1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581320 inlägg · 6216 ämnen

Ankskit

381617 · » Till forumet


Sv: Ankskit
Knylan:
Håller med, sedan måste ju någon fatta besluten också, alla värvare kan misslyckas ibland, Timrå har lyckas bra under åren.
Att med stram budget lyckas så bra är ju KANON.

Timrå IK är dom bästa.
Kommentera

Sv: Ankskit
Teamrå: Jo precis. Hur kan en sportchef bara våga att använda sig av sina goda kontakter? Låter ju helt förkastligt! Fy Nubben!

Hade allt gått till som det tydligen borde så skulle alltså Nubben själv ha åkt över till pajashattslandet och spanat in Hirsch och Manderville för TIKs räkning.

Nä men seriöst, du låter ju som Helg Ernest i resonemanget. Eftersom Sami Kapanen inte har ett dugg annat att göra så var det väl han som gav Manderville kontraktsförslag och styrde upp boende med mera också. Amen.
Kommentera

Sv: Ankskit
Rinken: Håller med, sen kan man ju undra vem som värvar spelare till Timrå.. jag menar Hautamaa fixade väl Krykov , Kalle K & Toni K
Bröderna Kapanen fixade väl Manderville..Hirsch kom ju via Dahlén så då återstår Hagos, bra, Jäger mindre bra.... Sundin....

Nåja. Timrå IK engagerar det syns inte minst här i GB

KOM IGEN NU TIMRÅ IK
Kommentera

Sv: Ankskit
Acke H-sand: bra sagt. ja det här kommer inte att gå långt som det är nu iaf... kenta måste göra något åt det...
Kommentera

Sv: Ankskit
Rinken: Han menar inte att dom inte har någon målsättning utan att dom tar en match i taget.
Kommentera

Sv: Ankskit
Skarin: Det håller jag med om. Sedan kan man diskutera hur Nubben har skött sitt arbete egentligen. Man gick in i seriestarten med en forward- och backplats öppen, inte ett komplett lag med 4 femmor. Att satsa på juniorer är positivt, men då gäller det att det finns minst 3 jämna kedjor i laget. Som jag ser det finns inte en junior i de egna leden som kan axla vad ett elitspel innebär. Hansson får inte mycket uträttat och varför herr Jäger värvades är för mig ett tecken på total handlingsförlamning av klubbledningen när inte Pasi valde oss.
Trodde man verkligen att Pasi skulle signa ett kontrakt till slut?

Om vi går till slutspel så har vi ingenting där att göra. Med det kramaktiga spel som stundtals visas åker vi ur direkt.
Att sedan Kenta uttalar sig i media om att Tik inte har något poängmål på dessa matcher (5st) inför Sweden HG förstår jag inte att man som ledare kan säga. Har man inga mål, vad ska man då sträva efter?
Kommentera

Sv: Ankskit
Timrå kommer få det väldigt tufft att gå till slutspel om ingen ny back ansluter till truppen.
Sedan att vi inte har någon målskytt känns väl heller inte så kul.
Men man måste börja bakifrån......så att säga...
Kommentera

Sv: Ankskit
zigge:
Hmmm...det blir inte Luuuuleee..Moodoo eller Löven..

det blir Leksand...och det blir 7 raka..
Kommentera

Sv: Ankskit
gud: Grattis!!! Vilka möter Ni, o Store Gud?
Kommentera

Sv: Ankskit
zigge:
vi är i final...loooovar...
Kommentera

Sv: Ankskit
matsby: Annat ljud i skällan idag, än för en vecka sen! Då var Ni ju praktiskt tagit i Final. Fort gåre, dåre går!!
Kommentera

Sv: Ankskit
Acke H-sand: Jag tänkte bara att om vi skall plocka upp en spelare från de egna juniorleden, ligger väl Sjöström närmast till hands.
Kommentera

Sv: Ankskit
Kevin O Shea: Sjöström spelar visserligen men Lodjuren, om än med lite istid. Har sett han i några matcher där visade upp hyfsad teknik men vägde alldeles för lätt. Tror han ganska lätt skulle bli bortplockad av motståndarna.
Kommentera

Sv: Ankskit
Kevin O Shea:
det jag är orolig för är att TIK inte visar upp den där skärpan som behövs, det gick bra mot MoDo hemma, men det var för att MoDo var riktigt dåliga då.
Det finns ingen idag som kan/törs transpoertera in pucken i zonen, man slår ner den i sarghörnet, en gubbe åker efter och dom andra byter,,så känns det som.
Börjar inte Gunno, mackan och carlsson att producera nu så missar vi slutspelet och förhoppningsvis så är säsongen över med det.
Kommentera

Sv: Ankskit
matsby: Håller med där. Och som det känns nu är det bara knätofsarna som känns sämre än oss. Övriga lag ex Södertälje Brynäs, Malmö, Luleå håller minst samma klass som oss. Så varje poäng framöver kommer att bli livsviktig i kampen om slutspelsplatserna.
Bara hoppas att Krykov, Manderville och Kapanen kan få lite mer hjälp av de övriga spelarna, för just nu är dessa tre i en klass för sig.
Kommentera

Sv: Ankskit
JimmyH: Är inte Mikael Sjöström utlånad till kattkräken, han skulle väl i så fall kunna ta en plats i en fjärdekedja med ca 8-10 minuters speltid per match?

OK, vi är inte "fast" förankrade på sjätteplatsen, men det känns inte som att både Luleå, MoDo och Brynäs, alla skall börja tokvinna sina matcher samtidigt som Timrå förlorar hela tiden.
Slutspelet känns mer troligt, än att vi missar slutspelet...
Kommentera

Sv: Ankskit
matsby: Men ändå så bör det räcka med 9-12 poäng för att det ska bli slutspel, vi har ju trots allt 6 av 10 på hemmaplan, där vi visat upp ett bra spel på slutet.

Söndagens match blir lite av nyckelmatch, vinst där och jag tror vi sprintar mot nytt slutspel, förlust och det kan bli väl mycket tänka, särskilt om Brynäs knappar in.

Vore ju förjävligt om vi missar slutspelet till förmån för Brynäs som vi visat oss vara bättre än gång på gång.
Kommentera

Sv: Ankskit
Kevin O Shea:
Bra skrivet,,men en synpunkt "fast förankrande" på 6 platsen?
30 poäng kvar att spela om, vi har 13 poäng ner till kvalserien just nu,
6 poäng till missat slutspel, det kallar jag inte "fast förankring"
Kommentera

Sv: Ankskit
Kevin O Shea: Ja helt sant. Håller med dig helt där.

Timrå måste lyfta upp spelet rätt mycket i de kommande matcherna för att ta sig till slutspel. Vi har det laget vi har och det är bara att acceptera. Det finns mycket kvalitéer i det laget vi inte får ut. Kanske är killar som Nordgren, Carlsson, Matthiasson mfl tröttkörda då vi haft för lite spelare att gå runt på.

Angående juniorer så borde Johan Jonsson gå före Jesper Jäger bland backarna. Men de 6 backar vi hade på isen vi hade igår är de 6 bästa vi har.

På Forwardssidan så ser det mer bekymmersamt ut. Niklas Nordgren är lättläst av motståndare då han bara fastnar i hörnen hela tiden. Han skulle behöva få göra ett mål. Valeri Krykov och Kent Manderville är helt i särklass bland våra forwards just nu. På juniorsidan vettesjutton om vi har någon tillräckligt bra forward att plocka upp. J20-laget har ju inte direkt gjort många glada denna säsong.
Kommentera

Sv: Ankskit
Kevin O Shea: Det var nog det bästa som skrivits idag.
Kommentera

Sv: Ankskit
Kevin O Shea: Tror också det blir svårt att hitta en ev spelare, men skulle chansen dyka upp skall man ta den om man bedömer att spelaren tillför laget något.
Johan johnson borde få spela lite mer på Jägers bekostnad-dock inte i par med Hansson natuligtvis. Skulle vara perfekt att få spela in han i laget inför kommande säsong, man har inget att förlora!
Kommentera

Sv: Ankskit
Acke H-sand: Nu har vi spelat 80% av serien med reducerat antal kedjespelare, personligen tycker jag att det känns fånigt att börja värva spelare nu när serien snart är slut.
Det vore skillnad om vi kämpade för vår existens i elitserien, men just nu ligger vi fast förankrade på sjätteplatsen.
Vad gäller backarna, så självklart skall Jäger bänkas - och varför inte ge Johan Johnsson speltid?
Vad skall ett nyförvärv tillföra laget nu? Jag anser att om man skall värva en spelare när det återstår tio matcher av serien, plus ett par matcher i ett eventuellt slutspel, då skall det vara en spelare som gör skillnaden mellan att åka ut i kvarten och att spela sm-final.
Om du ursäktar mej så tror jag inte den spelare finns att tillgå.
Leksand satsar på en fransman - lycka till ! Skall vi värva, skall det vara kvalitet, och inte vårvande för värvandets skull.
Nä, skicka in en junior i fjärdelinen så att vi kan gå runt på fyra hela femmor de matcher som återstår, och satsa pengarna på nästa säsongs spelarförstärkningar - de kan behövas.
Kommentera

Sv: Ankskit
Frella: så vi iaf kan gå på fyra kedjor ska det vara...
Kommentera

Sv: Ankskit
Acke H-sand: Lär inte vara alltför lätt att hitta nåt bra i backväg såhär sent, bättre att inte värva än att värva någon stjärna såsom Niclas Hedberg, han som skulle vara lite som Pasi men mer var som ingenting. Skulle man däremot kunna få någon från IFSH så skulle det vara fint, men de har fortfarande chansen till Play Off spel och vill väl inte släppa någon nyckelspelare, vilket jag har förståelse för.

Bättre att spela klart säsongen med den befintliga truppen än att risker ekonomin med en panikvärvning såsom Leksand nu gjorde med Rozenthal. Eller som vi gjort ett antal ggr.

Slussa in en junis i fjärdekedjan så vi iaf kan gå på fyra femmor och avlasta någon gång ibland.
Kommentera

Sv: Ankskit
Ambroo: Vi kommer knappast att kunna värva oss ur denna kräftgång. Våra naturliga målskyttar vaknar förr eller senare.

Jag välkomnar en eller ett par spelare om Nubben hittar dem. Hittar han dem inte kan vi lika gärna låta bli. Dumt att chansa med det utgångsläge vi ändå har. Sannolikheten att hitta en "dark horse" är rätt liten varför jag tycker att vi ska köra på med det manskap vi har. Bättre då att fokusera sig på befintligt lag och göra det bästa av situationen.


Timrå Ik anno 2003/04 är likt förra upplagan rätt begränsad i vad de kan göra, rent ekonomiskt. Men med elitseriens lägsta budget måste man beundra laget som sådant. Vissa kräver Nubbens avgång trots att vi ligger på en "rätt" betryggande 6:e plats. 4 points ner till 7:e plats (samt en massa mål). Ett stabilt elitserielag är föreningens mål. Som det ser ut idag har man defintivt lyckats!
Kommentera

Sv: Ankskit
260kg kärlek: Det tycker jag är ganska uppenbart efter de två senaste matcherna... Det har du rätt i men visst skulle det behövas en målskytt, Nordgren har tappat det mesta i självförtroende för att inte tala om Mackan som sett sällsynt tam ut! När laget spelar sin bästa hockey är det inte många som rår på dem så potentialen finns helt klart... Att man ska gå hela vägen denna säsong var inget man kunde räkna med men ett slutspel ska man bara kunna nå, allt annat är under all kritik. Jag har sett samtliga lag på den nedre halvan och det är inte ett dugg bättre än TIK!
Kommentera

Sv: Ankskit
Ambroo: Bra att du tog upp just det. Är inställningen fel så säger jag inget om det. När det däremot börja tuggas om en massa nyförvärv blir genast situationen annorlunda. Det är en sak att ingjuta mod och jävlar anamma i ett lag som har potentialen men inte visar det. Det är något helt annat när vi börjar spekulera i andra spelare som ska byta ut de som inte håller måttet.
Laget är fortfarande rätt färskt i elitsammanhang och måste få mogna till sig. Att laget lyckades nå en semifinalplats förra året är inget som med automatik innebär samma resultat i är.

Men visst, precis som du antyder, har jag och säkert fler väldigt svårt att se laget om de inte ger 100% i varje match.
Kommentera

Sv: Ankskit
260kg kärlek: Jo men man ska kunna kräva det av det här laget, de sitter inne med kunskapen och skickligheten för att lyckas! Det är i inställningen det brister, det gäller bara att de inser det innan det är för sent! Att slå sej för bröstet som det gör nu håller inte, det är nåt Bulla och co sysslade med på sin tid och vi såg juh hur det gick...
Kommentera

Sv: Ankskit
Acke H-sand: Jag minns tillbaka, inte alltför många år, då vi harvade på i superettan, play- off och allt vad det hette.
Jag konstaterar att det är "rätt" angenäma problem vi har idag. SM- slutspel eller inte. Kraven har ökat, helt klart.
Kommentera

Sv: Ankskit
Dream Team: Med rätt summa pengar kanske man kan få över nån av lodjurens backar. Tänker framförallt på Johan Svedberg. Skulle definitivt inte göra bort sig
Kommentera

Sv: Ankskit
Acke H-sand: Ja, du resonerar klokt om det mesta du tar upp och jag kan egentligen bara hålla med. Men förvänta dig inga stordåd, jag säger det...

Välkommen in i verkligheten!
Kommentera

Ankskit
Det här liknar snart ankskit! Vad gäller backbesättningen måste ngt göras, och det snart! Till att börja med måste en gång för alla Jäger plockas bort. Bara att inse att han ej håller elitserieklass. Vidare måste man jobba hårt för att få en till back till ett ev slutspel.

Vad gäller forwardsbesättningen måste minst en forward till skaffas inför ett ev slutspel. Sen måste herrar "Mackan", "Robban" och Nordgren komma igång med målskyttet. Skall man ha ngt att göra i ett slutspel krävs det att dessa börjar göra mål igen!

Som det känns nu blir det respass i en kvartsfinal oavsett vilket lag man möter.

Kan man dock få in några nya spelare och därmed gå runt på mer folk så man kan hålla bättre fart, plus att målskyttarna(jag kallar de än så länge för det) kan börja göra mål igen finns det dock hopp om att kunna bjuda upp i en ev kvartsfinal.

Som helhet är jag nöjd med Kenta men önskar ibland lite mer handling från hans sida under matcherna.

Hoppas dock fortfarande på ett slutspel och ett roligt sådant. Att det sen skall gå lika bra som ifjol känns dock inte troligt då TIK var grymt bra. Laget var bredare då och med förluster som framförallt Lind, Åkerblom och Jindrich kan man bara inte begära amma klasspel, men man kan ju hoppas...
Kommentera

381617 · »