannat släpper han honom öppen på plock sidan, istället för att följa skolan, och gå ner och göra sig stor, maken till fumlande ikväll från hans sida har jag inte sett, S svaret på frågan hur han orkar så är det NEJ!! han orkar inte,,

Och jämförelsen med Backe och Åkerlund, de är lika bra, men hade Backe fått samma understöd från utespelare som Åkerlund får då hade även backe fått en enklare vardag,,
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Skarin:"Dock vill jag ha Backe på lördag. Tycker det blir fel att hoppa hit och dit. Åke skulle varit vår målvakt idag. Då hade han ju, hör och häpna, fått äran att stå i mål hela två matcher i rad. Bara en sådan sak,"

Du har nog rätt, att vara konsekvent är nog så viktigt i psykologi. Fast jag är osäker vad som är bäst för Timrå IK som lag, jag är kluven. Tur att Challe får ta det beslutet. ;)
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Olle: Det är också befängt att påstå att man vet hur Åkerlund hade spelat idag.

Men att Åkerlunds insats igår var bättre än Backes idag håller nog de flesta med om. Likväl att båda målvakterna är tillräckligt bra för att vinna matcher med.

Vi har ett lyxproblem. Hur än valet blir så går det att finna motivering för det. Sätter man in Karjalainen på lördag så får de dock svårare att motivera sig...
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Olle: Jobbigt-Jobbigare-Gnället på Backe.
Heja Timrå...på lördag går vi till semi!!
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Lemmy: ..."och jag är allvarligt irriterad att inte Åke fått stå mer än han gjort. Så han kan såklart inte visa att han håller mer än det han fått stå."

Kunde inte sagt det bättre själv.

Dock vill jag ha Backe på lördag. Tycker det blir fel att hoppa hit och dit. Åke skulle varit vår målvakt idag. Då hade han ju, hör och häpna, fått äran att stå i mål hela två matcher i rad. Bara en sådan sak,
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Harryhaffa: Det där argumentet är fullständigt befängt och det håller inte. Åkerlund har knappt stått något alls i år, klart som fan att han pallar två matcher på två dagar. Dessutom kan man inte vara så enkelspårig som coach och referera till att "det var bestämt sedan innan", vi hade ju möjlighet att döda den här serien i kväll. Liv har ju stått alla matcher, hur orkar han?

Den rutin som du anser att backe besitter, tycker du att han uppvisar en högre grad av den detaljen än vad Åkerlund gör? Den sistnämnde var ju lugnet själv, backe är fortfarande "bara" backe.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Ambroo: Tvåan är Backlunds och han uppträder även darrigt vid mer situationer i matchen men för den skull så har han ju inte gjort någon skitdålig match ännu i denna serie. Han håller en skaplig nivå på sitt spel och kan spika igen när det stämmer för honom, som i första matchen.

Jocke Lundström är väl ganska rätt ute i ST-TV när de snackar målvakterna. Backlund är en skolad målvakt som lever på att han oftast står rätt i målet medan Åkerlund lever mer på teknik och snabbhet vilket väl också medför att han per automatik blir en betydligt mer spektakulär målvakt. Men jag tycker absolut att Åke ska stå på lördag då Backe kändes slarvig i sitt agerande ikväll.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Bägge har såklart nackdelar och fördelar. Backe är den mer rutinerade av de två men fick jag välja skulle jag ta den som visat mest när han fått chansen och jag är allvarligt irriterad att inte Åke fått stå mer än han gjort. Så han kan såklart inte visa att han håller mer än det han fått stå.
Träningar är en sak, man måste kolla vad de presterar i matcher.

Reaktionstiden på dessa bägge skiljer sig en hel del. Åke bäst där.
Snabbheten skiljer sig, kan bero på reaktionstiden också. Åke igen.
Backe hamnar utanför mål kontra Åke - vem är snabbast tillbaka?
Sidledsförflyttningar?
Splitvision?

Backe har ett lugn som Åke inte hade förut men Åke har förbättrat det också.
Tycker att JB har problem med att se pucken för ofta, en styrning och han är borta direkt. Åke däremot har en höklik blick och är "inne" mer i situationerna kring mål.

Har detaljstuderat detta denna säsong och på flest punkter vinner nog Åke.

Nu är inte JB en dålig målvakt, nej nej. Dock har han somnat in lite denna säsong, släpper fler returer ut. Ser ut att inte vara "där" i vissa situationer osv. Han behöver en nytändning.

Min röst går till Åke, ge han chansen att visa vad han kan. Gör han till förstemålvakt nu. Vad har vi att förlora, vi ska ju vara glada att vi spelar slutspel. Nu tar vi HV på lördag och tar hem detta. Med Åke i mål.

Om inte så har Åke fått lite mer rutin också.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Oavsett vem som står på lördag samtidigt som det visar sig bli en sjunde och avgörande match lär väl detta målvaktsval inför kvällens match att ältas om och om igen.

Men jag litar på att Challe vet bäst även om jag inte kanske håller med honom.

För övrigt tycker jag även idag att han coachade laget väldigt bra.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Olle: O du lyssnade på tv:n på challe så förklarade han bytet, ,,,det var bestämt sedan tidigare att de skulle stå var sin match i Jönköping för att spara på krafterna, så att ingen av dem tappar fokus,,,,

Personligen ser jag Backlund i mål på Lördag, pga att han har rutin från kval och slutspel och vm spel,,men det är bra med en lika bra backup,,,
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
T T: backe kliver in i matchen med 11 i baken på sina två senaste. Åkerlund får kliva av med årets match, efter att i stort sett kammat hem segern själv, i byxorna. Nu vet jag inte om han tappar initiativ/momentum av detta men jag ser det som total idioti bakom beslutet. Man byter inte ut en målvakt som agerar som åke gjorde igår, det är tjänstefel, oavsett vilken abstrakt plan man kan ha med det hela.

Offensivt tycker jag man spelar betydligt bättre i afton än vad man gjorde igår. Om Åkerlund hade stått hade vi förmodligen tagit den här matchen till övertid.

Backe gör väl ingen katastrofmatch i kväll men samtidigt visar han tydligt varför han inte är timrås kille mellan stolparna, anser jag. Han gör några fina räddningar, samtidigt hade HV kunnat trycka in ett par till, bara därför att backes reaktionsförmåga/speluppfattning inte duger.

Tycker det finns en sekvens i matchen som är ganska talande för backes uppträdande just nu och det är när han ska ut bakom mål och stoppa en puck, bara för att fastna med klubban i sargen, som blir liggandes där. Det är segt, det är ofokuserat, det är tamt och det är för dåligt. Han hänger inte med i tempot och klarar inte av att släppa pucken ur plocken, spela ut den och skapa snabba kontringar. Han ska inte bara stå i vägen för puckarna, han måste kunna vara med i uppspelen mot ett så pass hungrigt och spelskickligt lag som HV annars får dom helt enkelt för många chanser/tek i offensiv zon.

Det backe inte mäktar med att göra, ouppvaktad och med pucken under kontroll, gör/gjorde åkerlund med att helt enkelt rädda puckarna med benskydden och styra ut dom till back som snabbt startade uppspel. Det är vad vi är bra på (snabba spelvändningar) och för att lyckas med detta mot HV så måste målvakten kunna vara med i uppspelsfasen.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Frella: Du säger att inget vet om Åkerlund har det som krävs?tycker du på fullaste allvar att Backe har det då?
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Frella: Jämn nivå över flera matcher? Nä, han har ju aldrig fått den chansen heller. När han väl skulle ta över förstaspaden blev han sjuk, skadad och lite till.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Frella: Backe är svag på tvåan. Det ser ut som att han ser pucken hela vägen men han har ändå ingen koll på vart returen tar vägen, tycker iofs inte att han ens ska släppa en retur, och att han sen inte täcker vid förstastolpen känns väl sådär, ja eller matchavgörande...
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Fortfarande är det ju trots allt ingen som vet om Åkerlund har det som krävs för att hålla en jämn nivå över flera matcher. Men jag ser gärna Åke på lördag ändå trots att han också sållat betänkligt i sina dagar.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Olle: Men bytena sker inte pga plattmatcher. Backe stog i match 3, eller hur? Challe har en plan.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe

Högt i tak, lite som förr!

Härligt Timrå Fed up Eagles!

Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
T T: kidcox kanske bara förutsätter att Åkerlund kommer att bespara oss från plattmatcher så att vi SLIPPER se yttligare målvaktsbyten?
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Bigthelin:
Challes beslut med Backe i mål i kväll kommer nog att kosta oss en plats i semin mot FBK. För vem skall nu stå hemma mot HV på lördag?

Hade man kört med Åkelund i kväll och torskat hade Backlund varit het på lördag, vid vinst hade hade det blivit ett lyxproblem. Nu vete faen
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
kidcox: Du resonerar som om säsongen skulle vara över om vi slår ut HV. Det kan vara mycket kvar . Naturligtvis kommer Backe att stå fler gånger.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Då tackar vi Backe för denna säsongen ett klart godkännd insats med tanke på förutsättningarna.
Tror och hoppas att detta var Challes sätt att ge Backlund en sista chans att visa att han kan spika igen en match han också.
Nu får han lämna över förste spaden till Åkerlund som har två matcher på sig att lyckas med att spika igen fullständigt.
Nu tar vi dom på Lördag,forza Timå!!
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Bigthelin: Men snart sitter den:D
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Rooster23: jo det borde nog stått 1-1 kan man tycka.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Måste ge cred till HV:s webradiokommentatorer. Pålästa och opartiska.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Tycker vi spelar bra o tror spelarna känner de också, vi kommer vinna detta.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Rooster23: Fan...Vi måste sätta lägena!
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Rooster23: Fanken...jag tycker att vi spelar bättre idag. Synd bara att vårt pp suger hängballe
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Ann: Inte utvisning igen. Måste hålla oss på banan för att kunna kvittera.
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Nä fan! Nu åker snart Dunken fram!
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
knappast utvisning
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Rooster23: Upp i krysse efter en studs in i slottet typ..
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Kattgubben: Faan vad nära. Kan någon berätta om målet?
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Kattgubben: Ja de där stolpskottet va ineg kul hehe
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Helt sjukt! Hur är det ens möjligt?
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Kenta märkbart nervös :D
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
kidcox:

jag håller helt med! Det är ju fan en gåta så in i helvete att han plockar in backe in för dagens match....
vet ej om backe har gått ner på challe allt för många ggr nu och har en motiverad hållhake där.. men ska man inte ställa in laget som spelar bäst så är det väl helt jävla onödigt att värva spelare till laget.... då är det väl bara att plocka spelare för att fylla ut laget med massa polare ist för proffersionella idrottsmän.

nä det är inte backe det är fel på.. Det är challe som inte har en susning om vad han gör.... Åk tillbaka till djurgårn där det finns mer polare att kramas med. för det funkar inte så när det gäller slutspelshockey.

0-7 igen? om inte backe utcecklas fortare än challes finna på näsan så kommer detta inte sluta bra.....
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Boorken om målvaktsbytet ikväll:

"Timrå väljer att byta målvakt igen. Ut med Magnus Åkerlund som storspelade i går och in med Johan Backlund. Hur tror du att Challe Berglund tänker?
- Jag misstänkte att han skulle göra så, det skulle jag också ha gjort. Nu har han Åkerlund i absolut högsta självförtroende och genom att inte spela honom sparar han honom i det självförtroendet. Samtidigt så går Johan Backlund, som är den ordinarie förstemålvakten, in nu och vill visa att han är lika bra. Han är mentalt jäkligt triggad i kväll så det tycker jag är ett smart drag."
Kommentera

Sv: Åkerlund vs Backe
Maggan: Jag tror att Åkerlund är beredd att TA hjälteglorian och jag tror inte att backe kan göra någonting åt detta. Jag förväntar mig att detta slutspel blir det officiella tronskiftet på målvaktssidan.

Mindgames eller ej, jag har hellre en målvakt i kassen som spikar igen, än en som släpper 11 puckar på två matcher (Håller iofs med Andersson i att han inte fick mycket hjälp den matchen). Dessutom handlar det där om att skjuta in sig på målvakter knappast mycket mer än att skjuta högt eller skjuta lågt. Alla målvakter kan spika igen med en bra dag och vem som helst kan släppa 7 stycken när man har en usel dag.

Mindgames är överskattat, det är hårt jobb och motivation som räknas.
Kommentera

1141763 · »