1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582466 inlägg · 6215 ämnen

Challe ska bort!

1077663 · » Till forumet


Sv: Challe ska bort!
73Sjöbba:

Tränarbyte hit eller dit, nu är det inte tränarna som är på isen och gör jobbet. Om spelarna underpresterar är det både spelarnas och tränarens problem. Avgörande är om materialet håller tillräcklig klass och att det finns vilja och lagmoral att komma tillbaka, om Challe har spelarnas förtroende och om det fungerar i truppen. Har han inte spelarnas förtroende är han körd och då kan han inte fortsätta. Men där är vi inte nu ?

Om det har jag ingen insyn, men nånting är inte bra och det beror inte enbart på skador. Historiskt brukar det synas ganska tydligt vid den här tiden på säsongen hur det ska sluta, så prognosen är allt annat än gynnsam. I ett läge som detta brukar det predikas hårt arbete , köpa nytt lag går inte, så det är nog bara att borra ner skallen och köra på. Tyvärr verkar rapporterna från helgens aktiviteter inte tyda på någon större insikt hos spelarna. Känns som om det vore läge att ta tag i detta och rensa luften ? Det är väl nu Challe ska visa om han är en tränare som vill och kan eller om det bara är munväder.

Och sist men inte minst, vem skulle man ta in ? Pelle Bäckman, Roger Melin, Leif Boork ? Låter lite som bäst-före-datumet gått ut där.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Det kan ju vara så att Challe "fått slut på bensin" och behöver fylla på.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
73Sjöbba: Jag tycker att debatten om tränarbyte gått lite väl långt.
Men om jag ska lämna ett avtryck i denna disskussionen så blir det detta:

Det finns ju faktiskt två tränare i båset... Låt herr Nygårds ta över rollen som förste coach ett tag. Felet kanske inte sitter i själva coachningen.
Det kan ju faktiskt vara personen bakom detta som behöver lite andrum.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Här hittade jag en gammal tråd.

I tränarfrågan så känner jag mig tveksam. Om nu Challe inte lyckas få harmoni i laget så kanske det vore läge att byta ut honom. Många skriver att det blir ingen skillnad med ett tränarbyte, men i det här fallet tror jag det kan göra skillnad.

Challe verkar vara en tjurskalle och det verkar även Jonte vara. Om 2 tjurskallar stretar åt varsitt håll kan det bli jobbigt.

Kanske lika bra att göra sig av med bägge tjurskallarna.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
250kg kärlek: Diskussionen som gått gällande Charles har ju varit den mest enögda någonsin, skrämmande att folk inte kan ha den minsta distans till TIK. Han tippade (!!!) laget som sagt sist inför säsongerna 01/02 och 02/03, samtidigt tippade han att Peo Larsson skulle bli den första tränaren att få sparken inför 01/02. Vi kom som bekant dyngsist 01/02, och Peo fick väl dra där i november någon gång.

Helg Ernest: Jag skulle kunna tänka mig att dom personer du talat med om möjligt är ännu sämre insatt än vad du är, så ta det lugnt.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Skarin: En tränare/coachs betydelse är en "aning" överskattad tycker jag.Så det blir nog bra med Mr Charles
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
250kg kärlek: En mycket stark bidragande orsak till varför han lämnar DIF är ju att han känner sig mogen att bli huvudtränare. Det fick han bli hos oss.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Skarin: Nej, jag är övertygad om att de ledande i Timrå IK, en av de stora föreningarna i svensk ishockey, är mer professionell än att man tar åt sig av vad någon säger om ett lag i media. 

Jag vill hellre vända på det hela och ställa frågan: varför väljer Challe att skriva på för Timrå IK, med tanke på hans status i Djurgården? Challe är aktad i Djurgårdens organisation och det fanns många som blev ruskigt besviken när det var klart att Challe skrivit på för Timrå. Så mycket bättre betalt tror jag inte han fått i Timrå, något som väger tungt när man väljer arbetsgivare.

Jag tror föreningen vet vad de gör. Jag är övertygad om att Challe vet vad han pysslar med. Timrå IK som förening har mycket större förutsättningar, på kort sikt (3 år) att lyckas än t.ex. Djurgården.
Challe är en vinnare, Timrå IK passar bra.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
250kg kärlek: Jag tror t.o.m. att ledningen knappt uppfattade Challes kommentarer och tippning som särskilt hårda och jobbiga för klubben. Inte särskilt konstiga heller för den delen. Nypa salt kalas det.
Det är mer annat folk som hakat upp sig på detta.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Skarin:
Minns att han tippade oss sist 2002/2003 men efter ca 15 omg bad han om ursäkt i TV samt i tidningen "Hockey" för sitt dåliga tips o hyllade då Timrå (har kvar artikeln till o med) så inte tror jag han alltid varit sååå hatiskt som lillgrabben här skrivit i sitt inlägg.

Jag tror mkt på Challe, har förhoppningar på att han är en mer "aktiv" coach vilket var något som saknades hos Lill-Kenta,
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Skarin: Många var de som inte gillade Challes rätt syrliga kommentarer på den tiden. Men jag håller med dig. Ska detta ligga till grund för en bedömning huruvida Challe är en bra eller dålig tränare är det lustigt. Ledningen i Timrå IK har i alla fall glömt alla utspel från Challe. De ser tydligen kvaliteér hos honom som gör att de tror på Berglund. De har mitt fullaste förtroende.

Det jag minns mest från Challe var hans hot (jag kommer inte ihåg om det senare blev verklighet) om att anmäla Manderville (tror jag det var) efter en tuff närkamp vid sargen i en match mot just Djurgården. Jag tyckte att det mest var fånigt av Challe att hota med en anmälan.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Skarin:

Ha ha ja vad ska man säga, att inte folk kan skilja på hans roll som expert där han ska tycka till och gärna komma med åsikter som upprör och hans roll som tränare är ju lustigt.

Klart är ju att han inte skulle gå till klubben ifall han inte trodde på dom och det dom gör. Så att han skulle ogilla timrå och sedan skriva på för dom är ju inte speciellt troligt.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Rytter: Grejen är ju att det inte är det här med att Challe saknar meriter som tränare som gör att vissa här inne spyr över honom. Utan för att han tippade oss sist någon gång (han tippade rätt) och hävde ur sig någon negativ kommentar om Timrå IK.

Fantastiskt vilket folk det finns.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Kan ju till viss del förså alla som är skeptiska till Challe. Han har ju inga meriter som är värda att tala om, och är ju ett oprövat kort i es.

Men å andra sidan, är det bra att lite nya "unga" tränare får chansen så att det inte är samma gammla vanliga som bara roterar mellan klubbar.

Facit fås som sagt nästa säsong när vi ser hur han presterar, men det kan ju knappast vara lättare att som en relativt oerfaren tränare ha en väldigt ung trupp till sitt förfogande.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Helg Ernest: Facit har vi om tre år. Tidigast.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Helg Ernest: Valet av tränare är gjorda av personer som säkert är mer insatt i hockey än vad dom du påstår idiotförklarar oss är.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
mikenomad:Mellan Luleå till Karlstad får jag alltid frågan hur i helvete Timrå kan ta Challe som tränare.
Så nog är denna tråd befogad. Tydligen bara närmast sörjande som assepterar valet. Resten idiot förklarar oss.
Jag är benägen att hålla med.

Men - Den som lever får se. Facit har vi om 11 månader.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
mikenomad: Pajasåsikter och är också åsikter. Ordet är fritt. Sluta svara i den istället så försvinner den automatiskt.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Snälla, kan ingen moderator städa bort den här pajastråden??
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
htikare: Nemas problemas ;-).
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Sune: Det där med Löven vore nog det bästa för hans del. Han gjorde en hyfsad säsong i TIK.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Klart som korvspad att Challe ska bort! BORT!!!
Men du glömmer en liten detalj: han ska hit först, HIT!!!
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Men snälla! Hur kan ni ta inlägget på allvar? Uppenbart oseriöst... Upphovsmannen är nog dock besviken på att det inte blev mer hetsiga reaktioner.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
El Aka Ali:

Men Svedberg då?
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Har du tänkt tanken att de som ville ha hit "Challe", vände o vred på alla möjliga, tänkbara kandidater. Vilken är bäst för Timrå?
Vilka var det som vände o vred då? Hur länge höll de på? Förmodligen har de lusläst varenda tänkbar tränare i den klassen och kommit fram till "Challe". Han var det bästa alternativet. Bäst av allt var att "Challe" antog utmaningen. Kan lova dig en sak och det är att alla Djurgårdare ser snett på oss Timråiter för att vi "lyckades" få loss honom.
Jag säger som någon tidigare sagt. Det var tack vare "Challe" som Djurgårn fortfarande lirar i ES.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
-Gurra-: ursäkta det var nog "timraiten" som svaret var riktat till...
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
-Gurra-: Man bör väl vara något vidsynt ingen människa är o tycker precis likadant hela livet man tar nya lärdomar, man ser saker från fler infallsvinklar och man har rätt att ändra sig o sina tidigare åsikter..så också Challe.

Hat gammallt groll o dylikt gör ingen glad o gör sig bäst nedlagt.. i papperskorgen...vi har alla sagt något vi ångrat..
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Jag har sagt att jag inte har några höga tankar om Challe Berglund som huvudtränare i Timrå. Men jag har även sagt att jag är villig att ge honom en chans. Det tycker jag att du också ska göra innan du helt förkastar honom.
Har har kanske inte varit helt sjysst emot Timrå alla gånger. Men han gör som Du, han säger vad han tycker och det är något som jag hyser mycket stor respekt för. En tränare som vågar öppna sig på det sätt som Challe gjort genom åren är mycket beundransvärt i mina ögon.

Personligt hat, protestlistor och leta fram gammalt groll från tv-sändningar. Hallå huvudvärk!!! Måste bara få fråga... sover du gott om nätterna??
Jag hoppas innerligt att du inte menar allvar med vad du just skrivit, för då tycker jag synd om dig.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
Simmalugnt: Bra förslag! Hoppas du får rätt.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten:

Det här inlägget borde man skriva ut och sedan riva sönder och låta dig äta pappersbit för pappersbit på guldfesten nästa vår.
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Otroligt dumt inlägg. att du ens orkar komma på tanken att vilja ha bort Challe innan han ens har fått en chans.
Är du verkligen en riktig timråsupporter när du vill sabba för laget innan säsongen startat? Stötta Challe i stället för att klaga.
Jag tror starkt på att Challe kommer att lyckas i Timrå
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Man finner inte ord för ditt inlägg..
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten:

Det var i sudden death vi spöade DIF i vår första elitseriematch på 18 år. Jag har för mig att en viss Zäta låg bakom segermålet...
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Fick detta meddelande från en djurgårdare:

"Jag har jobbat nära Challe och kan lugna er med att ni fått RÄTT tränare. Det var hans förtjänst att DIF inte ramlade ur."
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Men herregud, hur trångsynt får man vara!
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Vad trött jag blir.....
Kommentera

Sv: Challe ska bort!
timraiten: Expert kontra tränare. Känner du skillnaden mellan dom två företeelserna?

Varför hänga upp sig på något som hände för ett par år sedan när Challe roade sig med att agera expert i TV? Om sanningen ska fram hade han ju också ganska mycket rätt i det han sa då...

Det här argumentet är ett otroligt dumt sådant. Challe har ambitioner att bli en duktig, etablerad tränare. Han tar inte ett jobb med ett lag som han hatar bara för att arbeta sig uppåt. Han måste brinna för laget och verkligen vilja åstakomma något. Annars är han ju rökt innan säsongspremiären. Jag är inte ett dugg orolig och tänker inte skriva på någon protestlista innan vi ser vad han går för.

Titta inte bakåt, titta frammåt!
Kommentera

Challe ska bort!
Tja alla tikare!
Ingen kan ju missat att "challe" berglund skrivit på som tränare för Timrå. Nåt jag däremot inte fattar är hur ledningen och framförallt "nubben", ens en gång kunde gå i tankarna att värva han till klubben, än mindre som huvudtränare.

Vad jag vet så finns det ingen levande varelse i den här världen som snackat så mycket skit offentligt om Timrå. Visst vi har ju säkert värvat både spelare och tränare som egentligen hatar Timrå och bara skriver på för pengarnas skull, eller av någon annan anledning.
Men "Challe" slår alla rekord. Under de första åren Timrå var i elitserien, efter återkomsten kan jag inte påminna mej om att han sa mycket gott om Timrå. ALLA och då menar jag verkligen alla andra kommentatorer, bisittare och allt vad man kallar dom har sagt mer gott om Timrå än vad han har gjort.
Visst hade vi ju en del problem med ekonomi, rutin i laget, ojämnhet, osv från början, men det var bara "Challe" som enbart sökte nackdelarna. Jag minns framförallt de matcher vi spelade mot djurgården. Vi har ju av någon anledning haft relativt lätt för dom sedan vi gick upp sist ( ingen glömmer väl första elitseriematchen på 18 år? ;), 3-2 på straffar mot djurgården ;D). Där igenom har vi också vunnit de flesta matcherna mot dom och det var lika säkert att "Challe" skulle sitta tyst, när det började pratas om skillnaderna mellan lagen i matchen, som att solen går upp på morgonen, det slog aldrig fel. Detta gällde ju såklart inte bara djurgårdsmatcherna, utan de flesta matcher då det gick bra för Timrå och sedan var han j*vligt snabb och klaga då det gick dåligt.

Jag är 110% övertygad om att han fortfarande skulle trampa i samma spår om han fortfarande satt i tv-rutan. Någon som vet vart man kan hitta gamla tv-klipp, artiklar och liknande när han snackar skit om vårt kära Timrå?

För mej är det helt orimligt att ha en personlighet som jag hatar, i det lag jag älskar.
Är det någon som hjälper mej att påverka beslutet, med t.ex. protestlistor, m.m.
För Charles "Challe" Berglund MÅSTE bort!! Det finns inte ens några andra alternativ.
Vi gör som på isen, kämpar och sliter tillsammans! Det är då vi är som starkast!
Kommentera

1077663 · »