1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581748 inlägg · 6215 ämnen

Bakgårdsvärvning

282701 · » Till forumet


Sv: Bakgårdsvärvning
250kg kärlek: Själv har jag knappt fattat vad som swichade förbi den senaste säsongen. Tydligen var det en semifinal som loosades mot Frölunda. Låt oss dock återgå till de tidigare förutsättningarna och låtom oss vara tacksamma om nytt kontrakt i elitserien kan ordnas. Ödmjukhet är ett nyckelord.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Var placerade du Timrå IK säsongen 2002/03? Det var rätt mediokra namn som presenterades inför säsongen. Lägg därtill att Zäta lämnade truppen. Vad fanns kvar? I princip ingenting. De flesta supportrar (vill jag påstå) var väldigt osäkra vad laget kunde prestera. Expertis och övrig media likaså. Vi blev placerad så jävla dyngsist som man kan. Känns lite likadant nu.

Jag tror inte att vi kan förvänta oss samma kanonsäsong igen. Med en hel del tur men också en stor portion skicklighet lyckades vi med bedriften att spela semifinal. Vi får inte ha samma höga förväntningar i år igen. Låt oss i stället bli ett etablerat elitserielag först. Sedan kan vi sikta mot högre höjder.

Sydkraft som sponsor är ett steg i rätt riktning. Tuffare försäsongsträning likaså.

Jag minns hur Nubben berättade om det rätt överdimensionerade bonusavtalet klubben slutit med spelarna OM det skulle bli slutspel. Nu blev det så. Kanske en 5, 6, 7:e placering varit bättre?! Det blev semifinal i år, då skruvas förväntningarna upp såväl bland supporters som expertis.

Låt oss vara glada över den säsong som varit.
Med tanke på Nubbens klockrena värvningar 2002/03 kanske vi ska stötta honom istället.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
abcdef: Japp, men ändå bor alla vi exil-norrlänningar här i hufvudstaden ändå och uppenbarligen har inte det här med att en lönesänkning kan kompenseras av en boendekostnadssänkning slagit oss...
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Redax 2: Bor man i stockholm eller götet så kostar det minst dubbelt så mycke å köpa hus plus att hyrorna lär va mkt högre så de e ju inte säkert man får mindre pengar över ifall man får en lönesänkning i de fallet
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: "...och din mamma!" ;) *tar plats i sandlådan*
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Frågan är som sagt hur mycket lönesänkning de vill offra för att få spela med Timrå? Bor man i typ Götet eller Stockholm och skall flytta ut på landet och dessutom för besväret få en lönesänkning måste det vara enormt bra hockey som väntar...

Alla som jobbar kan ju roa sig med att fundera om de skulle jobba kvar på sin arbetsplats om de fick en lönesänkning. Trots att jag trivs utmärkt så ligger min nedre gräns för att jobba tämligen nära den faktiska lönen...
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Johan J: Kolla under fliken "penning kåta hockeyhoror" där finns säkert Martin Lindman och hela LHC:s trupp !!
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Redax 2:

Vilket inkomstslag skall jag koncentrera mig på? Tjänst, näringsverksamhet eller kapital?

Kan tänkas gynnsamt att ta en penningstark investerare och knyta honom till regionens stolthet.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Redax 2: Har man som Timrå haft en succé säsong borde väl några spelare som är etablerade i elitserien vara nyfiken att komma för vi har även blivit hyllade för våran glad och offensiva hockey och det betyder säkert mer för en del än det som kommer i lönekuvertet varje månad.

Kom ihåg vad Pasi P. sa när han lämnade TIK för något år sedan - det var Timrå och ett par till klubbar som bara spelade attraktiv hockey, elitserien var för tråkig och def. inriktad !!
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Johan J: "Han stannade kvar när de andra gick ut och åt, och så snart han blivit ensam tog han fram sin specialsäck. Byrådirektör H. K. Bergdahl, Oscarsvägen 30, taxerad inkomst 67 500 kronor. Åkte tillbaks i specialsäcken. Sammalunda skedde med alla paket vilkas adressater hade en taxerad inkomst på mer än 50.000 kronor."
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Redax 2:

Bläddrar i taxeringskalendern...
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Måhända är jag cynisk men är inte dessa spelare mycket svåra hitta? Att en och annan väljer spela sista säsongen i sin moderklubb eller stannar kvar trots feta anbud från Stora klubben är en sak men i övrigt? Den sportsliga biten kan förvisso vara värd några tusenlappar men det lär nog inte betyda så mycket om månadslönen ändå är i nivån 100 lakan. Rätta mig om jag har fel men spelarna är trots allt yrkesmän som går till den som om inte betalar bäst så i alla fall håller en någorlunda nivå...

Nä, antingen har vi 100 lakan eller inte. Har vi inte det (vilket vi inte har) föredrar jag en mindre satsning på unga/gamla, hungriga spelare (Jäger känns helt rätt i det konceptet...) för 50 lakan än att vi skulle trolla fram mer pengar via lån eller så och göra som Södertälje, betala 100 lakan och likt förb få en spelare som förvisso är etablerad men ändå bara presterar hockey värt 50 lakan...

Men OK, känner Ni någon som normalt kostar och presterar 100 lakan men vill spela för 50 "bara för att det är Timrå" så skall vi givetvis värva honom...

(Alla priser är f.ö bara hypotetiska exempel. Jag vet inget om vad spelare tjänar i verkligheten..!).
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: "Det jag menar är han måste kunna försöka locka hit sådana spelare som inte bara tänker på pengarna i första hand utan tänker mer på den sportsliga biten."

Tror du inte att han försöker göra det, då ?
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse:

Stjärna eller etablerad spelar ingen roll. Smakar det så kostar det. Trots att Jindrich inte lyfter lön längre kan vi anta att de spelare som skrivit nya kontrakt troligtvis höjt sina löneanspråk och på så sätt kollektivt bidragit till ökade kostnader för spelartruppen. Löneutvecklingen är naturlig. Dessa spelare har etablerat sig vilket talar för större lönekuvert. Vad du glömmer är de framsteg spelarna gör under säsongen. De höjer sitt marknadsvärde för varje skridskor skär vilket i sin tur leder till ökade omkostnader för klubben om de vill behålla dem.

Timrå har inte ekonomi att värva elitserieetablerade med det regelsystem för övergångar som finns idag.

Sist men inte minst. Ett kryddat kontrakt betyder inte nödvändigtvis sportslig framgång. Betrakta Linköping kontra Timrå nyss avslutad säsong. Timrå slogs trots Elitseriens billigaste spelartrupp i toppen av tabellen mot lag som Färjestad och Västra Frölunda. Linköping å andra sidan trevade och var ner i kvalserien och harvade trots ett betydligt dyrare spelarmaterial.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Nej givetvis inte, men Martin Lindman må kanske ha varit en av ES mest överskattade backar oxå.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Johan J: Jag sa inget om stjärnspelare utan etablerade spelare.
Det jag menar är han måste kunna försöka locka hit sådana spelare som inte bara tänker på pengarna i första hand utan tänker mer på den sportsliga biten. Vad beträffar ekonomin så känns årets trupp betydligt billigare än den ifjol tänk att Jindrich med sina 100 lakan i månaden har försvunnit samt att man hyr Sundin.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Frella: Så du tror alltså att Jäger kommer att spela i landslaget nästa säsong!! Dags att vakna nu vá ?
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse:

Etablerade spelare kostar betydligt mer än de spelare Nubben tar hit. Hade klubben haft ekonomi att fylla upp var lagdel med stjärnspelare litar jag på att Nubben gjort det också. Han gör ett fullgott jobb utifrån de ekonomiska förutsättningar han jobbar efter.

Den risktagning du förespråkar har urholkat många klubbar. Är det värt att sätta sin existens på spel som Björklöven och Linköping gjort?

Till alla furier som beklagar sig över Nubbens prestationer. Gå till banken och försök övertyga kamreren om ett lån på 1 000 000 kr för en begagnad Rolls Royce. Timrå fortsätter i Skoda hur som helst...
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Kasparov: Jäger tror jag inte är något sämre än vad Lindman var, och Jinman tror jag är minst lika bra som Koivunen. Är väl bara Åkerblom som skulle haft en ersättare ledarmässigt. Spelmässigt så är nog Hagos eller den sista forwarden som inte är klar minst lika bra.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Frella: Lindman och Koivunen var ju större namn än de som värvats i år. Och då tog man också hit Krykov och Åkerblom.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Bra skrivet, kunde lika gärna vara mina egna ord.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Daniel L: Du jag kommer ihåg när det senaste bomben ramlade ner. Eller atombomben som den också kallades. Det visade sig vara att sydkraf skulle sponsra arenan. Det kallar jag en nyårsraket på sin höjd.

Om detta också visar sig vara en nyårsaket blir jag mkt besviken!
Samma sak om det visar sig vara Pasi, det är ju ingen bomb direkt.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Västrabo:
Enda kommentaren..lär av fiasko bygget
Linköping,,stora namn betyder inte succe...
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse:
undrar om du vet vad du snackar om?
det är ju i defesiven dom är bra du räknade upp.
men sämre framåt.
ge dom chansen så ska du nog få se
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Du har rätt i en del påståenden, saknar också det där RIKTIGA supernyförvärvet.Känns som värvningarna är mycket på chans,kan det lyckas en säsong till? Tveksamt tror jag, men vi ska ju komma ihåg också att " Nubben " inte har så stor plånbok att röra sig med som de stora klubbarna.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Hur många av de spelare som togs hit säsongen som gick var klassade som kanonlirare då? Sjögren, Wallenberg, Koivunen, Lindman tex, hur jävla fantastiska verkade dom förra försäsongen här på HS? Med försäsongsträning och en ny röst i båset hade vi säkert sluppit KS 01/02 också. Jag tror iaf hyffsat på detta, men tror inte på nån 3e plats igen direkt, men iaf en respektabel placering.
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Lugn du bara, om några veckor eller månader kommer den riktiga bomben att falla ner i TIK:s trupp, kanske en av tidernas bästa nyförvärv som Timrå någonsin presenterat!fortsättning följer...
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Här följer lite mera fakta om vår nye back.. Välkommen!!!!
Kommentera

Sv: Bakgårdsvärvning
Tjosse: Du var mig en pessimist! Skall försöka komma ihåg ditt inlägg när serien har gått 25 omgångar. Då skall jag påminna dig va du sa i maj. Trust me!
Vad gäller laget för kommande säsong finns en klar positiv linje.
Detta syns främst på åldersammansättningen. Undantaget då är Jäger som håller ungefär samma ålder som de som lämnat.
Känn dig välkommen Jesper!
Kommentera

Bakgårdsvärvning
Det var en gång en sportchef som försökte värva ishockeyspelare till sitt lag, han hade lyckats så bra säsongen innan att han blev årets ledare i svensk ishockey och trodde sig ha klart med den fantastiska trupp han var chef över.

Men så trillade dom av pinn en efter en och det var dags att värva nya spelare till nästa säsong, han började att söka i Finland efter nya spelare för det hade ju lyckats så bra förut men det var bara det att han hade en duktig fd spelare som stod för scoutningen då och han hade slutat nu så där fick han inget napp.
Då forsatte han till England, Europas hockey bakgård och hittade en spelare där till sitt lag, sedan forsatte han till div 1 och hittade tre st spelare han tror mycket på inför framtiden.

Det roliga med just den här sportchefen är att hans lag gick jättebra förra säsongen och dom stod för en sensation i svensk ishockey genom att ta sig till semifinal helt otippat och hela Sverige strödde superlativer över laget men när väl säsongen var över och man skulle försöka att värva ETABLERADE elitseriespelare till laget så ville/kunde inte sportchefen locka hit dom.

Varför ? besitter inte sportchefen på bättre kontakter eller är han inte tillräckligt bra att få hit ETABLERADE spelare från elitserien, som det känns nu så är man inte ens säker att man slipper kvalspel nästa säsong, det räcker bara med att titta på vad vi har på backsidan Jäger, Halvard och Sanny är inte tillräckligt bra, det är i defensiven vi kommer att få problem nästa säsong.

Hoppas jag får fel och att TIK gör en kanon säsong till !!!!
Kommentera

282701 · »