1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582313 inlägg · 6215 ämnen

Corey Hirsch är en lipsill

446925 · » Till forumet


Sv: Corey Hirsch är en lipsill
geggelundin: Ja, och fackföreningsrörelsen därborta står väl i stort sett och stampar på samma fläck än idag.
Man kan kanske säga att spelarna har samma uppdrag i princip, fast på en lite annan nivå....
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Huge: Bra liknelse med stridstupparna! Och jag antar att man bör se det ur ett amerikanskt perspektiv för att förstå det hela. De skulle dock inte må dåligt av en liten bit av jantelagen.

På tal om fackföreningar så har vi ju just en gammal kämpe i Joe Hill som emigrerade från Gävle till Amerika.. var aktiv i Industrial Workers of the World och dog just på grund av sin kamp för underbetalda.

NHL-Spelarnas fackförening för långt ifrån ett lika ädelt uppdrag.
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
geggelundin: Man måste kanske se det hela i relation till hur man resonerar öht i USA, vad gäller tjäna pengar och fackföreningar t.ex.
Hela samhället därbort är i stort sett uppbyggt på att var man/kvinna är sin egen lyckas smed. Har du chansen att tjäna stora pengar, ta den, och försök dessutom kapa åt dig så mkt som möjligt. Nu generaliserar jag väl en del men det ligger nog mkt i resonemanget.
Fackföreningar motarbetas ju i stort sett av alla som bedriver ngn form av affärsverksamhet, och NHL-ägarna är nog inget undantag.
Våra svenska proffs tar naturligtvis seden dit man kommer, sen kan man ju tycka vad man vill om det.
Men jag håller med om att båda parter borde sansa sig och komma till förhandlingsbordet. Tyvärr tror jag det dröjer länge, om man ens öht kommer till skott. Båda parters företrädare liknar 2 stridstuppar som står och blänger på varandra och ingen vill vika sig. Detta tillhör väl kulturen därborta och ger man sig det minsta tolkas det som att man är svag och en dålig ledare.
Två andra stridtuppar håller ju annars på och mopsar sig, men då på ett annat högre plan (Bush/Kerry)
Mönstret går igen.... :-)
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Huge:

Ja, du har väl en poäng i det, det är väl sådär med den hand som föder en, man vill ogärna sparka den. Hur det än är så är det ju för dyrt att gå på hockey där borta. Kanske lika bra att det inte blir någon säsong så de inte kan råna publiken på mer pengar. Att ägarna tar en för stor del av kakan i förhållande till det dom drar in, okey.. men det är ju sjuka pengar som spelarna tjänar. Båda sidor borde gå ner i lön och se till så att publiken har råd att gå och se hockey oftare. Det är ju dem det är synd om när det väl kommer till kritan.
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
geggelundin: Jämför man med en vanlig Svensson så tjänar dom ju naturligtvis snuskigt med pengar. I så måtto kan jag hålla med om att det är moraliskt förkastligt. Men nu gäller det att se saken i relation till vad de som äger lagen tjänar. Det är ju detta som hela saken handlar om. Ägarna hävdar ju att man tjänar för lite per omsatt dollar i intäkter och att detta fortgått i flera år.
Nu när avtalet skall förhandlas om så hotar man att sparka alla spelare om inget händer. Förstår inte varför man inte redan gjort slag i saken, om man nu blöder så mkt ekonomiskt som man påstår.
Anledningen kan ju faktiskt vara att ägarna mörkar lite grann, dvs man blöder inte riktigt så mkt som man vill få det till.
Spelarsidan hävdar ju t.o.m att ägarna tar alldeles för stor del av kakan.
Säger som vår store Gävleson: "Vem skall man tro på, tro på, tro på..."
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
epa: Daniel Alfredsson är girighetens ansikte utåt! DET har han bevisat åtskilliga gånger......vad han inte minns är att det var i detta land som han fostrades och fick möjligheten att leva på sitt intresse........ordet ödmjukhet har han ännu inte slagit upp i ordlistan!
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Huge: Det är både en lockout och strejk.b
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Huge: Dom är lockoutade pga de inte går med på att sänka sina löner som är sjukt höga. Lockouten är framkallad av girighet. Jag tycker inte de minsta synd om dem. Finns folk som inte ens har mat för dagen och de gnäller över att inte få behålla sina miljoner. När allt kommer omkring så tjänar de stora pengar för att sprätta en svart liten puck i ett nät! Hur roligt det än är att titta på så finns det väl ingen som helst rättvisa i det.

Vad beträffar hemvändarna så är det bara att gilla läget. Det är hockeyligans jobb att stoppa dem, men när de inte gör det så får man väl acceptera att det är som det är och se det positiva. Och det är ju onekligen ett bättre lag. Men även om man gillar spelarnas sätt att lira hockey behöver man inte gilla det som sker med förhandlingarna.

Det finns fram och baksidor på det här.. som läget är när lagen tar in nhl-spelare så måste de övriga göra likadant för att laget ska kunna stå sig i konkurrensen.. att låta bli att plocka in lockoutspelare kan bli ödesdigert för framtiden.. att åka ur elitserien t ex. Brynäs har t ex inget dåligt lag om elitserien skulle spelas utan lockoutspelare... därför är det jäkligt synd. De ställer till med en soppa där borta, och de ställer till med en soppa här.
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Huge: Varför jag skrev om Alfredsson är för att han är en av dom som förhandlar för spelarnas räkning. Man vet ju att han varit lite girig genom åren.
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Swordster: Kul att du håller med. Respekt... :-)
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Huge: Det förstår jag att en brunnäsa tycker...
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
epa: Angående lockouten så har ni väl missat en liten detalj:
Spelarna är LOCKOUTADE, dvs dom FÅR inte spela i NHL.
Strejk är en helt annan sak. Vi har 2 parter som är oense och vem som har rätt är väl inte helt lätt att utreda.
Eftersom ni verkar så moraliskt indignerade över våra hemvändare, varför tackade ni TIK-supportrar isf inte nej till Zäta, Modin och övriga stjärnor.
Det hade gett respekt...
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
epa: Corey har helt rätt, SKÄMMES TAMEFAN...
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
geggelundin: Det var ett väldigt bra skrivet inlägg. Tänk om man fick ta sej en pratstund med Alfredsson, bara för att höra hur han tänker. Han är ju svensk och borde ha fötterna på jorden men han har blivit en översittare i mina ögon.
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
redline: Det värsta tycker jag är den dubbelmoral som lockoutspelarna står för.. de vägrar sänka lönerna men kan tänka sig att spela här för väldigt lite pengar. Att de dessutom ställer till det för spelare som faktiskt är i behov av den inkomsten är förjävligt då egentligen deras enda syfte till att spela här är för att hålla sig i form. De om några är verkligen inte i behov av pengarna.

Säg att du och jag skulle strejka, inte skulle det då fungera att sticka över till Norge och arbeta samtidigt som man går i strejk här hemma? Vad skickar det för signaler? Jag hoppas innerligen att NHL inte ger sig, så att spelarna får kliva ner i lön ordentligt, nu när de lirar här borta och ser hur det påverkar både liven runt hockeyn i usa och kanada, samt här så får de väl förhoppningsvis en tankeställare på vilken cirkus de ställer till. Inte nog med att de är giriga, de är dessutom fräcka nog att sno arbete av människor som går med på att arbeta för en sansad peng.

Bortskämda är bara förnamnet. Kan de spela för en normal summa här så finns det heller inget som hindrar dem från att göra samma sak där borta. Bara deras äckliga girighet.
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
geggelundin: intressant läsning.
Är aldrig kul att mista jobbet.(arbetsbefriad på bänken) Familjen väntar tillökning och Corey som flyttat till Europa för kunna utöva sitt yrke.
Och många juniorer i Elitserien hamnar i superettan.

dvs: Lockuten är bra för vissa och sämra för andra.
Kommentera


Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Icing-Ove: Håll dig till "Besser-Wisser"-sidan.
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Icing-Ove:
Kul Kille du verkar vara..är du en av alla jätteroliga Moodooister..??
Kommentera

Sv: Corey Hirsch är en lipsill
Icing-Ove:
Han hoppar inte och blir kortare allafall...
Kommentera

Corey Hirsch är en lipsill
www.tsn.ca/nhl/news_story.asp?id=103166

Har Frimärksmålisen dragit på sig avundsjukan från tiden i Timrå tro ?

:-)
Kommentera

446925 · »